Az európai demokrácia megbicsaklott, ezért azt szeretnénk, hogy helyreállítsuk a demokráciát Európában – jelentette ki Orbán Viktor Brüsszelben, az uniós tagállamok állam- illetve kormányfőinek kétnapos tanácskozására érkezve csütörtökön.

A miniszterelnök aláhúzta:

az európai demokrácia azért bicsaklott meg, mert nem azt csinálják az európai vezetők, amit az emberek elvárnak tőlük és amit világosan akarnak.

"Az emberek két dolgot akarnak: az egyik, hogy ne engedjünk be több migránst, egy nagyon erős határőrizetet akarnak. Valamint azt, hogy akik már bejöttek, azokat vigyük vissza" – fogalmazott.

Orbán Viktor: azt szeretnénk, hogy helyreállítsuk a demokráciát Európában

Orbán Viktor miniszterelnök nyilatkozik a sajtónak az EU-tagországok állam- és kormányfőinek csúcstalálkozója előtt Brüsszelben 2018. június 28-án. Jobbról Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár. MTI Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda / Szecsődi Balázs

A demokrácia helyreállítása a következő hónapok feladata, amelynek a végére a jövő év elején esedékes európai parlamenti választásoknak kell pontot tennie

- tette hozzá a miniszterelnök.

Mint mondta, a kérdés az, hogy az európai vezetők tanácskozásuk során ebbe az irányba mozdulnak-e el, ugyanis a javaslatok tartalmaznak egyebek mellett például arra vonatkozó elemeket is, hogy a menekülttáborokat az Európai Unió területén kívül állítsák fel. Kijelentette: van esély arra, hogy a brüsszeli megbeszélések az európai demokrácia újjáépítésének irányába mozduljanak.

Mi a demokraták táborához tartozunk. Az európai megoldás azt jelenti, hogy a legfontosabb európai elv alapján oldjuk meg a problémát

- fogalmazott.

Mint hangsúlyozta, az első számú európai elv és érték a demokrácia. Nem demokratikusan semmilyen európai értéket sem lehet képviselni.

Ahhoz, hogy európai megoldást lehessen elérni, a demokráciát kell újraépíteni az Európai Unióban, és Magyarország készen áll arra, hogy ebben részt vegyen

- közölte a miniszterelnök.

Csütörtök délután kétnapos uniós csúcstalálkozó kezdődik Brüsszelben, amelyen elsősorban a közös migrációs és menekültpolitikáról, a következő többéves költségvetési keretről, illetve gazdasági és kereskedelmi kérdésekről tárgyalnak az Európai Unió tagországainak állam- és kormányfői.

Forrás: MTI

69 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
Azt a jó kurva fideszes anyádat ám, hogy van pofád ilyent kijelenteni...te aki a saját hazájában leépítette a demokráciát. Utolsó féreg hazaáruló geci. A híveid is azok.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
CsipkeRózsa
@Shikari: Véletlenül nyomtam egy tetszik kezet.
Macskaszem
"Orbán Viktor: azt szeretnénk, hogy helyreállítsuk a demokráciát Európában"
Elég hülyén hangzik a Gecitől, aki saját hazájában páros lábbal tiporja a demokráciát.
evacica
Na ehhez aztán pofa kell! Orbán szájából ezt hallani, több mint nevetséges! Hiába ennek az embernek minden ráfér a képére! Ő aki folyamatosan építi le az országban a demokráciát mer ilyet kijelenteni, tényleg felháborító! Bár Mo. lenne olyan demokrácia mint Európában!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.