Történelmi és társadalmi okai lehetnek annak, hogy Ausztria példátlanul szigorúan, mecsetek bezárásával és vallási vezetők kiutasításával lépett föl a helyi muszlimok ellen – mondta Maróth Miklós orientalista az M1 aktuális csatorna szombat esti műsorában.

Több okra vezethető vissza a muszlimok elleni osztrák fellépés

Fotó: Maróth Miklós / Youtube

A lehetséges okok közül kiemelte, hogy Törökország vissza akarja építeni Európában azt a befolyást, amit annak idején az oszmán birodalom épített ki, így többek között mecseteket építtet és vallási vezetőket küld a kontinens államaiba. Súlyosbítja az európai muszlimok megítélését, hogy a mecsetek látogatói általában nem illeszkedtek be a helyi társadalmakba – tette hozzá.

Maróth Miklós szerint az európai muszlimoknak nem csupán a lélekszáma nő, de az öntudata és az arroganciája is, ezért – mint fogalmazott – a válaszlépés természetesnek tekinthető. Hozzátette: Ausztria a muszlimok elleni intézkedésekkel olyan közösséget korlátoz, amely eddig az őshonos keresztény kisebbségekkel azonos jogokat élvezett bevándorlóként.

(MTI)

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
@Csizmás Kond: Koondom,... benned föl sem merült,hogy esselleg az erdogan elvtárs küldözgeti,megrendelésre a migráncsokat európába ? gondolod ,hogy a "pénzhatalmasoknak" érdekükben áll ,saját magukall kibaxarintani ? gondolod,a XXI. században,mész még valamire a marxista-leninista diplomáddal!? ;)
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
m3mber
orálisan orientál az orientalista - olykor, alkalomadtán
Jozefina
valamennyi idegent, aki nem fogadja el az EU, esetleg az adott ország törvényeit, illetve nem tarja be azokat, ki kell utasítani!! És soha többet be nem engedi az EU területére!! (kivéve orbánék kötvényeivel) A csadort is tiltani kellene az EU egész területén. Ezért nem szabad a balkáni államokat is rászabadítani az EU-ra, mert özönleni fognak befelé!!!
Pálinkás Pál
@magyarbakancs: én is kidobnám,de akár ejtőernyő nélkülk is!!!
papa.49
Egy biztos a muszlim vallás, hiába mutatja a szép szelíd képét felénk, egy erőszakos vallás, tudom a kereszténység is ilyen volt, talán még ma is az !!!
De csak egyet lehet érteni az osztrákok döntésével, ha ,,időben lépsz kisebb az elszenvedett kár,, márpedig azt nem kívánhatják a bevándorlók, hogy a befogadó ország változtassa meg a szokásait, ha nem tetszenek a szokások VISSZA LEHET MENNI AHONNAN JÖTTEK, oszt. jónapot !!!
Egyébként meg a ,,fanatikusok,, pontosan az ilyen ,,kaporszakállúak,, miatt teremnek, tehát nincs imahely, nincs kaporszakállú, kevesebb terrorista az eredmény !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.