Az utóbbi idők egymásnak elképesztően ellentmondó bírói ítéletei tán a Hegyi beszédet idézik: Ne ítélj, hogy ne ítéltess! A móri gyilkosságok justizmordja még hagyján, elvégre a történetben alaposan megpörkölődött hírnevű sztárbíró tán még joggal mondhatja: megvezették a rendőrségi nyomozók. De, hogy a kis- és nagybefektetők milliárdjait kámforrá változtató Globex ügy fővádlottjai a minap, holmi bírói nézetkülönbség, hogy ne mondjam, jogi nüánsz okán a börtönből csak úgy hazaballaghassanak, az már egy kicsit soknak tűnik. Miként az ugyanaznap szárnyra kelt soproni mélygarázsról szóló hír is, ahol a Legfelsőbb Bíróság a megyei bíróság, sőt a megyei ítélőtábla döntésével homlok egyenesen ellenkező eredményre jutva fordította visszájára azok egyhangú ítéletét.

Forrás: hetivalasz.hu
Feltöltő: nanena
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ugyeugye
Vagy, amire szintén sokan gyanakszanak, valójában pofára megy az egész, hiszen a jelenlegi jogrend alapján nyugodtan mondhatja egy bíró: ha akarom vemhes, ha akarom nem? (Pesti ügyvédek panaszkodnak a vidéki bíróságok familiáris, ha éppen nem feudális hangulatú ügyvitelére, ahol nekik a helyi jogászokkal szemben eleve semmi esélyük).

És akkor ne csodálkozzanak, ha jön a gárda...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.