Magyarország ereje a vidéki létben van – mondta Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere kedden a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Göncruszkán Öschläger Zsolt mezőgazdasági vállalkozó olajtökmag tisztító és feldolgozó üzemének átadásán csütörtökön.

Hozzátette:

a kistelepülésen működő mezőgazdasági vállalkozás sikere azt üzeni, hogy a fiataloknak van miért visszatérniük; ahol munka van, ott szükség van képzett szakemberekre is.

Magyarország ereje abban a vidéki létben van, amelyre egykor büszkén lehetett mondani, hogy Európa éléskamrája – fogalmazott a miniszter. Szavai szerint példamutató a göncruszkai beruházás azért is, mert az üzem helyi embereknek ad munkát, és az itt termelt haszon szintén a helyi közösségeket erősíti. Fontos, hogy azok az emberek érezzék magukat otthon ebben az országban, akik itt születtek – hangsúlyozta.

"Ha mi töltjük be azokat a tereket élettel, munkával, jövedelemmel, eredménnyel, amelyeket nekünk adott a történelem, akkor nem merül fel az a kérdés, amely sok európai országban már érzékelhető, hogy honnan pótoljuk, honnan engedjük be azokat, akik nem itt születtek, akiknek ez nem a hazájuk, akiknek ez nem a kultúrájuk, de mégis valamiért ezt a jobb életet szeretnék maguknak. Mi azt szeretnénk, ha azoknak lenne jobb élete, akiké ez a föld, ez a táj"

- jelentette ki a miniszter.

Balog Zoltán szerint Magyarország ereje a vidéki létben van

Hörcsik Richárd, a térség fideszes országgyűlési képviselője, képviselőjelölt, Öchlsläger Zsolt tulajdonos és Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere átvágja a nemzeti színű szalagot a göncruszkai olajtökmag-tisztító és -feldolgozó üzem ünnepélyes átadásán Göncruszkán 2018. április 5-én. MTI Fotó: Vajda János

Hörcsik Richárd (Fidesz) országgyűlési képviselő arról beszélt, hogy 1920 óta sokan hagyták el a térséget, hiszen a trianoni békediktátum sok zsáktelepülést hozott létre a környéken. Ezért minden sikeres helyi vállalkozás nagy értéket képvisel, hiszen hozzájárul a térség népességmegtartásához. A göncruszkai vállalkozás eredményessége – integrátori szerepe miatt – a környező gazdáknál is jelentkezik – mondta. Kiemelte: az elérhető európai uniós és hazai támogatások jó felhasználására is kitűnő példa az átadott üzem. Öschläger Zsolt több mint 150 millió forint támogatást nyert az olajtökmag tisztító és feldolgozó üzem megépítésére, amely a költségek felét fedezte. A 24 éves, 270 hektáron gazdálkodó mezőgazdasági vállalkozása 12 állandó és 8 szezonális munkást foglalkoztat.

A miniszter az üzem előtt egy felújított és kibővített óvodát is átadott Göncruszkán.

Forrás: MTI

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
quadrocopter
Harangkötél IQ vitéz megint olvasott valamit!
Zeta
Mikor Europa éléskamrája voltunk az egy "másik" ország volt. A vidéktől elloptátok a földet 28 év alatt! A szakmunkásképzést ledegradáltátok, nincs csak résszakma képzés. A szakmunkások semmit semmit sem tanúlbak, amit máshol hasznosítani tudnának. Tökmag feldolgozó, ny ott sem a melós, a beszállutó fog jól járni. Égenhalni sok, megélni kevés lesz. Az összeszerelő uzembe 100- 120 ezerért mi a szent szarnak jöjjön haza.? Parragh Fetenccel találjatok ki mást, mert ő sem tudja , hogy mit beszél, mikor leépítené a középuskolákat, egyetemeket!
Kookas
balogpáter és mennyi támogatást kapott ez a nemzetes vállalkozó??
human
Most volt a hírtévén, hogy keleten több faluba százasával jelentik be papíron az ukránokat. Azzal veszik rá a háztulajdonosokat, hogy ha belemennek lehetnek közmunkások hosszabb időre is.
Itt tartunk. Hazaárulásra veszik rá a honfitársainkat és a fizetség, hogy éhbérért dolgozhatnak majd életük végééig. Örkény sem tudott volna jobbat írni.
desiro
Hát balog elvtárs te is meg nyerted a hülyék versenyét???
nezelodo
Legközelebb pedig zabhegyező üzemet avat fel Kukutyinban, és meggyőződéssel hirdeti, ettől lesz nagyhatalom újra a kormányzó úr birodalma.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.