Hivatalában fogadta Szijjártó Péter külgazdasági és Külügyminiszter Timur Szulejmenov kazah gazdasági minisztert, akivel gazdasági kérdésekről tárgyaltak csütörtökön.

Szijjártó Péter fogadta a kazah gazdasági minisztert
Fotó: MTI/KKM/Kovács Márton

A minisztérium MTI-hez eljuttatott közleménye szerint Szijjártó Péter azt hangsúlyozta, hogy Magyarország elkötelezett támogatója az Európai Unió és Közép-Ázsia együttműködésének.

A közép-ázsiai országok fontos szerepet játszanak a szélsőségek és a vallási radikalizmus féken tartásában, és intézkedéseikkel, stabilitásukkal megakadályozzák újabb migrációs hullámok megindulását Európa felé

- közölte.

Ismertetése szerint a Magyarország és Kazahsztán közötti kereskedelmi forgalom idén elérni a 700 millió dollárt, a kazah-magyar mezőgazdasági befektetési alap több közös agrárvállalkozás létrejöttét segítette elő, és megalakult a két ország közötti atomenergetikai együttműködési fejlesztési munkacsoport.

Emellett idén több mint ezer kazah hallgató pályázott magyarországi ösztöndíjra, így az ösztöndíjak számát a magyar kormány 200-ról 250-re növeli.

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Tudom, hogy Azerbajdzsán, Kína, Kazahsztán, Fehér- és nem fehér Oroszország, Törökország, a Fülöp-szigetek és egyéb virágzó demokráciák után ez már tényleg smafu, de azért mégis érdekelne, hogy miért van ez rendben a frizsider-szocializmusban szocializálódott, szabadságszerető, különféle gyökerekben hiányt nem szenvedő büszke magyar nép. Mit gondolnak, mennyire kell menthetetlen emberi toprongynak lenni ahhoz , hogy valaki végignyaldossa kibaszott zsé kategóriás fél- és egész diktatúrák esetenként véreskezű, jobb esetben csak simán elmebeteg vezetőinek seggét, miközben európai partnereit, az ország fejlődését az Orbán-dinasztia vagyonosodását finanszírozó hanyatló nyugatiakat a hátuk mögött gyalázza, vagy a pofájukba röhögve zsarolja?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
simmering73
Éljen a megbonthatatlan kazah-magyar barátság!
kokopelli
@simmering73: ilyenkor a Sanya-bá felvételi vizsgája jut eszembe,mint sark iközrendőr!
-Pintér et! Mentőkérdés!Mondjon négy félig moszlém köztársaságot a baráti SzÚ-ban!
-Üzbegisztán,Kazahsztán..ö..ö.ö..ö...Naésasztán..Hátasztán !
papa.49
@Ronin2: Igen mond de szerencsére nekem nem sikerült oda kijutni, azok közül akiket ismertem páran már régen örök álmukat alusszák, miután kínok között meghaltak !!!
magyarbakancs
@Eladott Ország: Az István király rock operában azt mondja István király" istenem veled s nélküled"
Valamit elárul a jellemünkről nem?
Eladott Ország
@magyarbakancs: A csúti meg megtanítja a magyarokat, hogy vele a kevés is elég, csak ő és sleppje hízhat degeszre.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.