Áprilisban a bruttó átlagkereset 340 600 forint volt, 12,6 százalékkal magasabb, mint egy évvel korábban.

Áprilisban már nettó 226 ezer forint volt a magyar átlagkereset

Az év negyedik hónapjában a keresetek emelkedése ismét gyorsult a februári 11,9 és a márciusi 11,3 százalékos emelkedés után – jelentette csütörtökön a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Az év első négy hónapjában 12,4 százalékkal emelkedtek a keresetek a múlt év azonos időszakához viszonyítva.

Az áprilisi 2,3 százalékos és a négyhavi 2,1 százalékos inflációval számolva a reálkeresetek áprilisiban és január-áprilisban is 10,1 százalékkal emelkedtek.

Nemzetgazdasági szinten az áprilisi átlagos nettó kereset családi kedvezmény nélkül 226 500 forint volt, a kedvezményt is figyelembe véve pedig 235 000 forintra becsülhető

- közölte a KSH.

A közfoglalkoztatottak nélkül számolva a vállalkozásoknál 10,9 százalékkal nőtt a havi bruttó átlagkereset a márciusi 8,5 százalékos éves emelkedés után. A rendszeres – prémiumok, jutalmak és más egyszeri különjuttaások nélkül számolt – bruttó keresetek 9,7 százalékkal voltak magasabbak, míg a nem rendszeres jövedelmek 20,8 százalékkal 41 ezer 600 forintra nőttek.

A költségvetési szektorban 14,2 százalékos volt az emelkedés a márciusi 18,1 százalékos tizenkét havi rekord mértékű emelkedést követően. Ezen belül a rendszeres jövedelmek 10,5 százalékkal emelkedtek, a prémiumok és jutalmak 75,8 százalékkal haladták meg a tavaly áprilisiakat és átlagosan 31,5 ezer forintra rúgtak.

A közfoglalkoztatottak száma áprilisra 33 ezerrel csökkent egy év alatt, a vállalkozásoknál foglalkoztatottak száma 95 ezerrel, a költségvetésben 12 ezerrel nőtt.

86 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
@Shikari: Te ehhez is hülye vagy,mint mindenhez!!Tudod hogy készül a statisztika..?
Megvilágítom neked gyengeelméjű...9 melós kap nettó 80-at az igazgató 1.5 millát... és máris megvan a nettó 222 ezres átlag!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
division
@Nessy: Ez is igaz. Szerencsére egy jól működő vállalat kifizet annyi pénzt egy szakembernek hogy az ne menjen el, én legalábbis így vagyok vele. Alap munkára bármikor lehet embert találni, de ahová kell a komoly precizitás oda már nem biztos.
namihami
Az, hogy ""átlag"" már teljes mértékben fedi azt a tényt, hogy ebből ki-ki milyen mértékben részesedik.
eszegfu
@Nessy: tegnap 20:28 Magam is hasonlóan kezdtem...egy ideig eltüröm, mint a propeller bohócát... De hogy valaki helyből ilyen ostoba, rosszindulatu, egysiku legyen, hogy hozzá képest a 100-as szög is egy integrált áramkör... ritka egy fajtához tartozhat...ha ezt Darwin megélhette volna?!:) Valóban át kell lépni rajta.
eszegfu
@csipetke: Tegnap 20:40 Le a kalappal Előtted, amiért meg tudod állni, hogy nem szólsz vissza ennek az "elmeroggyantnak"!!!
csipetke
@eszegfu: Sokszor belefutottam,de rájöttem,hogy egy szimpla román idióta,aki láthatólag ismeri a magyar szavakat,egymás mellé is rakja őket,de értelmet nemigen lehet belőle kihozni.Ha belegondolsz,az,hogy ők csikarival ittvannak,ez olyan,mint egy fradimeccsre bemenni lila göncben.Vajon miért nem egy fideszes oldalon tobzódnak istenítve a vezírüket?Mert csak így kapnak pénzt a fidesztő,ha itt b@sztatják az embereket.Aki válaszol nekik,hozzásegíti őket a pénzkeresethez.Át kell nézni rajtuk.
eszegfu
@csipetke: Persze én is rájöttem bizonyos dolgokra... csak bennem időnként felmerül: miért kellene ráhagyni mindent, hiszen a végén azt hiszi nála van a bölcsek köve... De ugy lesz!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.