Ambrózfalva polgármestere egyedül a tíz gyermekét egyedül nevelő Gál Ildikónak nem hosszabbította meg március elsején lejáró a közmunkaszerződését.

Az asszony szerint azért, mert többször is szóvá tette, ha valami nem tetszett neki a faluban – idézi a Délmagyarország online kiadását a 24.hu.

Nyártól vagyok nemkívánatos személy. A falunapon volt süteménysütő verseny is. Az nyerte meg, aki a zsűriben is szerepelt. Hangot adtam a nemtetszésemnek. Vagy süssön valaki, vagy zsűrizzen. A kettő nem megy együtt. Ezen összevesztem többekkel

– meséli Gál Ildikó, akinek három éve, karácsonykor hunyt el váratlanul a férje.

Kizárták a közmunkából a tízgyerekes asszonyt, mert bírálta a sütiverseny lebonyolítását

Egy héttel a falunap után megjelent Ildikónál a családsegítő, mert egy bejelentés szerint munka után és hétvégén felügyelet nélkül hagyja a gyerekeket. A nő azt mondja, a közmunka után kénytelen gyakran napszámba menni, hogy meg tudjanak élni, de a kicsik soha nem maradtak felügyelet nélkül, ilyenkor a 15-16 éves gyerekek vigyáznak ötéves kistestvérükre és a nyolcéves ikrekre, ami ellen korábban a családsegítőnek sem volt kifogása.

Ambrózfalva polgármestere, Csirik László másképp értékeli a történteket:

A közfoglalkoztatottak között viszályt kelt. Egymás ellen hangolja a munkatársakat. Indulatos, durva és sértő szavakat használ. Ha úgy érzi, sérelem éri, ami megítélésem szerint gyakran nem is valós, akkor nem válogatja meg a szavait. A beszélgetésünkkor el is ismerte, hogy hirtelen reagál a dolgokra. A tavalyi falunapon is botrányosan viselkedett.

Cikk- és címlapkép: MTI Fotó: Balázs Attila, illusztráció

59 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Cicamama55
Rohadt büszke/!/ lehet magára ez a rendszer, hogy a családját nevelő, dolgozó szülővel így kib.szik! Egy valóban családbarát kormány esetén, ilyet még véletlenül sem tehetnének, még a gondolata sem fordulhatna meg a családsegítősök fejében!! Az ellene intézkedőket kellene sorban kirugdosni! Mocsok egy világ van itt!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
namihami
Még a falu süteményeit is odaadtam volna neki. Ennyi gyereknél biztos nem száradt volna rájuk. Mint ahogy az is biztos, hogy nem mindennap jut nekik, nemhogy sütemény, de még tisztességes étel se.
""Szép volt polgi. Igazi faluvezetői, emberi, humánummal teljes példát mutattál az alattvalóidnak. Csak azért, hogy a következő választásnál is biztosan láthassák, kire kell szavaznia a falu lakosainak.""-írta a fidesz-szócsőnek mondható (kevés a kivétel) bármelyik újság
Eladott Ország
Kicsinyes, szarházi, despota hatalom, fidesz a neved.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.