Budapest ma a világ egyik legbiztonságosabb városa, de "elég egy rossz döntés, egy elhibázott választás, és Budapestre nem fogunk ráismerni" – mondta Orbán Viktor miniszterelnök szerdán Budapesten, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem – Ludovika Egyetemi Campus átadóján.

Az Index tudósítója szerint

a Közszolgálati Egyetemen rendezett ceremónia annyira emelkedett volt, hogy a konferanszié felszólítására a közönségnek fel kellett állnia, hogy méltóképpen fogadják az esemény díszvendégeit: Orbán Viktort, Tarlós Istvánt, Kocsis Mátét, Fürjes Balázst és Patyi Andrást.

"Elég egy rossz döntés, és Budapestre nem fogunk ráismerni" – Orbán szerint a migráció első helyen a budapestieket fenyegeti

Orbán Viktor miniszterelnök, Tarlós István főpolgármester és Patyi András rektor érkezik a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) Ludovika Campusának átadására 2018. április 4-én. Jobbról Kocsis Máté (Fidesz-KDNP), Józsefváros polgármestere, a Fidesz budapesti elnöke. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

A rendezvényen Orbán hangsúlyozta:

Budapesten jó élni, gyermeket nevelni, jó biztonságban tudni a családjainkat, azonban "a bevándorlóországok városaiban ez már nem így van".

Vasárnap a parlamenti választáson a fővárosiak erről fognak dönteni - fogalmazott a kormányfő.

Azt mondta:

aki vasárnap az ellenzék jelöltjeit választja, az "a bevándorlóország mindennapjai felé vezető ösvényt" választja, aki "a mi jelöltjeinket választja, az a biztonságra voksol

"Mi meg fogjuk őrizni Budapestet szép, izgalmas és biztonságos városnak" – hangsúlyozta.

Orbán Viktor szerint Magyarországon a migráció első helyen Budapestet és a budapestieket fenyegeti. Hozzátette, nem szabad megengedni, hogy megismétlődjön, ami három évvel ezelőtt a Keleti pályaudvaron és a II. János Pál pápa téren történt.

Orbán: a déli határon épített kerítés elsősorban Budapestet védi

"Nekünk, magyaroknak egyetlen hazánk van (...). Elég csak egyszer rosszul dönteni, elég egyetlen rossz lépés, és nincs megállás a lejtőn" – hangoztatta a kormányfő, úgy fogalmazva, hogy "ma ismét el akarják venni tőlünk a hazánkat", azt akarják, "legyünk mi is bevándorlóország". Mint mondta, az eddig átéltek csak az előhullámai voltak az erre tartó "áradatnak".

A kormány azonban mindennél fontosabb kérdésnek tartja a magyarok biztonságát, mert ahol nincs biztonság, ott nincsenek beruházások, új munkahelyek, értékálló jövedelmek és nyugdíjak, és nincs növekedés sem – mondta Orbán Viktor.

Magyarország és az eredmények megvédéséhez – folytatta – ütőképes hadseregre, határvédelemre, erős rendőrségre és jól működő közigazgatásra van szükség. A kormányfő erre ma a Nemzeti Közszolgálati Egyetemben látja a garanciát.

A miniszterelnök arról is beszélt, hogy a kormány nyolc éve megkezdte Budapest "helyreállítását", megemlítette a Nemzeti Lovarda, a Zeneakadémia, az Erkel Színház és a Várkert Bazár felújítását, továbbá az Operaház, a budai Vár és a Városliget jelenleg is zajló rekonstrukcióját.

"Elég egy rossz döntés, és Budapestre nem fogunk ráismerni" – Orbán szerint a migráció első helyen a budapestieket fenyegeti

Orbán Viktor miniszterelnök. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

"Budapest ma Közép-Európa leggyorsabban fejlődő és legizgalmasabb városa"

A közszolgálati egyetem történetét felidézve kifejtette:

hat év alatt egyetemet alapítottak, felújították Közép-Európa egyik legszebb klasszicista épületét, felhúztak egy kollégiumot, megújították az Orczy-parkot, növelték a zöldfelület nagyságát, és sportlétesítményeket hoztak létre.

Orbán Viktor szavai szerint az NKE évről évre magyarok újabb nemzedékeit állítja a haza szolgálatába. A Ludovika mindig arra nevelte hallgatóit, hogy tartsák meg Magyarországot független, szabad és magyar országnak – emlékeztetett, megjegyezve: ezért dolgoztak érte, akik létrehozták, és ezért harcoltak ellene, akik 1919-ben megostromolták, majd a második világháború után megszüntették.

A miniszterelnök beszéde végén azt mondta, a vasárnapi választás az NKE jövőjére is hatással lesz, mert az intézménynek és hallgatóinak olyan értékek – haza, szolgálat, kötelesség, becsület és rend – jelentik az erkölcsi vezérfonalat, amelyekre "ellenfeleink mindig is megvetéssel tekintettek, és ma is megvetéssel tekintenek".

