Kiszivárogtak a Klebelsberg Központ augusztusi adatai. A hiányt túlórákkal, óraadókkal, nyugdíjas tanárokkal, rosszabb esetben osztályok összevonásával próbálják kitölteni.

Forrás: Index
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

33 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
A Magyar Hírlapnak nyilatkozva Hajnal Gabriella, a Klebersberg Központ vezetője elmondta, Magyarországon nincs pedagógushiány. Kész, ennyi. Ő ugyanis mindenkinél jobban kell hogy tudja a hazai adatokat. Hogy a szakszervezetek és elemzők tucatjai is hatalmas hiányról beszéltek? Azt sem elfelejtve, hogy a tavalyi évben már bármilyen-szakos tanárokat is kerestek, mert annyira nem találtak már senkit, aki taníthatta volna a felnövekvő nemzedéket. Már nem is beszélve a kiöregedő tanárok, valamint a friss diplomások folyamatos külföldre vándorlásának problémájáról. A probléma, mely szinte mindenki számára egyértelművé vált az elmúlt években úgy tűnik, a Klebersberg Központ vezetője számára nem szembetűnő. Értem, tanárhiány tehát nincs, viszont nem is lesz meg minden tanár mindenütt. Ha ez nem tanárhiány, akkor mi az?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eriksson
@division: Szerintem ott a legnagyobb probléma, hogy sok szülő teljesen az államra hagyatkozna gyereknevelésben. Tanítsák mások jólneveltségre, etessék ingyen, tanszerek is legyenek ingyen, ha lehetne, csak aludni járjon haza a kölök, vagy talán még akkor se.
division
@Eriksson: Nem véletlen járatnám a sok gyereket erkölcstanra, ha már otthon nem tanítják meg rá. Sajnos amit linkeltél nagyon is igaz, a borzasztó ebben főleg az hogy ezt a szülők zöme még el is várná, mármint hogy ne neki kelljen megtanítani még késsel villával se enni.
Eriksson
@division: Már megint ez a rosszul értelmezett liberalizmus. Csináljon a kölök amit akar, rá ne szóljunk, mert az árt a szegény kis ártatlan lelkének. Nagy korára lesz tahó, paraszt, mint a szülője, mert az iskola nem tanította jó modorra.
division
@Eriksson: Tudod én mindenkiben látom a hibát, nem szoktam libsizni sem meg hasonlók, látom a Fidesz hibáit is, stb. Amikor egy szülő azt várja el a pedagógustól hogy ne csak tanítsa hanem nevelje annak csak nyűg a gyerek otthon, és ugye ez pártállástól független.
egyvandor
@division: fehérgalléros tolvaj nertársaink egy része tud késsel villával enni sőt még kereszténynek is hazudják magukat de emberi minőségük mégis a béka feneke alatt van.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.