Olyan vörös zászlókkal díszítették fel az augusztus 20-i állami ünnepen a Parlamentet, amelyen keresztek voltak. Eddig - az állam és az egyház szétválasztásának elvét szigorúan követve - nem raktak ki semmilyen vallási jelképet állami intézményekre, például a törvényhozás épületére — írta meg az Index. A főhomlokzaton kiakasztott két vörös zászló első ránézésre Szent István lobogójának tűnt, az ő zászlaján azonban nincsen kereszt. Az Index megkérdezte a szervező Miniszterelnöki Kabinetirodát, hogy ki döntött pontosan arról, hogy nézzen ki a díszítés, és hogy a zászlón legyen a kereszt; illetve azt is, mit üzentek ezzel a díszítéssel. A Kormányszóvivői Iroda szűkszavú indoklást küldött nekik: Magyarországon az Alaptörvény mondja ki a keresztény értékek védelmét. Az alaptörvénybe júniusban került be a hetedik alkotmánymódosítással, hogy minden állami szerv kötelessége Magyarország önazonosságának és keresztény kultúrájának védelme. Fotó: MTI/Illyés Tibor

Forrás: 24.hu
Feltöltő: Commenter
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

112 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Commenter
@RonaGyuri: hát nem is értem, miért nem díjazod az orbáni zászlót, mert ugye most már hivatalos hogy ez is egy történelmi zászló, ha már volt képük Szt. István ünnepe alkalmával leleplezni. Szegény király forog a sírjában. A zászló nem kevesebbet üzen mint azt hogy orbán új államot alapított: Magyarország "régivágású kereszténydemokrácia", bármit is jelentsen ez. Először csak puccskisérletet tett, aztán (csalással?) hatalomra jutott eltörölte az államformát és az Alkotmányt és tegnapelőtt új államot is alapított. Ezt csak valami harmadik világbeli országban tűrték volna el, esetleg még ott sem, de Európa közepén? Hajrá, magyarok! :(
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csak úgy....
@Lepényleső: Leg jobb túró a hátulró ...
creativehun
@verőce21: Ne magyarázz olyat bele amely nincs.Persze tudom,...nektek a fidesznél nagyon megy a magyarázkodás...valójában máshoz sem értetek csak ahhoz.
Desischado
@Commenter: A baj az, hogy kevesen vagyunk.
Ezek már épp csak akasztott lényeg nem voltak eddig, sajnos. Mindent megcsúfolnak, mindennel szembemennek, ami emberi. És közben ájtatos pofával hirdetik, hogy mekkora keresztények, közben meg mindent ellopnak, és magasról tesznek mindenre, és mindenkire, ahogy ez a kreált zászló is mutatja.
verőce21
@creativehun: (04:01) Látod, hogy van olyan.
CsipkeRózsa
@verőce21: tegnap, 16:58

Miért nem írtad oda, hogy Bayer Zsolttól másoltad?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.