Magyarország kiemelten fontos mezőgazdasági partnere Oroszország – hangsúlyozta Nagy István agrárminiszter, orosz kollégájával, Dmitrij Patrusevvel folytatott megbeszélésén Moszkvában az Agrárminisztérium MTI-nek csütörtökön eljuttatott közleménye szerint.

Az embargó feloldásáig az agrártárca egyik célkitűzése az élelmiszer-embargó által nem érintett termékek exportjának fellendítése

- mondta.

A miniszter hangsúlyozta, a magyar mezőgazdasági vállalatok nem hagyták el az orosz piacot 2017-ben sem, sőt bővítették oroszországi jelenlétüket.

Az idén további magyar vállalatok befektetései és projektjei valósulhatnak meg – tette hozzá.

Hangsúlyozta, hogy Oroszország importkiváltási programjához kapcsolódva Magyarország nyitott a közös vállalatok alapítására, főként a mezőgazdasági és élelmiszeripari technológiai transzferre és know-how átadására fókuszálva.

Nagy István megjegyezte, hogy

nagy lehetőséget lát az együttműködésre a tejfeldolgozás területén is a Magyar Tejgazdasági Kísérleti Intézet részvételével, hiszen a tejfeldolgozás az orosz fél számára kiemelkedő ágazat.

A miniszter kiemelte, hogy a magyar állat- és növényegészségügyi hatóságok munkájának színvonala a meghaladja az európai átlagot. A magyar élelmiszerlánc-biztonsági stratégiának köszönhetően a magyar feldolgozott termékek magas minőségűek, ezért a prémium élelmiszerek terén lehetőség van a kereskedelmi kapcsolatok élénkítésére.

A miniszter kérte partnerét, hogy az orosz szakhatóság gyorsítson az engedélyezési eljárásrenden, amihez a magyar fél minden szükséges segítséget megad.

A tájékoztatás szerint Oroszország és Magyarország között az agráriumban szoros az együttműködés a vetőmag, a tenyészállat és tenyészbaromfi, a mezőgazdasági technológiák területén. További cél az együttműködések fejlesztése a kertészeti szaporítóanyagok, faiskolák, gyümölcsösök telepítése, virológiai laborok, növényvédelmi innovációk terén – írta a tárca.

Forrás: MTI

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Lepényleső
Megtörtént a rendszerváltás,a Szovjetunió helyett Oroszország a társ,-mehet tovább a kifosztás?
kamazuka
és ehhez kellet 28 év,hogy valaki ki is mondja?
Na Fidesz!
Ruszkik haza?
Beszoptunk vele minfdent.
Most akkor ki a soros?
Ti,vagy Mi?
balos
Ez most vicc?Akkor miért kellett kivágni egy fél megyényi alma fát anno a ruszki konyec után?Ennyi hülye nem élhet kis hazánkban , akik elfelejtik a múltat!Pedig DE!
nevemnick
De jó lenne, ha visszaállítanák a konzigyárat, mert elég nagy a munkanélküliség errefelé. Milyen örömmel köpködnék megint tele a zemberek a zakuszkát... :D
tudode
A cikk címét olvasva egy olyan juhászra emlékezem, akinek nem volt DIPLOMÁJA, csak józan paraszti esze, volt neki stadionja is, saját eszének köszönhetően, de többet volt BÖRTÖNBEN ő is, mint Repülős Gizi néni!!!
.
"""Stadler József egy Akasztóhoz közeli tanyán született 1951. január 2-án. Miután kétéves katonai szolgálata letelt, itt dolgozott juhászként. Az üzleti életbe mindenféle előképzettség nélkül vágott bele 1991-ben, amikor sörösüvegek felvásárlásával, és - kihasználva, hogy a betéti díjak központilag emelkedtek - emelt áron való eladásával hamar milliomos lett. 1993-ban az élelmiszer-iparban is próbálkozott, Oroszországba szállított a hazai piacon feleslegesnek, vagy éppen értékesíthetetlennek talált árucikkeket.""
.
Oszt'-án
.
ballaijozsef.weebly.com/stadler-dosszieacute.html
.
Mindig felállt, talán 6 elemijével, és SZÜLETETT tehetségével a melléktermékből "is" lóvét tudott varázsolni EGYEDÜL, többre menve, mint a "csuti" össze, vissza kotyogásával a pofakaratésaival sem volt/van képeSS arányaiban elérni!
mackoka46
Szerintem a magyar mocsoktól még az orosz tróger is besokall.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.