Az önkormányzati választásokra és zuglói polgármesteri munkájára szeretne koncentrálni Karácsony Gergely, a Párbeszéd társelnöke, ezért hétfőn benyújtja az országgyűlési mandátumáról szóló lemondását, helyét Kocsis-Cake Olivio pártigazgató veszi át – jelentették be a Párbeszéd vezetői vasárnap a fővárosban tartott sajtótájékoztatójukon.

Karácsony Gergely kivonul a parlamentből, megvan az utódja is

Fotó: Facebook/Kocsis-Cake Olivio

A párt taggyűlése után tartott sajtóeseményen Karácsony Gergely két napirendi pontot emelt ki, az egyik az idei országgyűlési választások tapasztalatairól és a további teendőkről tartott stratégiai vita, a másik a mandátumának átadása volt.

A stratégiai vitában döntés még nem született, de továbbra is két célt tartanak fontosnak, meg kell újítani Magyarországon a baloldali politizálást, és szövetséget kell kötni azért, hogy az Orbán-kormányt leváltsák – tette hozzá a társelnök.

Karácsony Gergely kivonul a parlamentből, megvan az utódja is

Fotó: Facebook/Karácsony Gergely

Kocsis-Cake Olivio azt mondta, nagy örömmel készül a parlamenti munkára, és nagy erővel szeretné megvalósítani a Párbeszéd innovatív javaslatait. Hozzátette: az országgyűlési frakcióban esélyegyenlőséggel, szociális kérdésekkel, uniós témákkal és nemzetpolitikával is szívesen foglalkozik majd.

"A Párbeszéd szerintem a kovásza lehet annak, hogy a következő időben összehozzunk olyan ellenzéki együttműködést, amely alkalmas arra, hogy 2022-ben leváltsuk a kormányt, én ebben szeretnék dolgozni"

- mondta.

Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke, frakcióvezetője hangsúlyozta: a parlamenti frakció is a szociális demokrácia megteremtésén dolgozik majd, és meg szeretnék mutatni, hogy van olyan baloldali alternatíva a politikai palettán, amelyik képes az embereket az "elnyomásból" kihozni.

Úgy fogalmazott: "nem a széthúzásban vagyunk érdekeltek, nem a kirekesztésben, nem a gyűlöletkeltésben, hanem a szolidaritásban, az összetartásban, a közös munkában és az együttműködésben."

(MTI)

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Sámannus
Aladárkám hegyezd a füled kis csótány, így kell hidat építeni!
wagabund
ez az ismeretlen érdekes ember is csak a pénzt viszi, ahelyett, hogy rádijót hallgatna...
...ma reggel Orbán elmondta az országépítő terveit egészen 2030.-ig (röhögés nélkül)...

ez a faszi mit akar leváltani 2022-ben? már az idén kiszekálják a Parlamentből..

