Nem feledkezve meg arról a kárról sem, amit a letelepedési kötvény-üzlet okoz. Nem közvetlenül, mert az anyagi haszonszerzés csak az egyik, bár igencsak álszent, illetve korrupt oldala ennek az üzletnek. A közvetett kár, az országhoz tartozás aprópénzre váltása, az állampolgárság elinflálása sokkal nagyobb kárt okozhat hosszú távon. A fejekben. Mert az egyik oldalon lehetetlenné teszi a kormány az állandó migránsorosozással, hogy valaki egy nagylelkű, segítőkész közösséghez tartozónak érezze magát. Miközben a másik oldalon közösséghez tartozás megvásárolhatóságát, kiárusíthatóságát üzeni. A menekültek, bevándorlók kérdését közelebb kanyarítva a hazaáruláshoz, mint a segítő szándékhoz. Márpedig egy irigy, nagyképű, bunkó néphez tartozni nem okvetlenül olyan vonzó, amiért a már egyszer kint megélhetési alapokat megteremtők, illetve ott születettek szaladnának a közösségvállalás „asztalához”.

Feltöltő: GeoCravker
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
GeoCravker
@Sámannus: "@GeoCravker: Valóban nem olvastam."

Köszönöm, korrekt.

Mondanám, hogy errefelé meglepően korrekt.
GeoCravker
@Sámannus: " nem egymás gatyakorcát kioldva megkötni mindenki kezét"
Ezért is zavart Botka, és az, hogy értékes éve(ke)t buktak azzal, hogy Gyurcsányt akarják leváltani a kormány helyett...
Meg az egymás köldökszöszének analízise
GeoCravker
@kereső: "Ez nem érzelmi zsarolás akarna lenni?"
inkább érzelmi demagógiának mondanám. De nem is igaz. A következményes lakosságvesztés egyik oka a kinti szülések száma. A másik, hogy bébisintérnek, vagy pusztán családegybentartási okokból egyre több szülő is megy a gyerek után. (magam is több ilyen esetről tudok)
kereső
@GeoCravker: nem csak a kinti szülések száma! Számtalan ismerős itthon született 6-10 éves kisgyermekkel pakol össze,és megy.Azok a gyermekek is "lakosságvesztés!".Ez már lassan két generációnál is több.És,igen mennek -először csak a nagyik,mig a nagypapi itthon elrendezi a dolgokat,/lakáseladás,...stb./aztán megy ő is.Sokan vannak.
GeoCravker
@kereső: Szerintem is 1-2 generáció után fog lecsengeni.
Ahogy a nagy válság utáni kivándorlásokat gyakorlatilag a sosem heverte ki az ország.
Mert ráért a háború elöli menekülésekre, majd az '56 utáni hullámra.

A most kivándorló 800 ezer körüli (nem egyszer ideiglenesnek induló) munkavállaló legalább fele fogja 1 vagy mindkét szülőt kivinni idővel. Ahogy a gyermekek is kint születnek, illetve nőnek fel. Az a rotációt megbecsülve is közel másfél milliós lakosságvesztés (akár több is lehet).
Ez összemérhető az amerikai kivándorlással (ha nem is 3 millió tántorgott ki, de másfél körül igen)
kereső
@GeoCravker: fel sem lehet fogni,hogy mekkora veszteség ez az országnak,túl a családok szétszakitottságán,és mekkora lelkierő kell ehhez,akik ezt választják,az itthoni egyre élhetetlenebb körülmények miatt.Mert,bár nagyon sokan azért indultak el kezdetben,hogy megóvják a családot a kilakoltatástól,a csődtől-ez a helyzet ma már korántsem igaz.Sokan kifizették a hitelüket,de maradtak-és maradnak.És ezt már nemcsak a pénz miatt teszik.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.