Lejárt a határidő és Magyarország még mindig nem teljesítette az Európai Unió előírásait a cigaretta jövedéki adójával kapcsolatban.

A napi.hu emlékeztet rá, hogy januártól valamennyi uniós országnak meg kell felelnie a dohánytermékekjövedéki adóját meghatározó EU-szabálynak. Az átmeneti mentesség is lejárt, de az Orbán-kormány még nem lépett.

A gazdasági portál kiszámolta, mennyit kellene fizetni a cigarettáért, hogy Magyarország megfeleljen az uniós jogszabálynak.

Nagyon megdrágulhat a cigaretta

Most ezer szál cigaretta átlagosan 175,8 euróba (54 753 forint) kerül. Ezt 70 570 forintra (226,6 euró) kellene emelni, amiből 42 343 forint lenne a jövedéki adó és 15 000 forint az áfa.

Ez 316 forintos drágulást, és dobozonként 1411 forintos árat jelentene.

Korábban a Nemzetgazdasági Minisztérium a lappal közölte, a súlyozott átlagárat márciusig kell meghatározni, ezért – a határidő lejárta után – ismét keresték. Még nem reagált, amit a választások közelsége is magyarázhat, nem valószínű, hogy a kormány az április 8-i választás előtt bejelentene egy komolyabb cigarettadrágító lépést.

Cikk- és címlapkép: Pixabay

(Napi)

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Grafix69
@Shikari: A drogosok nem kifejezetten a szegények körül kerülnek elő , ez nem a nyugat itt a szegények nem tudják megfizetni az 10 000 ft-is adagokat , nekik az ital a drog de az is egyre drágább . Amennyiben ha nagyon úgy gondolod ,hogy a szegények a kizárólagos réteg az önpusztításban akkor elárulom neked ,hogy a gazdag fiatalok akik igazán költenek drogokra . Többnyire azért mert drogok kellenek ha jól akarják érezni magukat . A szegényebbek nem azért ilyen az életformájuk mert isznak meg cigiznek , hanem azért isznak ( persze nem mindenki ) mert ilyen fos az életük. Írországban 1 doboz cigi forintban 3000-3500 forint között mozog az alkohollal szintén ez a helyzet a drogokkal meg megint . Itt van a legtöbb alkoholista és itt van egy magas létszámú társadalmi réteg aki aktív drog fogyasztó , képzeld el itt szó szerinti szegénység nincs . Nem okoskodni akartam csak divat ez a jobb módú embereknél , hogy aki szegény az biztosan azért szegény mert iszik meg dohányzik stb , ez alapvetően egy lenézés az emberek azon rétegei felé akiknek nem jutott sok pénz vagy lehetőség . Nekem senki ne mondja azt , hogy ha ott vagy Szabolcsban egy olyan házban ahol vagy eszel vagy melegedsz , hogy nem fogsz meginni egy pár sört vagy egy két felest és esténként mikor bekapcsolod az M1 -t mert csak az jön be és meglátod a kormány hirdetését arról ,hogy itt aztán már nincs szegénység akkor azonnal gyújtasz egy cigit aztán a sörrel a kezedbe levágódsz a konyhába és szarsz bele mindenbe. Nyilván nem mindenki ilyen vannak rosszabbak is , de nem kellene rá ütni senkire sem azt a bélyeget ,hogy azért nincs semmije mert mindent eliszik és itt a mindenen van a hangsúly , lehet hogy ami neki minden az neked semmi és fordítva is .
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Pálinkás Pál
@wpym: most teljes mértékben elárultad ostobaságodat..."A nemdohányzók védelmében alkotott törvény "..idézet tőled...nos aki nem teljesen hülye az tisztában van vele hogy az így hívott tákolmánynak semmi köze nincs az egészségvédelemhez!!! persze úgy hívjátok ahogy akarjátok,magánügy...kevesebb lett a dohányos,?? nem...megnőtt a cigarettacsempészet???...igen...koszosabb lett a megállók környéke??? igen...mert marhák elvitettétek a csikktartókat,így most az is a földre dobja ,aki eddig nem tette!!! ..meg kéne ezügyben is tanulni hogy a tiltás ellenállást generál...több fiatal dohányzik mint a "törvény" előtt,pedig állítólag nem juthatnak cigihez!!!Látom másnak is írod a marhaságaidat...te tahó...gépjárműadó emelés ,mi???
wpym
@Pálinkás Pál: Szerencse, hogy az elmebaj, a dohányzás és az alkoholizmus nem ragályos (nem kapom el tőled). lol
Köszöntem a vidám perceket, az öntörvényű baromságaiddal pedig kábíts másokat.
qwertt
@Pálinkás Pál: Ő menjen arrébb, az ilyen magadfajta semmirevalók miatt??? Te normális vagy???
A magadfajtát Stihllel kellene szaporítani! Mennyi ilyen idióta tahó van.
Pálinkás Pál
@wpym: Nem is feltételeztem rólad hogy felfogod...a magadfajta "más egészségével" foglalkozókat meg egyáltalán nem kéne szaporítani!!!
Grafix69
@Shikari: Rendbe , tudom , én is voltam mély szegény .
division
@Shikari: Ez oké, csak ugye a gyerekek sínylik meg az ilyen szülőket.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.