Nem feledkezve meg arról a kárról sem, amit a letelepedési kötvény-üzlet okoz. Nem közvetlenül, mert az anyagi haszonszerzés csak az egyik, bár igencsak álszent, illetve korrupt oldala ennek az üzletnek. A közvetett kár, az országhoz tartozás aprópénzre váltása, az állampolgárság elinflálása sokkal nagyobb kárt okozhat hosszú távon. A fejekben. Mert az egyik oldalon lehetetlenné teszi a kormány az állandó migránsorosozással, hogy valaki egy nagylelkű, segítőkész közösséghez tartozónak érezze magát. Miközben a másik oldalon közösséghez tartozás megvásárolhatóságát, kiárusíthatóságát üzeni. A menekültek, bevándorlók kérdését közelebb kanyarítva a hazaáruláshoz, mint a segítő szándékhoz. Márpedig egy irigy, nagyképű, bunkó néphez tartozni nem okvetlenül olyan vonzó, amiért a már egyszer kint megélhetési alapokat megteremtők, illetve ott születettek szaladnának a közösségvállalás „asztalához”.

Feltöltő: GeoCravker
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Rockxy
Ma felhívott engemet ez a Karácsony Gergő.
Hiába mondtam, hogy sok lesz a számlája, nem érdekelte.
Sámannus
Sajnálom hogy a szerző nem hívja fel a figyelmet a rendszer népirtó jellegére, mert a magyar exodus nem egyéb mint egy nemzetközileg ki nem kényszerített népvándorlás amit a nemzetáruló szarházi fidesz teremtett ezzel az országgal.. Ha ezt tőlem pedánsabban ki tudnák fejteni meghálálnám ehelyett a vajákos turkálás helyett. Fölösleges az a kritikája olyan cselekedetnek, amit így is cérnaszál tart életben, míg célba ér. Ha nem tud segíteni ne ugasson legalább hülyeséget
GeoCravker
@Sámannus: látom nem sikerült a linkre kattintva elolvasni a teljes cikket.
B-verzió: szövegértési problémáid vannak.
GeoCravker
@Sámannus: "A dolgozni kimentek hívásának a közeli ismerősök és a rokonság könnyebben tesz eleget, mintha „nulláról” kellene meggyőzniük magukat. Ez olyan kivándorlási láncreakciót generál, amely a kint születő gyermekekhez először látogatóba, majd végleg, érkező nagyszülőket is beleértve évtizedes tendenciát tesz borítékolhatóvá. Nyugodtan, elég kis kockázattal, állítható, hogy valószínűleg még csak nem is években mérhető a várható lecsengése. Némi szkepszissel, még az is jó eredménynek lesz mondható, ha egy generáción belül bekövetkezik egy erősebb fékeződés. Ha ezalatt nem sikerül elérni, hogy a kint születettek érdemesnek érezzék azt, hogy szüleik országába jöjjenek tanulni, esetleg befektetni, netán dolgozni, akkor elmondhatjuk: sikerült egy teljes generációnyi tehetséges embert megszöktetni az országból.

Alkalmasint ebbe az irányba valóban nagy lépésekkel halad a kormány. A kinevezéses magyarnak minősítéstől az oktatás zuhanórepülésbe küldéséig. Nem feledkezve meg arról a kárról sem, amit a letelepedési kötvény-üzlet okoz."
Sámannus
@GeoCravker: Amit most csinálnak az nemzetközi brigádok szervezése az itt élők ellen. A lopkovicsoknak semmi sem drága döggöljönek meg, a saját disznóólukban.
Az érthető hogy langyosnak tartod őket, de a szélsőséges reakció más ellenállást is kivált. Félreérthető azoknak akit meg akar győzni. A folyamat megállítása kizárólag a csürhe elzavarásával érhető el. Ezért a kampányt az országban és azon kívül széltében hosszában folytatni kell, és nem egymás gatyakorcát kioldva megkötni mindenki kezét.
kereső
„A kivándorlás mellett döntő fiatalok túlnyomó többsége alig számol az otthon hagyott rokonok őszinte szomorúságával. Azzal a hálátlansággal is, hogy a szülők időskori rászorultságának esetén a kitelepült nem fog tudni gondoskodni róla”.
Ez nem érzelmi zsarolás akarna lenni? Honnan tudják,hogy az "értelmes" öreg! szülő nem maga küldi-e a gyermekét-saját keserves tapasztalataira hagyatkozva. Elmentek ti a fenébe a "okoskodásotokkal"!A való helyzetről halvány gőzötök nincs.Remélem busásan megfizették ezt a tanulmányt?! IS..
GeoCravker
@Sámannus: "@GeoCravker: Valóban nem olvastam."

Köszönöm, korrekt.

Mondanám, hogy errefelé meglepően korrekt.
GeoCravker
@Sámannus: " nem egymás gatyakorcát kioldva megkötni mindenki kezét"
Ezért is zavart Botka, és az, hogy értékes éve(ke)t buktak azzal, hogy Gyurcsányt akarják leváltani a kormány helyett...
Meg az egymás köldökszöszének analízise
GeoCravker
@kereső: "Ez nem érzelmi zsarolás akarna lenni?"
inkább érzelmi demagógiának mondanám. De nem is igaz. A következményes lakosságvesztés egyik oka a kinti szülések száma. A másik, hogy bébisintérnek, vagy pusztán családegybentartási okokból egyre több szülő is megy a gyerek után. (magam is több ilyen esetről tudok)
kereső
@GeoCravker: nem csak a kinti szülések száma! Számtalan ismerős itthon született 6-10 éves kisgyermekkel pakol össze,és megy.Azok a gyermekek is "lakosságvesztés!".Ez már lassan két generációnál is több.És,igen mennek -először csak a nagyik,mig a nagypapi itthon elrendezi a dolgokat,/lakáseladás,...stb./aztán megy ő is.Sokan vannak.
GeoCravker
@kereső: Szerintem is 1-2 generáció után fog lecsengeni.
Ahogy a nagy válság utáni kivándorlásokat gyakorlatilag a sosem heverte ki az ország.
Mert ráért a háború elöli menekülésekre, majd az '56 utáni hullámra.

A most kivándorló 800 ezer körüli (nem egyszer ideiglenesnek induló) munkavállaló legalább fele fogja 1 vagy mindkét szülőt kivinni idővel. Ahogy a gyermekek is kint születnek, illetve nőnek fel. Az a rotációt megbecsülve is közel másfél milliós lakosságvesztés (akár több is lehet).
Ez összemérhető az amerikai kivándorlással (ha nem is 3 millió tántorgott ki, de másfél körül igen)
kereső
@GeoCravker: fel sem lehet fogni,hogy mekkora veszteség ez az országnak,túl a családok szétszakitottságán,és mekkora lelkierő kell ehhez,akik ezt választják,az itthoni egyre élhetetlenebb körülmények miatt.Mert,bár nagyon sokan azért indultak el kezdetben,hogy megóvják a családot a kilakoltatástól,a csődtől-ez a helyzet ma már korántsem igaz.Sokan kifizették a hitelüket,de maradtak-és maradnak.És ezt már nemcsak a pénz miatt teszik.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.