Ingyenebédet kért gyerekének a menzán, ezzel csalt el a gyanú szerint több mint kétszázezer forintot egy NAV-os dolgozó.

Gyermekének ingyenebédjével csalt a NAV-os tisztviselő

A Blikkhez eljuttatott iratok tanúsága szerint az adóhatósági alkalmazott lánya óvodai étkezését szociális alapon, térítésmentesen vette igénybe, annak ellenére, hogy havi nettó jövedelme több mint 300 ezer forint. A férfit feljelentették: a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Észak-magyarországi Bűnügyi Igazgatósága és a Központi Nyomozó Főügyészség Debreceni Regionális Osztálya is vizsgálódik az ügyben.

A kapitányság által kiállított dokumentum szerint a nyomozók lekérték az intézménytől az adatokat, és kiderült: a kormányhivatalnok 2015 és 2017 között a saját nevében tett nyilatkozatot az óvodában, miszerint a kislány jogosult az ingyenes étkeztetésre. Összesen 216 140 forintot spórolt meg így magának. Mivel a férfi a NAV állományába tartozó kormánytisztviselő, ezért a rendőrség szerint tette kimeríti a költségvetési csalás bűncselekményét, így az ügyet továbbították a Központi Nyomozó Főügyészség Debreceni Regionális Osztályának. Időközben az anyát is kihallgatták a NAV nyomozói.

(Blikk)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csipetke
Na és?Csak azt csinálta,amit a parlamenti bandától látott.Lop-csal-hazudik...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
X-ray
Van egy ismerős fazon, szintén a présházban, bocsánat... apeh-nél... hoppá a NAV-nál dolgozik. Két gyerek után fizet tartásdíjat, a második nőjének is csinált 2 gyereket, mégis durva jól él... Mibül? A havi nettó 300 ezerből? Kétlem...
Eriksson
@X-ray: A gyerekek ebédjegyének a megspórolásából. :)))
kokopelli
@CsipkeRózsa: Ez jellemzi a karakternélküli a pártba potyautasként utazó sze-
meteket! "Akinek Isten hivatalt adott,annak észt is adott"-mondták az öregek!Té-
vedtek?! Az ilyen az nem gyarlóság,hanem egyszerűen hülyeség! : -((
division
@Eriksson: Érdekes dolog ez azért valahol: Aki szül a nagy semmire több gyereket annak jár, anyuka közben a műkörmeit csináltatja a családiból, aki meg dolgozik, hasznot termel az országnak mindenért fizetnie kell...Ezzel persze nem a NAV dolgozóját kívántam védeni, csak úgy megjegyeztem.
Eriksson
@division: Igazság sose lesz. Aki valódi rászoruló lenne, az lehet, hogy szem elé se kerül. Azt se tudja, hogy volna lehetősége.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.