Az eddigi, évi 250 órás túlórakeretet 400 órára bővíthetnék a munkaadók egy Fideszes javaslat szerint. A Magyar Orvosok Szakszervezete Facebookon tiltakozik.

Facebookon üzentek az orvosok: nem kérnek a túlmunkából

Fotó: Pixabay 

Az érdekképviselet azt írja: egyetértenek a LIGA Szakszervezetek és a Munkástanácsok Országos Szövetsége közleményében foglaltakkal, sőt azt megerősítik. Állítják: a munkavállalókra nézve óriási hátrányt jelentene, ha a hivatkozott törvényjavaslat elfogadásra kerülne. 

A magyar munkavállalók, mint európai polgárok, megérdemlik, hogy az EU átlagbérét kapják azonos munkakörökben, mint az EU országokban, és az öt napos munkahetet ne növeljék gyakorlatilag heti 6 napra a "kommunista szombatok" mintájára, gyakorlatilag ingyen munkát végeztetve velük.

Az egészségügyben dolgozók már most is többet dolgoznak, mint a heti normál munkaidő. Az orvosoknak, ápolóknak és egyéb szakdolgozóknak a normál munkaideje heti 40 óra, a munkáltató további 8 órányi gyógyítást kötelezően elrendelhet, és további 12 órát pedig önként lehet vállalni.

(Népszava)

