Idén szeptember 9-én este köszönt ránk a zsidó újév, a Ros Hasana, a zsidó időszámítás szerint az 5779. esztendő. A zsidó újév mindig két napos ünnep. Az évek számítása, valamint az ünnep, tisri hónap első napjával kezdődik, innen az újév elnevezése: ros=fej, sáná=év, Ros Hásáná= az év feje

Forrás: varosikurir.hu
Feltöltő: Városi Kurír
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Csizmás Kond
@CsipkeRózsa: javítok...az a bizonyos nap...bocsi
CsipkeRózsa
@Csizmás Kond: Nem mese ez gyermek.
Különben is, hosszú.
Csizmás Kond
@CsipkeRózsa: ...akkor próbáld meg röviden előadni...miért csak nekik "évforduló"
CsipkeRózsa
@Csizmás Kond: "A zsidó időszámítás kezdete 1. tisri 1., ami a keresztény időszámítás szerint Kr. e. 3761. október 7., vasárnap. (Ezt az időpontot a héber hittudósok számították ki az Ószövetség alapján.)[1]
A zsidó év hossza változó, de az évek átlagos hossza a Gergely-naptár éveinek hosszával közel azonos (lévén a zsidó év is a tropikus évhez igazodik), ezért a két időszámítás közötti váltást viszonylag könnyen elvégezhetjük. A Gergely-naptári évet a zsidó évből 3760 levonásával kapjuk meg. Tisri hónap elsejétől december 31-éig még egyet kell kivonni a zsidó évszámból."

Ha kivonod az 5779-ből a
3760-at, akkor megkapod a
2019-et.
Csizmás Kond
@CsipkeRózsa: ...nem erre voltam kíváncsi...
egy időszámítás kezdete valaminek a születése. Mivel az első ember megjelenésére csak feltételezett dátum van ezért nagyon érdekelne ez a pontos szám eredete...:)
CsipkeRózsa
@Csizmás Kond: Engem is érdekelne, most nem érek rá utánanézni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.