én szóltam..
lampa laz
Buci, olyanok vagytok mint a búcsúi ringlis, 8 éve forogtok egyhelyben. És ti még mindig bírjátok ezt az unalmas lapos pörgést, de a mi gyomrunk már felfordult tőle(tek). Az összes ellenzéknek csúfolt szarházi húzzon a redvás picsába.
Sámannus
@lampa laz: Te oszt jó megaztatmontad hogyé vagy ilyen hülye, vagy ingyér csinyálod?
lampa laz
@Sámannus: asszem te "vagy ilyen hülye, vagy ingyér csinyálod?" Ha neked bejön az ellenzék töketlensége akkor tapsolj nekik, nekem viszont nem tetszik, h miattuk újból orbán van hatalmon.
lampa laz
@Clavigo: ...na pont ezzel a 2/3- dal van a legnagyobb baj, ezt kellett volna kicsavarni a fidesz kezéből ezeknek bubenyákoknak. Azt tudtuk, h nem fognak győzni, a kétharmadot megakadályozhatták volna, de ahogy most nekiiramodtak, még 2022-ben sem érnek célba.
Commenter
A polgármesterséget választotta a képviselőség helyett. Lehet ezért utálni, vádolni azzal hogy miniszterelnök jelölt szerepet játszott vagy ellenkormányosdit játszott (nem játszott, csak nem nyerhetett az elcsalt választás miatt, ha valakit, őt tényleg meglopták. Amit lehetett megtett, az hogy az LMP irigy volt és trójai faló is arról nem tehet. Számomra a Fővám téri beszéde emlékezetes maradt, már ott meg kellett volna ragadni a pillanatot. Sajnos nem tették, akkor és azután sem, ebben hibásak. Karácsony helye ott kellene legyen ahol Orbán most ül. Valódi szakértői ellenkormánya volt és van, ami felülírt politikai érdekeket és szempontokat. A szakértelem az ami köszönőviszonyban sincs az IV. OV kormánnyal. Karácsony a két pozíciót nem töltheti be egyszerre. Az idő neki dolgozik, csatát vesztett, nem háborút. Fiatal és okos, Orbán egy öreg, fizikailag lelkileg szétesett toprongy, aki már csak fakenyúzozni tud, meg körülbástyázni magát hazug rendszerével és a TEK-kel. Zuglóban elkezdett felépíteni valamit, az önkormányzati választásokon több esélye van nyerni ha nem csalják el azt a választást is mint a következő parlamenti választásokon-tehát úgy döntött hogy ellenzéki polgármesterként politikailag is többet tud tenni mint parlamenti képviselőként. Más lett volna a helyzet, ha több mandátumot szereznek. Kocsis-Cake-et meg ne kritizáljuk úgy, hogy még nem is ismerjük, majd ha már érdemi munkát is végzett a parlamentben akkor lehet dicsérni vagy támadni.
Sámannus
@lampa laz: Sajnos nincs miért tapsolni, de Horvát Aladárhoz képest ez az ember akkor is előrelépés, ha sokan ezt nem így gondoljuk. Mielőtt tagadunk valamit a tényeket is figyelembe kell venni. Én is visszafogom magamat, mielőtt leírok valamit minimum megindoklom ennyivel tartozom nektek is, ha nem is értünk egyet. Ez a gyerek nem a böriben tanult, és nem közkegyelemmel szabadult, és nem hozza a pártot olyan helyzetbe (legalább is eddig) mint H. Aladár.hogy stílusos legyek
Commenter
@Sámannus: ott van a fidesz farkas flórija is...a politikai hozzáállás a politikusi habitus, nem a vallás vagy a bőrszín függvénye-nézzünk csak rá a fidesz kdnp maradék mdf-szdsz és egyes lmps politikusokra. Kocsis-Cake dél-amerikai ez még jól is jöhet egy rasszista és homofób parlamenti többség esetén, mert amilyen a polgármester olyan a stábja. Szeretném hinni, hogy Karácsony Gergelyé a jövő, és nem Orbáné. Karácsony nem rasszista, nem homofób, nem uszít és nem gyűlölködik. Eddig betartotta a szavát nem tett esküt a tákolmányra sem. Sajnálom, ahogy írtam is hogy nem lett, most még nem lehetett volt pártja áskálódása miatt és az elcsalt választás miatt miniszterelnök. Az ellenkormányában is volt egy roma miniszter, ő lett volna az első kisebbségi oktatásügyi miniszter. Majd csak sikerülni fog...nagyon remélem hogy a jelenlegi OV kormány napjai meg vannak számlálva, remélem a saját embertelen rendszerük dől rájuk és végez velük most már...
lampa laz
@Sámannus: Tudod egyenlőre nagyon kiábrándult vagyok, persze lelkem mélyén nagyon drukkolok nekik és szeretném, ha a parlamenten belül aztán majd kívül is sikereket érnének el.
Sámannus
@lampa laz: Tudod sokan megdöbbentek a választás másnapján, akárcsak én is.
