Az Európai Unió jelenleg inkább támogatja az illegális bevándorlást, mint a rászoruló családokat – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára csütörtökön Kismaroson.

Rétvári: az Európai Unió inkább a migrációt támogatja, mint a rászorulókat

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára a Rászoruló Személyeket Támogató Operatív Program (RSZTOP) keretében hátrányos helyzetű gyermekes családoknak összeállított tartós élelmiszercsomagok átadásán a kismarosi polgármesteri hivatalban 2018. július 19-én. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Rétvári Bence – aki egyben a térség országgyűlési képviselője – a Rászoruló Személyeket Támogató Operatív Program (RSZTOP) keretében hátrányos helyzetű gyermekes családoknak juttatott élelmiszercsomagok szétosztásáról elmondta, hogy eddig országosan 250 ezer csomagot adtak át, ami 2500 tonna élelmiszert jelent.

Hozzátette, hogy emellett a rászoruló családok félévente egyszer tisztálkodószerekből összeállított csomagot is kapnak.

A legfontosabb, hogy a legkisebb településre is eljussanak a támogatások – fűzte hozzá az államtitkár.

Rétvári Bence kitért arra is, hogy a támogatás uniós és magyar forrásból valósul meg.

Az Emmi parlamenti államtitkára elmondta, hogy a családok támogatásánál a gyermekek hároméves kora a határ, alatta csomagot kapnak a családok, a korhatár felett pedig szociális gyermekétkeztetésben részesülnek. Hozzátette, a gyermekétkeztetésre szánt összeget a kormány csaknem háromszorosára emelte az idei költségvetésben: az eddigi 29 milliárd forintról 79 milliárd forintra.

Rétvári Bence szólt arról is, hogy a hajléktalanok esetében eddig 1,5 millió tányér meleg ételt osztottak ki, ami 750 tonna élelmiszert jelent.

Forrás: MTI

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Egy szégyen- és fingkeresztény fikázza a zuniót !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kisrigó
Nem csomagokat kellene osztogatni, hanem MUNKÁT! Az év 365 napból áll, a gyerekek -ó mily borzalom- mindennap éhesek ! Egyszer már azt lenne jó hallani, hogy megmaradt az alamizsna! Igaz, csak szerényen megemlíti az EU-t is, mint támogatót, de a kormány legfeljebb a zacskót adta! Álszent majom, az anyád p...ját!
csipetke
Rétvárinak gőze sincs arról,mekkora baromságot mondott.Az,hogy pl nálunk ennyi rászoruló van,az a kormány hibája,nem az EU-é.Zsákszámra öntötték ide a pénzt,amit orbán a fidesz segedelmével,azzal a lendülettel le is nyúlt.Ez a pénz az ország boldogulására,ezen belül nyilván a rászorulók védelmére szolgált volna,nem a fidesz-körök indokolatlan gazdagodására.Másrészt ameddig orbán szintén indokolatlanul [email protected] el a TAO-közpénzt felesleges stadionokra,addig ne rinyáljanak ilyen olyan segélycsomagokról évi 1,vagy 2 alkalommal.És rémlik, mintha valami fideszes szanaszét kereste volna az agyát ezeken a csomagokon.Na de nincs olyan,amiből ez a rablóbanda ne tudna lenyúlni...
kisrigó
@csipetke: Minden szavaddal egyetértek! Az emberek nem így gondolják? Nem is értem. Duplán lopnak, mert még a csomagokkal is ők gazdagodnak! Már elveszett a becsület, alszik a lelkiismeret, vagy én vagyok túl "maradi?!"
csipetke
@kisrigó: 7:43 Dehogy vagy maradi! Nagyon sokan így gondolják.Érdekes,ma már senki nem meri bevallani azt sem,hogy a fideszre szavazott.Mikor nekem rinyál valaki,hogy 4 hónapra kapott időpontot valami vizsgálatra,meg szoktam kérdezni,hogy kire szavaztál?A fideszre?Mert akkor megérdemled.Az a baj,hogy az is szopóágon van,aki nem rájuk szavazott.
Shikari
Nagyon jól látja Rétvári! Ideje ki is mondani!
simmering73
Ti is támogattok mindenkit, te retek, csak a magyar embereket nem.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.