Az ATV értesülései szerint a főpolgármester berágott azon, hogy a fővárosi önkormányzat alól több budapesti fejlesztést is kiszerveznének.

Az ATV értesülései szerint eléggé berágott azon Tarlós István főpolgármester, hogy az Orbán-kormány több olyan fejlesztést is saját hatáskörbe vonna, amely amúgy a fővárosi önkormányzat alá tartozna. Éppen emiatt lehet, hogy hetven évesen már nem vállal be egy újabb főpolgármesteri ciklust.

Tarlós nem indul a főpolgármesteri címért, mert Orbán a feje fölött tenné rá a kezét Budapestre?

Tarlós István főpolgármester, mellette Süsü, a sárkány figurája a Fővárosi Állat- és Növénykert Holnemvolt Vár névre keresztelt játszóparkja Hetedhét Palotájában a megnyitó napján, 2018. május 17-én

Fotó, címlapi kép: MTI/Kovács Attila

A lap szerint a biztosítékot egy a hét elején beterjesztett törvényjavaslat verte ki, amit az országgyűlés pénteken már meg is szavazhat. (A javaslat a "Budapest és az agglomeráció fejlesztésével összefüggő állami feladatokról, valamint egyes fejlesztések megvalósításáról szóló törvényjavaslat" névre hallgat.)

A hvg.hu cikke szerint ha megszavazzák a javaslatot, akkor "a jövőben kiemelt budapesti fejlesztésnek számítanak azok a költségvetési vagy EU-s forrásból finanszírozott budapesti kormányzati fejlesztések, amelyeket a központi költségvetési szervek vagy állami gazdasági társaságok valósítanak meg, és amiket a kormány rendeletében kiemeltté nyilvánított.

A törvénytervezet alapján ráadásul nem a Fővárosi Önkormányzat, hanem egy, a magyar állam százszázalékos tulajdonában álló nonprofit gazdasági társaság feladata lesz a kiemelt budapesti fejlesztések előkészítése" – áll a cikkben. 

Ráadásul a javaslat egy fogalmat is tartalmaz, a "kiemelt nemzetközi sporteseményt" amely a lap szerint akár egy későbbi olimpiarendezést is előrevetíthet – akár a budapestiek akarata ellenére is.

Ez pedig eléggé csípi Tarlós szemét. 

A 168 óra cikke szerint ezért: "Magyarán nemcsak a hatósági ellenőrzések, hanem az önkormányzati és egyéb társadalmi kontroll lehetősége alól kivonná a kabinet a budapestiek közös vagyonát jelentő nagyberuházási helyszíneket, miközben állami tulajdonba vonná a ma még önkormányzati ingatlanokat is. Mindez pedig egyértelműen Tarlós István eddigi beleszólása, s egyes beruházásokat, projekteket érintő alkuhelyzete ellen tett lépés, amely nyilván a mindenkori főpolgármester és Fővárosi Önkormányzat kezét is köti."

Az ellenzék sem örül ennek, a hvg.hu cikke szerint Csárdi Antal LMP-s országgyűlési képviselő úgy látja, ez a büntetés a választási eredményért Budapestnek a fidesztől. A DK-s Gy. Németh Erzsébet fővárosi közgyűlési képviselő szerint a főváros feje fölött átnyúlva szerezne teljhatalmat a Fidesz a törvényjavaslattal.

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

egyvandor
Tarlós ha nem találnak helyette más befutásra alkalmas szervilis nagyszájú egyedet el fog indulni és ki fogja szolgálni a ner-t.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kokopelli
@papa.49: .vazze,akkor mégsem lesz "Chuck Norris" tér? Pedig a turisták unokái
a "K.K"-n (Kinder Kanal) állandóan nézik a régi filmjeit! Niveau max. 10 év ;-))!
Sámannus
Nagy utat tettél meg Spítyu jövőre már akár csövezhetsz is, ha akarsz csokizhatsz tovább.
Shikari
Tarlós mindig is egyenes, határozott véleményű ember volt, ezt most sem hazudtolta meg.
Edmond Dantes
@Eladott Ország: Orbán nem olimpiát akar,hanem az azzal járó giga beruházások hasznát.Felépíti most azt az óriás atlétikai stadiont,valahol a Csepel sziget környékén,amelynek a kihasználtsága botrányosan röhejes lesz,viszont a telek árán,meg a beruházáson hatalmasat tud majd kaszálni a nemzet heréje,Tiborcz.Most már az újabb kétharmaddal még a látszatra sem ad,olimpia nélkül is olimpiát rendez magának.
Yoda69
Jó döntés, bár eddig is orbán tartotta a porazat a kezében.
Dr plágium
A gázszerelőnek kevés a munkája, nincs pénze...valahogy biztosítani kell neki a megfelelő bevételt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok