Idén szeptember 9-én este köszönt ránk a zsidó újév, a Ros Hasana, a zsidó időszámítás szerint az 5779. esztendő. A zsidó újév mindig két napos ünnep. Az évek számítása, valamint az ünnep, tisri hónap első napjával kezdődik, innen az újév elnevezése: ros=fej, sáná=év, Ros Hásáná= az év feje

Forrás: varosikurir.hu
Feltöltő: Városi Kurír
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Csizmás Kond
...összekutyulnak mindent...mert nincs valós énjük.
CsipkeRózsa
@Csizmás Kond: Azért közlik, hogy akinek van valós énje, ő is okosodjon a számára új ismeretekből, mert először biztosan összekutyulásnak fogja fel.
Csizmás Kond
@CsipkeRózsa: Nem a rossz szándék vezérelt, de a mai világban már a tudomány annyira fejlett, hogy elfogadott egy egységes időszámítást amit csak az nem tud megérteni aki butának akar maradni.
...és hogy megértsd a zsidóság nem a zsidó vallás tehát a zsidó újév sem minden zsidóról szól, de ezt és hasonló kifejezések kijavításáról még soha nem hallottam vagy olvastam sehol.
...utószösszenetként, Jizráelben most ünneplik az újévet ?
CsipkeRózsa
@Csizmás Kond: A zsidó újévet ünneplik.
Csizmás Kond
@CsipkeRózsa: ..pontosabban a zsidó vallási újévet...mert a hogy látom az előzőt nem értetted meg ...tudod ez olyan mint az ortodox húsvét...
CsipkeRózsa
@Csizmás Kond: Nem olyan, a zsidó újév nem csak azt jelenti, hogy nem arra a napra esik, hanem azt, hogy az 5779. évet kezdik.
Csizmás Kond
@CsipkeRózsa: ...ja persze mert őket az isten minden évben más-más napon teremti...:)
...és ha már belegabalyodtunk...az a bizonyos nem nem csak a zsidók születésének napja, vagy ezt sem tudtad ?
...ja és még ...elvileg nem is értelmezhető a számításuk, ugyanis az az ötezervalahány a mostani évszámítást jelöli de ők valami holdnaptárt vesznek alapul, tehát akkor hogy is van ez ?...szóval mese az egész
Csizmás Kond
@CsipkeRózsa: javítok...az a bizonyos nap...bocsi
CsipkeRózsa
@Csizmás Kond: Nem mese ez gyermek.
Különben is, hosszú.
Csizmás Kond
@CsipkeRózsa: ...akkor próbáld meg röviden előadni...miért csak nekik "évforduló"
CsipkeRózsa
@Csizmás Kond: "A zsidó időszámítás kezdete 1. tisri 1., ami a keresztény időszámítás szerint Kr. e. 3761. október 7., vasárnap. (Ezt az időpontot a héber hittudósok számították ki az Ószövetség alapján.)[1]
A zsidó év hossza változó, de az évek átlagos hossza a Gergely-naptár éveinek hosszával közel azonos (lévén a zsidó év is a tropikus évhez igazodik), ezért a két időszámítás közötti váltást viszonylag könnyen elvégezhetjük. A Gergely-naptári évet a zsidó évből 3760 levonásával kapjuk meg. Tisri hónap elsejétől december 31-éig még egyet kell kivonni a zsidó évszámból."

Ha kivonod az 5779-ből a
3760-at, akkor megkapod a
2019-et.
Csizmás Kond
@CsipkeRózsa: ...nem erre voltam kíváncsi...
egy időszámítás kezdete valaminek a születése. Mivel az első ember megjelenésére csak feltételezett dátum van ezért nagyon érdekelne ez a pontos szám eredete...:)
CsipkeRózsa
@Csizmás Kond: Engem is érdekelne, most nem érek rá utánanézni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.