A közgazdász azt sajnálja, hogy a felzárkózás Nyugat-Európához már nem témája az ország közbeszédének és a magyar politikának. Óriási lelkesedéssel fogadta a magyar társadalom a rendszerváltást 1989-ben. Arról szólt, hogy szeretnénk és úgy is fogunk élni, mint a sógorék, az osztrákok, de ez megbukott sajnos- mondta az ATV Egyenes beszédben Róna Péter. A közgazdász ezt annak kapcsán fejtegette, hogy Rónai Egon az LMP-ről kérdezte. A pártból kilépett Róna pedig kijelentette: a LMP problémáinál sokkal fontosabb dolgok is vannak az országban, például az, hogy Magyarország „történelmének talán legnagyobb lehetőségét az elmúlt 25 évben elbukta”, a Nyugat-Európához való felzárkózás igénye pedig meg sem jelenik ma már a közbeszédben és a magyar politikában. Hozzátette: pedig szerinte minden magyar tudja és érzi is, hogy ez óriási kudarc.

Forrás: atv.hu
Feltöltő: Commenter
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Ez szó szerint igaz, az összes eddig működő kormány csak súlyosbította az elmaradást, volt amelyik nem tehetett mást mert kényszerhelyzetben volt, de volt olyan is négy amelyik csupán elkótyavetyélte a lehetőségeket !!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
papa.49
@Commenter: Na azért volt része bőven az mdf. nek, meg személyesen Antall Józsefnek abban hogy idejutottunk, azt se kell elfeledni a mgf. jó része ma ott feszít a fütyiszben ...
egyvandor
A jövőnket ellopta, felélte a jogészkedő, politikai és gazdasági hatalmát féltő nertársakká avanzsált elvtársak gyülekezete. Végül is nem szocializmusra nevelt a nép ötlete volt a rendszerváltás. A szocik és egyéb irányzatok leszalámizásával eltakarításával sikeresen elvégezték a feladatot. Minden gerinctelent sikerült rávenni hogy csatlakozzon nertársnak.
Nessy
@egyvandor: És van egy agyament választási rendszerünk. A 33%- támogatás 2/3-t jelent. Azaz a kisebbség uralkodik, illetve lassan egyszemélyi hatalom lesz.
tulipan
Sajnos, EZ a narancos-dúlás legalább AKKORA TRAGÉDIA az ország számára,, mint a tatár-, majd a török dúlás volt, és a FEJLŐDÉSÉT legalább annyi idővel vissza isveti majd, az agyakban végzett óriási károsításról nem is szólva!!!
Commenter
@tulipan: 80-100 évre kb visszavetette az országot,és ezt nem én mondtam, hanem olyan szakemberek itthon és külföldön akiknek a nyomába sem léphetek. Minden egyes évük hatalmon további 10-20 év a 80-100 évhez. Csak remélni tudom hogy nem nyer az EEP orbánt pártoló platformja és 11-én végre megindítják az eljárást. Ebben elsők leszünk, sőt világelsők. Uniós tagország ellen eddig ugyanis még nem indítottak ilyen eljárást.Nagyon csúnya történelmet írunk.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.