Pontosan a ténylegesen vesztesnek kikiáltott kétharmad győzött meg, hogy nem egyedül vagyok csalódott, és csak idő kérdése, hogy az emberek megértsék, méllyen tisztelni kell ezt a hallgatag kétharmadot, aki veszített. Sokunknak erre kell figyelni. én nem csalódtam a polgártársaimban továbbra is tisztelem őket, és ezután arra kell figyelni jobban, kik azok akik valóban üzleti kérdésnek tekintik a társadalom megszervezését, hogy az országot ne kényurak kormányozzák akik kilóra adnak vesznek. minket. Öt tizezerforintokat szórnek ha ég a ház.
Ahogy az "llenzéki" média "sztár" szereplőit elnézem szinte kilóg belőlük, ki fizeti őket, vagy az éppen futó műsort. Az ellenzéki pártokat nem szabad a kamu politikusokkal összetéveszteni. A mi tisztánlátásunk is kel, hozzá hogy meglássuk, kik azok akik elég elszántak, vagy elkötelezettek, hogy összegyűlhessen mögöttük egy kritikus tömeg a győzelemhez.
Pillanatnyilag ezen a szűrőn a Párbeszéd politikusai ütik meg leginkább ezt a szintet, akik maguk egyszerű és tehetséges emberek, legalábbis azok akiket eddig nagyjából megismertem.
Commenter
@Sámannus: akkor már ketten drukkolunk, ahogy szerintem az (itteni) többség is.
Borsodi
@r2d2: Fideszben kéne lennie ott beolvadna jobban a társaságba.Mit akarnak 2022 ben Addigra elpusztul és elmenekül a fél ország.
r2d2
@Borsodi: Akkor már a JOBBIK lesz az Úr! Sőt már 2019 őszén...
Borsodi
@r2d2: Vona nélkül a Jobbik is lehúzhatja a függönyt.Valóban az ellenzék is a mi pénzünkön élősködik.A semmihez asszisztálnak.
verőce21
Végre egy szinesbőrű a magyar Parlamentben!
Erre szavaztatok lipsik, meg a bevándorlásra, óhajotok részben teljesült!
Sámannus
@verőce21: okos tojás a dumáddal szarba nyúltál.
Desischado
@Commenter: Mindenben egyetértek veled. Karácsony majdnem az egyetlen, aki nem okozott csalódást. Reméljük, okosan választotta meg a helyettesét. És az idő tényleg neki dolgozik, reméljük, nem kell négy évig várni. Végtére is bármi történhet, akár egy pillanat alatt is. Bizakodom benne, hogy ez a hazug itörvénytelene kormány nem tudja kitölteni a négy évet. A csúcson vannak, de remélem, most már lefelé vezet az út, és elindulnak végre lefelé. Karácsonynak meg a legjobbakat kívánom, mert ő egy tisztességes politikus, ami orbánról nem mondható el.
emerencia
@Desischado: Egyszer talán még egy magyar Obama is lehet belőle.
emerencia
@emerencia: folytatás: @Desischado: Mármint Olivióból. Gergelyből pedig miniszterelnök. Remélem nem csalódunk bennük.
Desischado
@emerencia: Én is remélem. De még ennél is jobban várom orbűn bukását.
Commenter
@Desischado: @emerencia: Karácsony Gergelynek csak arra kell vigyáznia, hogy polgármesterként most ne veszítse el a hitelét, ne kössön hülye paktumokat, ne hagyja zsarolni magát,senki által. A volt pártja az LMP, ott rúgott bele a választások előtt ahol tudott, érezte ezt ő is, és mégsem vádaskodott. Nem volt viszont résen amikor Fodort és Bősz Anettet a hatalom közelébe engedte, remélem ilyet nem tesz többet, mert ha nincs Mellár Tamás professzor most frakció sincs. Az hogy itt egyesek milyen hangnemben írnak róla és a helyét átvevő félig magyar! képviselőről az azt mutatja hogy a fidesz gyűlöletkampánya köszöni, él és jól van az elcsalt választások után is.Nagy út van még az ország előtt addig amíg nem OV lesz a miniszterelnök, az elnök meg félvér lesz. Az a generáció amelyik most a fideszt élteti már nem tanul meg másként gondolkodni. Ezt a generációt a fidesszel együtt kell leváltani. Van úgy hogy a csúcsról már nincs tovább, vagy csak lefelé van az út. Egyébként csalással könnyű feljutni a csúcsra.A választók, félek nem tudják már letaszítani onnan őket. A rendszer saját maga miatt fog dugába dőlni. Olaszországnak is elege lett a Berlusconi-félékből ott épp most alakul egy szakértői technokrata kormány, hogy elkerüljék az államcsődöt. Karácsony Gergely ellenkormánya is pont ilyen volt. Remélem nem sokat kell már rájuk várni...
dodóka
@durbincs: csak szar tőmondatokat tudsz írni kis köcsög ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.