Pusztán jogi eszközökkel nem rendezhető a migrációs válság, hiszen a bevándorlók ellátását nem csak szabályok, de a rendelkezésre álló anyagi eszközök is korlátozhatják – mondta Cservák Csaba alkotmányjogász az M1 aktuális csatorna szombat esti műsorában.

Alkotmányjogász: a jog kevés a migrációs válság rendezésére

A szakértő hangsúlyozta, hogy a menekült és a migráns fogalmát élesen el kell különíteni, hiszen csak az előbbiek védelmét követeli meg a nemzetközi jog.

A menekültek ellátását szabályzó genfi konvenció előírásait Magyarország a világ legtöbb országával egyetemben most is betartja, a határok védelmével pedig az egész EU-t védi – tette hozzá.

Cservák Csaba szerint Magyarországhoz hasonlóan Olaszország is jogosult lehet uniós támogatásra a migráció miatti kiadások fedezésére. Ennek keretét – mint fogalmazott – egyes vélemények szerint az egykori gyarmattartó államoknak kellene fizetniük.

Az alkotmányjogász szerint Olaszország jogilag megteheti, hogy nem engedi a hajókról a szárazföldre lépni a tengeren át érkező migránsokat.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Lepényleső
A jog,nincs köszönő viszonyban sem az igazsággal,csakúgy mint a törvény,amit azok alkotnak akik azt sem tartják be amit megszavaztak-nekünk?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Pálinkás Pál
@karma1: Kicsit tévedsz... A Keleti tele volt afgánnal, pakisztánival...szírt mutatóban sem láttál!!!Még a zsohár ribanc is azon panaszkodott hogy nem beszéli a pastut senki...nos elárulom,Szíriában sem beszélik...
karma1
@Pálinkás Pál: nem tudtam, hogy egyenkent riportot csinaltal mindenkivel 15-ben...
Pálinkás Pál
@karma1: Nem is csináltam...pusztán azt írom,amit a migration aides ribi sírdogált!!!És a háború elől menekülteknek sem hiszem hogy az unió az első biztonságos ország!!!
Eladott Ország
A jog útmutatásul szolgálhat, hogy mi a jó a többségnek és magunknak is. A jog segít eldönteni, hogy merre menjünk. A tiszta jog meg tudja védeni a jókat. És ez nem tündérmese.
Remélem, ma Magyarországon sem csak tündérmese, remélem!
tudode
Akko mikéne, ha vóna, hiszen ŐFÉLESÉGE mondá:
.
Orbán: „szép, kifinomult jogi munka a Stop Soros”
hirtv.hu/ahirtvhirei/orban-szep-kifinomult-jogi-munka-a-stop-soros-2463279
.
Az EMIGRÁLÓK visszatartása céljából ideje lenne az OKTATÁSSAL, az eü-vel, a szoc. ágazattal, stb-vel el kezdeni FOGLALKOZNI, mindazokkal, amelyek a TAGÁLLAMOK hatáskörébe tartozik, mivel VAN MÁR NEKIJE kisvasútja, pengés felcsúti FALA, miközben SZÁZEZREK veszik fel a NYÚLCSUKÁT, és el innen ebből a MESE MESE MESKETE szépsegges ORSZÁGBÚLIBÚL!
wpym
Igaza van a figurának: nagy kaliberű fegyverek és ugróaknák millió megállítják a migréneket.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.