A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) vizsgálatot indít a tranzitzónákban történt adatgyűjtések ügyében – közölte a hatóság elnöke.

Péterfalvi Attila elmondta, Genfben épp egy emberi jogi tanácskozáson vett részt, amikor olvasta a Magyar Időkben megjelent hírt, miszerint adatgyűjtést folytattak a migránsok körében.

Mint kifejtette: az adatvédelmi hatóság felel a schengeni adatkezelések ellenőrzéséért. Ez nem csak nemzeti, hanem uniós kötelezettségük is – tette hozzá.

A tranzitzóna Magyarország területén van, így az ottani adatkezelésekre is vonatkozik az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló törvény – ismertette a hatóság elnöke, hozzátéve: a NAIH nyilvántartásában nem szerepel ez az adatgyűjtés.

Ezért a hatóság felkeresi az érintett szervezetet: igaz-e, hogy a menekültekről adatbázist vezetnek. Minden részletkérdést tisztázni kell – szögezte le Péterfalvi Attila sorolva: kiket érint az adatgyűjtés, erről milyen adatbázist vezetnek; mi az adatkezelés jogalapja, célja; s továbbítják-e az adatokat valahova.

Mindezeknek szerepelnie kellene a NAIH adatvédelmi nyilvántartásában, de abban nem találták nyomát – jegyezte meg a hatóság elnöke, hozzátéve: ezt az ügyet ki kell vizsgálni.

Vizsgálatot indít az adatvédelmi hatóság a tranzitzónákban történt adatgyűjtések ügyében

MTI Fotó: Kovács Attila

Kedden a Fidesz felszólította a hatóságokat, hogy minden részletében vizsgálják ki a "Soros-szervezetek" Magyarország ellen irányuló tevékenységét

Vizsgálatot indít az adatvédelmi hatóság a tranzitzónákban történt adatgyűjtések ügyében

Fotó: Facebook/Fidesz

A párt kommunikációs igazgatója, Hidvéghi Balázs beszélt arról, a Migration Aid egyik vezetője Siewert András beismerte, hogy illegális adatgyűjtést folytattak a határzónában, a migránsok körében. Azt is elismerte, hogy Soros György kizárólag pénzügyi és politikai érdekből támadja Magyarországot

– fogalmazott Hidvéghi Balázs.

Forrás: MTI

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
bencemacska
És mi van a Migration Aid sjtótájékoztatójával???
Miért nem lehet olvasni róla?
wagabund
ha már nincs útlevele egyiknek sem, és az unijóba szeretnének jönni, akkor legalább a sengeni(sic)határon kötelezően illendő nyálmintát venni, (fedetlen)arcképet készíteni,(gyermekről is), az összes ujjáról lenyomatot venni, alapos személyi kikérdezést végezni, csomagjait átvizsgálni.
ha ezekből bármi nem tetszik, kiállítani sorból, és máris fordulhat a legközelebbi bajkeverő jogvédő hivatalhoz.
azok meg mehetnek a picsába..
mi ebben a probléma?

(némely országhatáron igenalaposan átvizsgáltak pusztán azért, mert fehér ember vagyok, és nem is tagadták, hogy csak simán törlesszenek)

aztán bejutva az országba láttam, hogy nincs amire büszkék lehetnének(na jó, bevallom, volt ahová nem engedtek be, visszafordítottak. túléltem)
Nessy
Akkor ezzel a lendülettel az ajánló íveket aláíró holt lelkek ellen is vizsgálódhatna. Azért érdekelne egyik - másik ilyen "lélek' véleménye, hogy az igazság tényleg oda át van e? Mert akkor itt nem is érdemes az igazságra számítani a jelenlegi kormány esetében. Ideát a gazság maradt.
tudode
Mi közben EZEK "sorosoznak migráncsoznak", arról nem szól a fáma, hogy
.
------ Küszöbön a III. világháború! Mi lesz velünk 2018-ban
rtl.hu/rtlklub/fokuszplusz/kuszobon-a-3-vilaghaboru-mi-lesz-velunk-2018-ban
.
----- Szíriában már egy mini III. világháború zajlik?
orientalista.hu/sziriaban-mar-egy-mini-iii-vilaghaboru-zajlik/
.
Aki átélte a II. világháború borzalmait az saját bőrén érzékelte, hogy bezártak a boltok, nem volt víz, villany; KÖZSZOLGÁLTATÁS

