Az Átlátszó jegyzőkönyvek alapján írta meg, hogy „furcsa jelentet játszódott le a választás napjának délelőttjén a Baranya 1-es választókerület egyik pécsi szavazókörében. Kilenc óra körül egy férfi lépett a szavazóhelyiségbe, felvette a szavazólapot, majd segítséget kért a szavazatszámláló bizottság tagjaitól. A bizottság elnöke és egy szavazóköri delegált ajánlkoztak, mire a férfi kibökte, hogy neki Hoppál Péterre kell szavazni, ő ezért kapott fizetséget. A meglepett bizottsági tagok felvilágosították, hogy ebben a választókerületben nem Hoppál, hanem Csízi Péter a kormánypárti jelölt. A férfi ezek után kiment, röviden tanácskozott az utcán várakozó kisteherautó sofőrjével, majd visszajött, és leadta a szavazatát.” Az egész esetről csak azért tudunk egyáltalán, mert a Számoljuk együtt! civilszervezet szervezésének hála volt legalább egy nem kormánypárti jelölt a pécsi 040-es szavazókörben. Konkoly-Thege Júlia jegyzőkönyvet akart felvenni az esetről, de az indítványát...

Forrás: 444.hu
Feltöltő: human
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
És ez ment az egész országban. Erről is csak azért tudunk, mert volt ellenzéki delegált a bizottságban. A választókerületek 2/3-ában nem volt ellenzéki delegált csak fideszes. Mi mehetett ott?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Commenter
@emerencia: tökéletesen szabálytalan! És ahhoz képest, hogy a választási jegyzékbe való felvételről szóló levelet is magaddal kellett vinned (minek ugyan mikor úgyis látják ki vagy?) mert e nélkül nem szavazhattál, ezt nem is kérték. Jobb kéz megint nem tudta mit csinál a bal...Túladminisztrálták vagy sem, az amúgy is elcsalt procedúrát. Mindenütt kilógott a lóláb, az egész választás egy állatorvosi ló volt. Utálat, förtelem.
Commenter
@tulipan: Lehet hogy mindkettő. Vagy figyelmeztetés volt, és eleve így akarta felhívni a készülő csalásra a figyelmet.
tulipan
@Commenter: Ezt nevezem optimista feltételezésnek!!! :D
Commenter
@tulipan: na az. Hírhedten optimista nép vagyunk! :D

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.