"A kerítés két ellentétes oldalán állunk: mi megtartani, ők pedig bedönteni akarják" – fogalmazott.

Ezért a választás igazi tétje szerinte a magyar jövő: "ellenfeleinknek nem érdeke, hogy Magyarországon erős és jól működő kormányzat legyen, gyenge államot, gyenge kormányzatot akarnak, amely végrehajtja az ideküldött utasításokat".

"Nekünk viszont Magyarország az első, mi akarjuk írni a saját jövőnket, mégpedig magyarul"

– zárta szavait Orbán Viktor.

Forrás: MTI, Index

69 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
Szeretnem ha Budapest is olyan elheto lenne mint Becs, olyan biztonsagos mint Oslo, vagy olyan elmenydus mint Parizs.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
quadrocopter
@fergeteg: Figyelj csmpi! Akiket eddig befogadott a Geci, azokkal mi van? Azoktól tudsz fürödni, te f@sz?
Az ilyen marhákat lehet csak hülyegyerek mesével traktálni, mint te!
kokopelli
@CsipkeRózsa: ;-) ...kétféle előjele lehet minden természetes számnak! + vagy - !
A Fideszmatekosoknak az ismeretlen! A negatív fejlődés is fejlődés náluk!(v. fejlövés?)
Eladott Ország
@fergeteg: kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2016/05/prop.jpg
Bűnözők vagytok. Igen, bűnözőt mondtam és így is gondolom. Aki saját érdekében egymás ellen uszítja az ország lakóit, az bűnöző. És ti uszítotok, megállás nélkül. A rokkantak ellen a hajléktalanok ellen, a romák ellen, a diákok ellen, a melegek ellen. De ti nem tőlük féltek igazán, hanem tőlünk. Mindenkitől, aki átlátja a geci hazugságaitokat, aki érti, hogy loptok, csaltok, aki látja, hogy kifosztjátok az országot, aki tudja, hogy ostoba, félművelt, mindenre alkalmatlan büdös tahók vagytok egytől egyig. Olyan tahók, akik nem vezetik ezt az országot. Nem is tudnátok vezetni, de nem is akarjátok. Hogy úgy tűnjön, mintha működne, propagandával pótoljátok az érdemi munkát. Közben semmi mást nem tesztek, mint azt mondjátok a rosszra, hogy az jó, elvesztek a szegény sokaktól és odaadjátok a gazdag keveseknek és loptok, loptok, loptok. Tudom, hogy meg akarjátok tartani ezt az életmódot. És tudom, hogy meg akarjátok úszni. Nem fogjátok. A hazudozás és uszítás már kevés. Már fenyegetés kell. És Orbán fenyeget. Gátlástalanul, mint ahogy minden mást is gátlástalanul csinál. A választás után jön az elégtétel. Pontosan, név szerint ismerik Soros ügynökeit. Lecsapnak rájuk. Igen, tudom. Csakhogy ez nem Törökország, Orbán pedig nem Erdogan. Szeretne az lenni, de nem az. Csak egy mohó, pitiáner csaló, aki királynak képzelte magát és azt hitte, mindent megtehet. Ezt hitték körülötte a haszonlesők is. Mostanra rájöttek, hogy nagyon nagy a baj. Már tudják, hogy a felszínre kerül minden, amiről úgy gondolták, soha nem fog kiderülni. Ez így szokott működni. Ha megindul az összeomlás, az ilyen zajos és mocskos. És ők többet tudnak, mint mi. Ezért rettegnek. Nem tudhatják, holnap mi bukkan a felszínre és az kit fog magával rántani. Orbán feleségét? Matolcsyt? Polt Pétert? Már régen kicsúszott a kezükből a gyeplő, a lovak megvadulva vágtatnak. Már nem az a kérdés, hogy felborul-e a szekér, hanem az, hogy mikor borul fel...
Eladott Ország
folytatás ma, 05:59,... Ezen már semmi nem változtathat. Még az sem, ha kétharmaddal megnyerik a választást. Ez sem az uniós, sem az amerikai hatóságok nyomozását nem fogja megakasztani, az uniós eljárásokat sem fogja meggátolni. Ebben az országban már nem maradt elkobozható és újraosztható vagyon. Márpedig a szolgákat zabáltatni kell. Ha nem lesz miből, maguk fogják szétverni a rendszert.
szaboria1
Nem kell ennyi marhaságot már össze hordani. Mert titokban meg engedik be a migránsokat.
Eladott Ország
@fergeteg: április 5, 12:49 hvg.hu/gazdasag/20170830_Annal_is_tobb_magyar_kivandorlo_lehet_mint_amennyirol_eddig_tudtunk
Annál is több magyar kivándorló lehet, mint amennyiről eddig tudtunk. Közel 600 ezer magyar vándorolt ki az országból – így számol a Portfolio.hu. Ez közel ötször annyi embert jelent, mint amivel a KSH számol.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.