Magyarország Európa egyik legbiztonságosabb országa – mondta Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára Balatonszemesen pénteken.

Rétvári: Magyarország Európa egyik legbiztonságosabb országa
Fotó: Kovács Attila/MTI

A politikus a Szemesi napok elnevezésű fesztivál megnyitóján hangsúlyozta: Magyarországon a tömegrendezvények résztvevőinek, nyaralóknak, koncertlátogatóknak, fesztiválozóknak nem kell olyan biztonsági vizsgálatokon átesniük, terroristáktól, merénylőktől tartaniuk, mint sok nyugat-európai országban.

Rétvári Bence kitért arra, hogy nyaranta háromezer fesztivált szerveznek Magyarországon, és ezekre a rendezvényekre mintegy ötmillióan látogatnak el.

"Szinte minden település be kívánja mutatni specifikumát, hungarikumát, helyi értékét", igényes szórakoztató programokat is kínálva

- mondta az államtitkár, hozzátéve, a települések egyre büszkébbek magukra, és a fesztiválok növekvő száma is jelzi a közösségek, az ország erősödését.

A politikus hangsúlyozta, hogy a fesztiválok kiemelten fontosak a kormánynak, e rendezvények kulturális programjait három évvel ezelőtt 250 millió forinttal támogatták, idén már 750 millió forinttal. Ezek a források is azt próbálják ösztönözni, hogy minél több, a magyar kultúrát bemutató tartalom jelenjen meg a nyári fesztiválokon – tette hozzá Rétvári Bence.

Takács József, Balatonszemes független polgármestere azt mondta: a szabadidő, a nyaralás hasznos és tartalmas eltöltéséhez nélkülözhetetlenek a kulturális programok, ezért a helyi képviselő-testület azon dolgozik, hogy a település a lehetőségeihez mérten minél több rendezvénnyel várja vendégeit.

A huszonnegyedik alkalommal rendezett, vasárnapig tartó Szemesi napokon több tucat eseményre, köztük komoly- és könnyűzenei koncertekre, tánc- és színházi előadásokra, kiállításokra várják a látogatókat.

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Nem igaz, hogy Magyarország Európa egyik legbiztonságosabb országa. Sem az Orbánhoz hasonló képzelt Messiásoktól, sem a Rétvárihoz hasonló agyhalottaktól sem tudjuk magunkat megvédeni.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
Megmondta a szotyista is a Bibinek, hogy itt aztán zérónak hívják a "toleranciját." Ezért olyan qrva nagy a biztonság.
kokopelli
@tudode: egyetértünk! Miért is vallanák be a disaster-t (desaster-t)?
Nem azért fizetik ezeket a szócsöveket,hanem a véleményformálás-
ért ! Csak körül kell nézni az országban! ;-(
tudode
@kokopelli: .
Alea iacta est, Ez a kocka el van vetve, amelyet EZEKNEK végig "kell" hamukáznia, amelyet Csaba László joboldali érzelmű közgazdász fogalmaz meg szakszerűen, amelyet LAIKUSAN úgy értelmezek, hogy TÖRTÉNELMI ESÉLYT vesztett az ország a POLITIKAI SZAKBARBÁROKKAL:
.
24.hu/fn/gazdasag/2017/12/04/csaba-laszlo-orbanek-100-eves-lemaradasban/
.
Nincs már se előre, se hátra, csak az ország részére az, hogy KI A DUNA VIZÉT ISSZA, SAJÁT VIZÉT ISSZA VISSZA, ennyit a ki tudja mikor bekövetkező DESASTER eljövetelét, oltári nagy árat fizetve!!
cikicakk55
"A politikus hangsúlyozta, hogy a fesztiválok kiemelten fontosak a kormánynak, e rendezvények kulturális programjait három évvel ezelőtt 250 millió forinttal támogatták, idén már 750 millió forinttal."
Ennyivel támogatjátok! Na és mennyi bevételt kaptok? mennyit adózik az a helység,ahol tartják ezeket a milliókat vonzó eseményeket? Amit adtok támogatásként,annak a tízszeresét veszitek vissza adóként. Mire vagytok ennyire büszkék? Ezekre a bulikra kik járnak? Egész biztos,hogy nem a minimál bérből,vagy közmunkából élő szülők gyerekei. A gazdag külföldi diákok, az alvilág drogbárói, a holdudvar nyaloncok gyerekei és azok rokonai,cimborái. Esetleg olyan fiatal,aki végig robotolja a nyarat,hogy két nap alatt életében legalább egyszer Ő is gazdag fiatalnak érezze magát. Bence,Bence! Fogalmad sincs mi a biztonság! Ami most van Magyarországon az nem az. Ti sem vagytok biztonságban,( mert egyszer valaki vagy valakik megunják,hogy hülyének nézitek az egész országot)de mi sem miattatok!
csipetke
Talán előbb utána kellett volna nézni a statisztikáknak,mert az úgynevezett migráncsos országokban,Ausztriában,és Németországban kevesebb gyilkosság,és egyéb bűncselekmény történt,mint nálunk.Akkor most hogy is van ez?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok