A közvéleménykutatók adataiban akkorák a különbségek, hogy borítékolható: valaki égni fog. Török Gábor egy Facebook-posztja hívta fel a figyelmünket arra, hogy a választás nemcsak a politikusoknak, hanem (ismét) a közvélemény-kutatóknak is komoly izgalmakat tartogat, ugyanis hatalmas különbségek vannak egyes intézetek Fidesz- és Jobbik-népszerűséget mutató adataiban. Török két szélsőséges példát, a nyíltan Jobbik-kötődésű Iránytű és a fideszes kötődésű Nézőpont Intézet adatait vetette össze.

Forrás: index.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Alapvetően nyelvtudásbéli a probléma! =))

Bedőltek annak durva fordítási hibának, amit Churchill híres mondásával műveltek derék firkászok.

Az index.hu cikkben hívja fel a figyelmet arra, hogy „hatalmas különbségek vannak egyes intézetek népszerűséget mutató adataiban”.
Meg kell állapítsam, hogy ennek egyszerű oka van: Bedőltek annak durva fordítási hibának, amit Churchill híres mondásával műveltek derék firkászok
A mondás eredetiben így hangzik: „I only believe in statistics that I doctored myself”, ami csak annyit jelent, hogy a PM szerette maga értelmezni az eredményeket.
Ezzel szemben a derék matyar közvélemény-matatók ennek egy tév-fordításának a rabjaik, mely szerint: „Csak abban a statisztikában hiszek, amit én magam hamisítok”.
Lévén ők már az adatfelvételnél gondoskodnak az elvárt eredményről.
Túl azon az „apróságon”, hogy a minta alkalmatlan a vizsgálatra:
manipulált kérdésekkel,
manipuláló kérdezőkkel,
és manipulált adatfelvétellel
gondoskodnak az elvárt eredményről.
karma1
Most jon meg majd annak a bojtje, hogy MINDEN iranyitott volt ezeknel a kozvelemenykutatoknal, csak azert, hogy a kedves vezetot ne duhitsek fol, es az tovabbra is fizessen nekik rendesen...Ugyebar ok meg is dolgoztak a baksisert, de a szamokat nem lehet megeroszakolni, elobb-utobb kibukik az igazsag...
Hat az meg eppen nagyon sz@r lesz, hogy ez a datum pont aprilis 8.-ara fog esni ...:o))
Valahogy megsem tudom sajnalni oket...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.