Lemond a kulturális és innovációs miniszter. Csák János elmondta: tőle három dolgot kért Orbán Viktor, amit vállaltak, az minden területen sínen van, így úgy érzi, ideje átadni a stafétabotot.

Váratlanul lemondott miniszteri tisztségéről Csák János. A kulturális és innovációs miniszter benyújtotta lemondását Orbán Viktor miniszterelnöknek. A miértre is megadta a választ – tudatta a 24.hu a Mandinder.hu cikke alapján.

Rendkívüli hír: „Orbán Viktor három dolgot kért tőlem” – Lemondott Csák János miniszter, már az utódjáról is cikkeznek

Lemondott Csák János miniszter – Fotó: Facebook.com/csak.janos.miniszter

Mint mondta, amikor az ember megkap egy feladatot, mindig van teljesítmény követelmény, vagyis hogy mit kell végrehajtani és ez mennyi időt vesz igénybe.

Tőle is három dolgot kért Orbán Viktor, ahogyan a többi tárcavezetőtől.

„Az első, hogy a meglévőre építve alakítsak ki ütőképes működési rendszert, a második, hogy a tárcámhoz tartozó területeken legyenek ciklusokon átívelő programok és a harmadik, hogy legyenek megfelelő utódok, személyek, akik képesek alkotó módon tovább vezetni a területeket” – mondta el Csák János.

A miniszter hozzátette, hogy munkatársaival a rendszerépítés és programkialakítás ügyében az eltelt 2 évben gyorsan haladtak – írta a 24.hu.

„Amit vállaltam, illetve vállaltunk, az minden területen sínen van. E tekintetben a négy évre tervezett munkát sikerült két év alatt elvégezni. Itt az ideje átadni a stafétabotot a fiatal nemzedéknek”

– fogalmazott Csák János.

Azt is elmondta, nem fáradt bele a munkába, hiszen „az ezeréves magyar állam miniszterének lenni rendkívül felemelő, felelősségteljes, egyben alkotó, élvezetes munka”.

A Mandiner.hu-nak azonban elmondta, Orbán Viktorral régi jó kapcsolatot ápol, akivel „tudnak hideg fejjel leltározni”.

Hozzátette: „ez történt a kormányzati ciklus felének apropójából, s mivel az elvekben egyetértünk, megértette és elfogadta az érvelésemet.”

Csák János 2022. május 24-től töltötte be a kultúráért és innovációért felelős miniszter posztot az Orbán-kormányban – tudatta a 24.hu a Mandiner cikke alapján.

Egy ideig úgy tűnt, hogy a a kultúra Gulyás Gergelyhez kerül, míg az innováció Nagy Mártonhoz, de időközben kiderült, hogy Hankó Balázs lesz az új miniszter – írta az Index. 

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nyírfa
Pattanj az időgépedre, és vissza a múltba vagy 200 évet! Eszedbe se jusson visszatérni!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Toller Béla
Te bajusz ! Szerinted te azt a három pontot teljesítetted ? Egyáltalán nem, de miért nem kérsz meg valakiket, esetleg pár áldozatodat, hogy minősítsék azt,amit magad után hagysz most ? Menekülj, amíg nem késő ! Mi az, ami még funkcionálisan működik ?Melyik személyi döntésed állja ki a szakmai kritikát ? Semelyik !És ez nem minősítgetés, ezt a gyakorlat bizonyítja ! Te meg nyilatkozgatsz !
simmering73
Csák Jancsi Magyarország léghajlítója. Mi tartott ilyen sokáig. Semmit elvégezni két év alatt?
Szegény Dzsoni és Árnika
Ha Csák János 80 éves lenne, tíz évet simán letagadhatna. Az más kérdés, hogy senki nem hinné el.

"Azért mert paraszt vagy, nem kell úgy is kinézned." /Nemhatma (ma sem) Gandhi/
kakukkmadár
Bakker, szép nagy bukta 2 év után, de minek ekkorákat hazudni hozzá?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.