A választások előtti utolsó Medián-felméréshez képest mintegy 7 százalékot esett a Fidesz támogatottsága az összes megkérdezett körében.

Ezzel párhuzamosan ennyit nőtt a bizonytalanok aránya

- olvasható a hvg.hu-n.

A Medián szerdán publikált (teljes terjedelmében a HVG csütörtöki számában olvasható) friss közvélemény-kutatása szerint

a Fidesz támogatottsága és a bizonytalanok aránya szinkronban mozog idén március óta.

A kormánypárt szimpatizánsai csökkennek (szeptemberre 37%-ra), az el nem kötelezett polgárok száma nő (31%-ra).

Azaz egyetlen ellenzéki erő sem tudott statisztikailag kimutatható tömegeket a maga oldalára állítani.

Ez a legfontosabb tanulsága a Medián friss mérésének.

A Medián megfogalmazása szerint

"az ellenzéki pártok csak a pincében versenyezhetnek", mert ebben a társadalmi csoportban egyik sem éri el a kétjegyű tartományt.

A Jobbik 9, az MSZP 8, a DK pedig 6 százalékot ér el a teljes népességben.

Az LMP 3 százaléka a Medián szerint nem lenne elég a küszöb megugrásához, a többiek pedig ennél is rosszabbul szerepeltek a szeptemberi mérésben.

Forrás: HVG, Index, ATV

Címlapi kép: MTI/Koszticsák Szilárd

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

solidedge
Ez semmit sem jelent. A választás előtti hetekben dől el minden. A Fidesz megint riogatni fog a maguk által kitalált ellenséggel. Az emberek pedig tömegesen bújnak majd Orbán védőszárnyai alá.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Desischado
@mackoka46: Én erre várok. Na, akkor kezdődik a haddelhadd! Egymást fogják felfalni, már alig várom.

@division: Te meg ne védd már őket állandóan, már felfordul a gyomrom tőle! Mi a nyavaja kell neked (is) hogy végre elfordulj tőlük? Nem vagy olyan mint ők!
szep napot
Nincs ellenzek; igy Kim Jong Viktor 20%-os tamogatassal is nyerne(2/3-al). Eloszor az ellenzeket kell levaltani majd a Vityat.
evacica
Mi van ébredezik a nép? Már éppen ideje, más normális országban már rég bíróság előtt állna ez a tolvaj banda! Most hallom, hogy a nemzet veje újabb 2 milliárdot vett fel, így már 1o milliárd a tartozása, szeretném tudni, hogy ezt miből is fizeti vissza!? Most éppen az elgründolt Tirai kastélyra kell sajátlagoson álló Ráhelkáéknak! Tolvaj az egész család!
mackoka46
@Desischado: Ne várd ! Még jobban rátelepednek a kamatokra és az árfolyamra. Az önkéntes pénztárakat is megcsapolják, a bankszámlát pedig ismeretlen banki külön költséggel terhelik be !
division
@Desischado: Attól hogy nem okolom őket mindenki nyomoráért még nem azt jelenti hogy szemet hunyok a sok gazság felett. Soha nem szerettem egyébként kormányoktól függetlenül sem azt ha mindig mindenért őket tették felelőssé, na meg persze a szomszédot mert neki jól megy. Van egy határ.
Borsodi
@division: Igazad van a szerelmi öngyilkosságok nem miattuk van.De az,hogy Magyarországon már egyes helyeken ki se mernek menni este az emberek,mert a közbiztonság és a törvény is nulla.Devizások, naponta 15 veszíti el a lakását,családok mennek tönkre,emberek kezdenek új életet,külföldön.A kormányunk legnagyobb hibája,hogy még nem mondott le.
.www.youtube.com/watch?v=yrWYNSA4oN0

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.