Húsvétig kézbesítették az Erzsébet-utalványok több mint kilencven százalékát a jogosultaknak.

A Magyar Posta Zrt. az MTI-vel közölte, hogy aki még nem kapta meg, az az eredeti ütemtervnek megfelelően legkésőbb április közepéig átveheti. Akiket nem talál otthon a postás, azokat értesítő várja, hogy hol és mikor kapják kézhez a küldeményt.

Posta: az Erzsébet-utalványok kilencven százalékát már kiosztották

Emlékeztettek, a kormány döntése szerint minden, március 1-jén nyugellátásra, illetve a kormányrendeletben felsorolt ellátásra jogosult 10 ezer forint értékű Erzsébet-utalványban részesül, amelyet négy kétezer- és két ezerforintos címletben kap meg.

Az utalványok 2019. december 31-éig válthatók be.

A kézbesítetlen küldeményeket a Magyar Posta visszaküldi a Magyar Államkincstárnak.

Cikk- és címlapkép: Pixabay

(MTI)

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Hogy vakuljon a paraszt. A legszomorúbb, hogy mindeközben magasról tesznek arra, hogy téglánként lopják ki alóluk az országot. És az élhető jövő leghalványabb reményét is. Az egyedüli lényeg, hogy az indokolatlan, megalapozatlan rettegésüket a Bakondi-félék táplálják rendületlenül. A húsvétba is belefosva akár. Ez van. A kormány szavazatvásárlási kreativitása nem terjed túl az idősek hülyének nézésén. Ahelyett, hogy az elmúlt nyolc évet arra használták volna, hogy olyan nyugdíjrendszert építsenek ki (ha már a magánnyugdíjalapot szemrebbenés nélkül ellopták), amelyik mellett nem szorulnak szánalmas Bözsi-utalványokra és pár ezres nyugdíjprémiumokra, ugyanolyan kiskorúsított, megvásárolható konglomerátumként tekintenek a nyugdíjasokra, mint egyébként – lássuk be – mindegyik eddigi kormány. És nem arról van szó, hogy a nyugdíjrendszer fenntarthatatlanná válása hungarikum, vagy hogy bárki sajnálja ezt a pénzt az idősektől, mert nem. De olyan léptékű a kivándorlás (amiről egy szó nem esik) és a népességfogyás (amire változatlanul nincs megoldás), hogy a magyar társadalom nem bírja kiváltani azt a gigamértékű kormányzati korrupciót, ami egyenesen válságossá teszi ezt az egész rendszert. Vajon hányan tudnák megmondani, hogy a miniszterelnök strómanjai hány másodperc alatt teszik zsebre a Bözsi-utalvánnyal kiegészülő nyugdíjprémium összegét, amiért lehetőleg hálát kell érezniük? Vajon hányan mérik fel, hogy a különféle adók, különadók és extra adók révén hogyan nullázza le a kormány pillanatok alatt ezt a nyomorult alamizsnát? Hányan tudják, hogy a nagyfene rezsicsökkentéssel valójában mennyi pénzt vettek ki a zsebükből Orbánék?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.