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Kósa életmenőt műtétjét egy 36 órája talpon lévő orvos végezze félálomban! Szathmáry égő boltját meg egy második műszakja végén lévő tűzoltó oltsa! Agyament társaság! Bezzeg ők még a heti három napot sem bírják, A szavazás előtt úgy kell őket beterelni az ülésterembe. Már lassan két, három terelő puli kell a parlamentbe!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
1magyar
Ne a dolgozókat terheljék inkább vizsgálják meg mire kell az özvegyi nyugdíj!
Miért jár mikor nem dolgozott érte?
Nessy
Kósa életmenőt műtétjét egy 36 órája talpon lévő orvos végezze félálomban! Szathmáry égő boltját meg egy második műszakja végén lévő tűzoltó oltsa! Agyament társaság! Bezzeg ők még a heti három napot sem bírják, A szavazás előtt úgy kell őket beterelni az ülésterembe. Már lassan két, három terelő puli kell a parlamentbe!
Veleda
@1magyar: Az elhunyt nyugdíjának 30 %-át az özvegy kapja, a további 70 %-ot az állam kapja és használja.
Amúgy belegondoltál csak úgy emberileg, hogy mekkora marhaságot írtál???
1magyar
@Veleda: Miért lenne marhaság? A nyugdíj annak jár aki megdolgozott érte és a haláláig.
A nyugdíj nem örök.
Aki Én
@Veleda: Még nem ismered? Ő @1igazmagyar:
Veleda
@Aki Én: Igazad van! Mi a f.-nak izgatom magam egy hülye miatt??
kereső
@1magyar: na ezért IS! volt nagy gazemberség a magánnyugdij "megvédése"-mert azt örökölhették volna a családtagok.Még akkor is, ha a szerencsétlen nem érte meg a nyugdijkorhatárt.Hány van ilyen napjainkban? Sokan-és ,olvasva a szakértőket egyre többen lesznek.Az évtizedekig befizett járulék meg ott marad állambácsinál- nem hinném,hogy a nyugdijkasszát gyarapitja.Ez nem szúrja a szemed,csak az özvegyi nyugdij? Vagy a következő kifogásolni való az árvaellátás lesz? Ők sem dolgoztak meg érte.
1magyar
@kereső: Ne téveszd össze az árvának járót, aki még él és leszármazottja a halottnak. De sok vígözvegy szarja a kínt (látom körülöttem) azt sem tudja mire költse és nehogy azt mondd, hogy az agyondolgoztatott gyerekeinknek kelljen meghalni, megszakadni ezekért a "vigyorgó özvegyekdért"?
1magyar
@kereső: Az özvegy mikor dolgozott meg érte? Szerintem meg igazságtalan mert akinek nincs házastársa mi után kap?
Sokan egyedül nevelik fel gyerekeiket válás után és nem kapnak semmit. Pedig többet érdemelnének.
kereső
@1magyar: mert van esetleg a környezetedben egy ilyen "vig"özvegy,ezért általánositasz.Az agyondolgoztatott gyerekeidnek nem ő miattuk kell megszakadniuk,hanem pártunk -és kormányunk adó-társadalom-és gazdaságpolitikája miatt. Ma reggel már irtam egy másik cikk alatt,hogy a kormány hogyan viszonyul a dolgozókhoz-a saját klientúráján kivüliekhez- beveszi a lexarom tablettát és kész. Amúgy örülj neki,hogy te még nem vagy "vig" özvegy.És ne irigykedj.Mert más egyéb értelmes indokod nincs az özvegyi nyugdij ellen.
kereső
@1magyar: Az,hogy egyedül nevelik fel a gyermekeiket az ő döntésük, valószinűleg jobbnak itélték a gyermekek szempontjából, mint egy "vakkomondoros",kicsapongó,italozó apát. Vállalták-és becsülettel teljesitik.Nem hiszem ,hogy egy rosz férj-és apa nagyugdijára ácsingóznának,főleg,ha még anno a gyermeknevelésből sem vette ki a részét semmilyen módon.
1magyar
@kereső: A másik indok:fentebb: az özvegy nem dolgozott meg érte. Én nem is leszek özvegy,mivel nincs férjem. De ha lenne is igazságtalannak tartanám. De amiért megdolgoztunk az jár-na.
Sokkal nagyobb teher van a mai dolgozókon mint akik 80 éves vígözvegyek most a 24-35 éves munkaviszony után.
kereső
@1magyar: nyolcvan éves "vig" özvegy???Te normális vagy? Az az idős hölgy valószinűleg nem tudott elmenni dolgozni,hanem nevelte a gyermekeket,otthon dolgozott!!! a családjáért.Ha meg falun lakott akkor földet művelt,állatot tartott a + jövedelemért. Méghogy nem dolgozott?
Nessy
@1magyar: Nem kívánom neked ezt a "80 éves víg özvegységet!"
Tudod, mikor 53 év után magad maradsz, és megpróbálsz a múlt századi nyugdíjból talpon maradni, nem könnyű. Persze életempárja sem volt éppen milliomos nyugdíjas, ergo az irigyelt özvegyi nyugdíj sem akkora durranás.
Hidd el, hogy az álomtitkárok számának csökkentése, pláne a mostani 1,3 milliós havi fizetéssel nem keveset nyomna a latba! A kegyenceknek adományozott kormányzati milliárdokról már nem is beszélve! Ne a legkisebbeken akard Te is elverni a port!
Aki Én
@1magyar: ,,mivel nincs férjem"
Mindent értek...
papa.49
Igazi ,,1 magyaros,, megnyilvánulás, csak arra nem gondolt, hogy az egyedül maradt nyugdíja talán a csak a lakás rezsijére elég, a gyógyszerre, meg a kajára már nem futja !!!
tulipan
@1magyar: Mond csak, azon kívűl, hogy speciel TE, megúsztad a férj és gyerek(ek j) 2., sőt ha több műszakos volt a (most már) "henye" özvrgy, még 3. műszak is, jártodban-keltedben nem is sikerüllt, SOHA megpillantanod, a 2-4 gyerekéT magával vonszolva bevásásrló, majd otthon, akár este 12-ig is, ennyi emberre fözö, mosö,tvasaló és lakást takaritó, a gyerewit, nem kevés energiával NEVELŐ, (most már) "henye" özvegy munkájából semmit? Miküzben Te, este 6 körül, nyugodtan leültél vacsizni és Tv-t nézni!! Nagyon szégyeld el magad, ha irígykedsz!!!
tulipan
@m73: Az a legrémesebb,hogy az általad felsorolt (nem is a legbutább ???) emberek, úgy nyelték a narancsos, hazug baromságokat, mint kacsak a nokedlit :( :(
1magyar
@tulipan: Nagy tévedésben vagy te, én reggel 9-től másnap hajnalig nagyon sokat dolgoztam, míg a "vígözvegyek" elnevetgéltek némi munka mellett és 5 x annyit kapnak mint én.
Később ugyanannyi munka mellett még gyereket neveltem. Ma már én is inkább a "vígözvegy" sorsot választanám mert aki sokat dolgozik keveset keres.
ferenczalai33
---Itt találsz meztelen lányok a városodban : tress.is/lanyok
Brandywinna
Szeretnéd megtalálni egy nő egy éjszakát? Látogatás a = = > www.3xDate.top

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.