A kormány a hulladékgazdálkodási közszolgáltatási feladatok ellátásához az idén szükséges kiadások fedezetére 26,4 milliárd forint támogatást biztosít. Az erről szóló kormányhatározat a Magyar Közlöny keddi számában jelent meg.

Szemétkáosz – a kormány 26,4 milliárd forintot csoportosít át

Fotó: Pixabay cco

A jogszabály szerint a kormány a 2018-as központi költségvetésről szóló törvényben a Központi Maradványelszámolási Alapból 10,2 milliárd forint átcsoportosítását rendelte el.

Az állami vagyonnal kapcsolatos kiadásoktól 4,4 milliárd, az MNV Zrt. tulajdonosi joggyakorlásába tartozó társaságok támogatásától 3,7 milliárd; a tulajdonosi kölcsön elszámolása jogcímcsoporttól 0,5 milliárd, míg az Európai Hálózatfinanszírozási Eszköz (CEF) projektektől 7,5 milliárd forintot csoportosítanak át a hulladékgazdálkodási közszolgáltatási feladatokra – olvasható a határozatban.

Forrás: MTI

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
A szemétoligarchák már a spájzban vannak. A valódi indok: az önkormányzatok hulladékszállító cégeit néhány óriáscégbe kényszerítik, hogy aztán a mesterségesen lerontott cégeket néhány oligarcha megszerezhesse. A teljes rendszer szétveréséről és lezüllesztéséről van szó . Ezzel párhuzamosan néhány gigavállalatot hoznak erőszakkal létre, amelyeket persze majd a teljes lezüllés után „kénytelenek lesznek” teljesen államosítani, majd Garancsinak és Mészárosnak átadni. Felkészül: Magyarország vízműveinek és így a hamarosan geopolitikai jelentőségű vízkincsének átszervezése a miniszterelnök köreihez…
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
F_Viktor
@Shikari: Tibikém, te könnyen dumálsz a partvonalon kívül, neked mindig is büdös volt a munka, életedben nem dolgoztál, most is kubatov zsebbe fizet!
Tehát nem te fizeted az orbán maffia ellopott pénzét!
terlasz
@Shikari: A kitettség tényleg nem jó, főleg, ha a magyar maffiáról van szó.
lampa laz
Mi az, h átcsoportosított 26 milliárd forintot?? Akkor hol van az a sok milliárd amit befizetünk szemétszállításra?? Amíg az önkormányzatok kezébe volt ez a szolgáltatás addig nem volt gond, amióta ez a tetves szemétmaffia rátenyerelt erre is ugyan úgy nincs rá pénz mint az eü-re, meg oktatásra meg stb... Minden lehető pénzt ellopnak ami bekerül a nagykalapba. Aztán ha már nagy a baj akkor vállveregetve dicsőséget besöpörve megoldják, mintha nem is az ő feladatuk lett volna addig is. Rohadt mocskos patkányok.
kissé felnőttem
stadion lesz ebből is kinek és hol ,? mert szeméthegyek már vannak akármerre járok az erdők szélét betakarja, nem a hó, a szemét
kissé felnőttem
@lampa laz: az már Pesten a belvárosban is, de hála az égnek azok 4 lábuak, csak mivel megeszik egymást is ezért nem uralják a világot
Nessy
Talán, ha nem kellene egy óriási ,haverokkal feltöltött vízfejet is finanszírozni, hanem működnének a cégek, úgy mint eddig, nem kellene harsona szó közepette "átcsoportosítani" az ellopott pénzt!
Esetleg adják el valami határon túli társaságnak, oda úgyis számolatlanul mennek mindenre a milliárdok!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.