.
bencemacska
@wagabund: ma, 13:22
Valahol ez a téma egyre sötétebb lesz.
Én azt olvastam - de a sajtótájékoztatót élőben is láttam - , hogy a Soros szervezetek akarnak, vagy csináltak is már adatbázist a tranzitzónában. Bayer és a Péterfalvi ezt majd kivizsgálja.
Arról nem hallottam, hogy hivatalos szervek, ahogy az illene, készítenek adatbázist! Akár a beengedettekről, akár a visszautasítottakról.
24.hu/belfold/2018/03/21/migration-aid/
bencemacska
@CsipkeRózsa: ma, 14:13
Ez megjelent a sajtótájékoztató után, be akartam tenni ide, de közölték, hogy már megelőztek, de itt nem találtam.
Közben egy kis problémám akadt, ki kellett lépnem (12 óra körül!) , és mikor visszajöttem nem tudtam belép ni 24.hu-ra, állandóan hibát jelzett.
Percekkel ezelőtt megtaláltam itt a népszerűek között.
Már én is összeesküvés áldozata lettem!!!-:)))
human
Péterfalvi Attila magyar időkből tájékozódik :)
bencemacska
@durbincs: ma, 14:55
Nálad a pont!
Néha felfeded te az igazságot.
És most még a kérdőjeleid is jó helyen vannak!-:))))
bencemacska
@durbincs: ma, 15:13
Nem a dióhéj utolérhetetlen, hanem a macska.
Magyarul: "a macska farkára kötött dióhéj"
bencemacska
Ja, kifelejtettem:
A sajtótájékoztató videója elveszett. De ne örülj, mert megtalálom!
Nagyon gyanús nekem, hogy a te kezed is benne van!!!-:))))
wagabund
@bencemacska: ..."Arról nem hallottam, hogy hivatalos szervek, ahogy az illene, készítenek adatbázist! Akár a beengedettekről, akár a visszautasítottakról."...

ez igaznak tűnik...mégpedig azért nem készítenek, mert megtagadják az engedelmességet, főleg a csadoros nők...nem mutatják kendő nélkül a fejüket..ezek meg beveszik.

aki megtagadja, az vissza a picsába.
bencemacska
@wagabund: ma,17:01
Igazad van, de ez tiszta sor lenne.
De Bayer Zsolt azt állítja, hogy a Migration Aid készített adatbázist. És ezért büntetni kell!
Én azt nem értem, hogy nekik minek az adatbázis.
Legfeljebb azt tudom elképzelni , hogy vannak elveszett gyerekek és egyéb családtagok, akik keresik egymást. Ahhoz viszont a Vöröskereszt kellene. Az humanitárius feladat, főleg a kiskorú gyerekek esetében!
Mindegy : nekem olyan sötét, mint... /sok szólás - mondás érvényes...)
wagabund
@bencemacska: ezek után már ketten nem értjük..zavaros ez az egész...azt nem tudom, igazából ki fogja azt a marhanagy kanalat, ami benne van a "kondérban?"

inkább megyek sonkát főzni. Az biztos siker.
(ja, jut eszembe...a szomszéd néni kitette a nagy kuktáját hűlni, hogy mire jön a távoli családja, legalább sonka legyen az asztalon...vagy egy óra múlva visszament, hűlt helye az edénynek...a szomszédban építők dolgoztak, de ez csak ténymegállapítás, semmi más))
namihami
@bencemacska: A dióhéjas sztori nem a farkán van, hanem a lábain. Ezért, ettől nem tud csendben surranni. Ha a farkán lenne, akkor azt egyszerűen csak fel kéne emelnie.
---Klasszikusokat szó szerint.----
bencemacska
@wagabund: ma, 18:48
Jó munkát!
Mit is mondott Pintér Sanya 4 éve, mikor lesz rend és biztonság?!
bencemacska
@namihami: ma, 18:50
Igazad van.
Én nem is figyeltem a tényekre, csak a nyelvhelyességre!
A farkára szárított disznóhólyagot kötnek a kölykök, amitől kirohan a világból!
Figyelmetlen vagyok!
wagabund
@bencemacska: 19.00...bocs, de felröhögtem..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.