Történelemkönyvet küldött Jean-Claude Junckernek, az Európai Bizottság elnökének szerdán Ujhelyi István szocialista európai parlamenti képviselő a brüsszeli testület vezetőjének múlt heti, botrányt okozó kijelentése miatt, miszerint Erdély és Románia egyesülésének centenáriuma nemcsak román, hanem európai ünnep is.

Ujhelyi István történelemkönyvet küldött Junckernek

Közleményében Ujhelyi leszögezte:

Juncker figyelmen kívül hagyta, hogy Erdély elcsatolása a magyarok számára nem ünnep, hanem "fájdalmas, be nem gyógyuló seb", még ha ebben az esetben valószínűleg nem is tudatos sértésről van szó, "sokkal inkább ismeret- vagy figyelemhiányból fakadó udvariatlanságról".

A képviselő ezért egy angol nyelvű történelemkönyvet küldött a bizottság elnökének, hogy "jobban megismerhesse a magyarok és Magyarország sikerekben és sorstragédiákban egyaránt gazdag történelmét".

"Ezek szerint van mit tanulnia" – mutatott rá Ujhelyi István.

Ugyanakkor hangsúlyozta, hogy Juncker "európai elhivatottságához és a közös európai értékeink iránti elkötelezettségéhez nem fér kétség, még akkor sem, ha az Európai Bizottság elnökeként végzett munkájának mérlege sok tekintetben vitatható".

"Az európai intézményeket irányító jobboldali-néppárti politikusok nem vizsgáztak túl jól a közösséget érő társadalmi problémákkal és az uniót szétfeszítő populista erőkkel szemben. Főleg nem a saját pártcsaládjukon belül épülő bomlasztókkal szemben"

- írta a szocialista politikus.

(MTI)

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

FLETÓ
Nahát, Pisti! Ezt pont rólad nem gondoltam volna... Átigazolsz a FIDESZ-hez?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
"Semmi kétség, hogy Magyarországot igazságtalanság érte, s ez az igazságtalanság olyan természetű volt, amelybe jó lélekkel nehéz volt belenyugodni: a történeti Magyarország területi állományát az etnikai elv alapján bontották széjjel, ugyanakkor azonban ezt az etnikai elvet Magyarország terhére nyilvánvalóan megsértették." – Bibó István
youtu.be/g3lod1VFxmo
"A trianoni szerződés, a történelmi Magyarország területének kétharmadának elvesztése máig élő trauma, feldolgozását nem segítette az elmúlt egy évszázad, sőt. Hogy igazságtalan volt a döntés, az tény – már ha létezik objektív igazság. Kinek mennyire fáj vagy nem fáj napjainkban Trianon, az pedig egyéni értékelés kérdése, magánügy." Karinthy ezt írta a hazáról kisfiának “Trianon emléknapjára“:
Commenter
@kereső: fel van adva a lecke. Még tanulhat, és legközelebb már nem keveri Budapestet Bukaresttel, meg miegyéb.
kokopelli
@Commenter: ..ha annyi magasabb €-s bankóm lenne,ahányan kérdezték,
hogy én Bukarestből jöttem-e,akkor gazdag ember lennék! (;-))
Eladott Ország
@Commenter: tegnap, 16:29; Lehet, hogy azért nem hívták még meg a Fehér házba a csúti csüngőhasút , mert összekeverték Budapestet Bukaresttel. Szólni kéne Magyar Levente fideszes csinovnyiknak.
Commenter
@kokopelli: akkor már az egész fórum kőgazdag lenne.Főleg az amerikaik szokták még mindig keverni,a mai napig is.
kokopelli
@Commenter: megnyugtatlak,hogy ezen nyugati ország egyszerű polgárai is,
mert még azt is úgy vették,a Net. használata előtt,,hogy M.o. a Balkán észa-
ki része! Vicc nélkül!.. dolgozni orrba-szájba,házat építeni,szabi nyugaton,gye-
rekek,unokák stb..stb!Nem csak nagyvárosokból áll N.o.!Nincsen akkora fővá-
rosa,hogy az ország vízfeje lenne! (82.5 millió lakós mellett,3,5 miliós főváros!) (;-))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.