A törlesztőrészlete miatt több százezer magyar jelzáloghiteles család olvashatja aggódva ezekben a napokban az Olaszországgal kapcsolatos híreket. Nem csak azokat: idén már egyre több ízelítőt kapunk abból, milyen is lesz, amikor az alacsony kamatkörnyezet egyszer csak véget ér. Megnéztük, ki mekkorát bukik ezzel, és azt találtuk, hogy egyelőre paradox módon azoknak a lakáshiteleseknek a helyzete romlik inkább, akik a hosszú távon rögzített kamatozás mellett döntöttek. A hitelfelvétel előtt állókkal most még kíméletesebbek a bankok. Így vagy úgy, a lakáshitelek döntő többsége Magyarországon valamilyen referenciakamathoz kötött. A rövid (legfeljebb 1 éves) kamatperiódusú hitelek a BUBOR, a hosszú (legalább 3 éves) kamatperiódusú hitelek pedig az ÁKK-referenciahozamok vagy a BIRS alakulását követik. Bár a frissen kötött lakáshitel-szerződések esetében már 76% volt márciusban a legalább 3 éves kamatperiódusú hitelek aránya (nagy a szerepe ebben a minősített fogyasztóbarát lakáshitelek...

Forrás: portfolio.hu
Feltöltő: Yoda69
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
Eur: 321
Dollar: 278
Svajci Frank: 280

Biztonsagi oveket bekapcsolni. Jon az eltolcsi razos futama.
Nessy
@Yoda69: Majd csinál még egy alapítványt Matolcsy! Vagy vesz egy két kastélyt, berendezve!
Yoda69
@Nessy: Az nem fogja megmenteni a tobb szazere deviza hitelest. Es azokat sem sem akik most vettek fel hitelt, mert konnyen lehet hogy elszall a forint, es ennek tetejebe meg az inflacio is felgyorsul.
Gauntlet
Ha már itt vagyunk- vizsgálják már meg hogy kik miből vesznek 30 milliós lakásokat. Mert ugye kapásból be kell adni a FELÉT, ami 15 MILLIÓ. kíváncsi vagyok kiknek adnak ekkora összeget hitelre, aminek törlesztője legalább 350 ezer ft (ha több vagy kevesebb írjátok be).
A CSOK csak 10 millió ha jól tudom. És feltétele a nagy család.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.