A hajléktalan embereknek a valódi segítséget a nekik fenntartott ellátórendszer igénybevétele jelenti – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára vasárnap Budapesten, sajtótájékoztatón.

Fülöp Attila: a valódi segítséget az ellátás igénybevétele jelenti a hajléktalan embereknek

Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára sajtótájékoztatót tart az utcai szociális gondozószolgálatokról a Magyar Máltai Szeretetszolgálat (MMSZ) I. kerületi Bem rakparti országos központja udvarán 2018. október 14-én. A tájékoztatón elmondták, hogy két új gépjárművel bővül a szeretetszolgálat utcai szociális szolgálata autóinak száma. MTI Fotó: Mónus Márton

Fülöp Attila emlékeztetett, hogy október 15-én lép hatályba a közterületen életvételszerű lakhatást jogellenessé nyilvánító rendelkezés.

Hangsúlyozta:

a hajléktalan embereknek fenntartott helyeken van tisztálkodási lehetőség, és ott étkezhetnek, pihenhetnek.

Országosan 19 ezer férőhely áll rendelkezésre, és idén 9,1 milliárd forintot fordít az állam rászorulók segítésére – mondta Fülöp Attila. Hozzátette: a kormány döntött egy 300 millió forintos tartalék létrehozásáról is.

Győri-Dani Lajos, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat ügyvezető alelnöke azt mondta: az új helyzetben nem változnak meg a feladataik, hiszen a dolguk eddig is az volt, hogy ellássák a rászorulókat. Az intézményrendszer felkészült a fogadásukra – jelentette ki.

Győri-Dani Lajos közölte, két új autóval bővült az utcai szociális szolgálatuk, amely – mint fogalmazott – "híd az intézményrendszer és a hajléktalan ember között".

Forrás: MTI

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tudode
Micsoda klassz lehet HAJLÉKTALANNAK lenni, hiszen akinek még van ereje, reménye az élhető életre, annak külön kell rohangálnia, totyognia
.
-- a fürdőhelyre,
-- az éjjeli szállóra,
-- a nappali melegedőre.
.
arról nem is szólva, hogy azok részére sincs legendő ILLEMHELY, akik még nem hontalanok, csak rájuk jön a SZÜKSÉG!
.
------ Kiborult a bili, avagy mindenki közös ügyéért: A közvécékért tüntettek a fővárosban ( PS MOZI)
.
pestisracok.hu/kiborult-bili-avagy-mindenki-kozos-ugyeert-kozvecekert-tuntettek-fovarosban-ps-mozi/
.
Akkor lenne MEGFELELŐ GONDOSKODÁS a hajléktalanná váltakról, ha egy helyen juthatnának hozzá az EMBERI MÉLTÓSÁGUKHOZ elvárható minimális ellátáshoz!
.
Megbolondúlt a VILÁG azon része, ahol arról kurutyulnak, hogy CSUPÁN a regnáló kormány bosszantására indulnak útra, több száz km-t megtéve, ezen kívül CSODÁS ÉLET lehet hajléktalannak lenni, egész nap rohangálva a minimális, emberi szükségleteikért!
.
A közjogilag érvénytelenül működő JOGALKOTÓKNAK illene saját bőrükön érzékelni milyen klassz menekültnek, és hajléktalannak lenni, UTÁNA ÓBERKODJANAK!.

.
kereső
19000 férőhely van a hajléktalan szállókon,ellátó helyeken.A hajléktalanok számát 30-40000 főre becsülik!!!(pontos adat nincs!).

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.