Felfüggesztett börtönre ítéltek egy férfit, aki a vasárnapi Kossuth téri tüntetés után rátámadt a vele szemben intézkedő rendőrökre – közölte a Fővárosi Törvényszék csütörtökön az MTI-vel.

Négy nap alatt megszületett az ítélet a rendőrökre támadó Kossuth téri tüntető ügyében

A közlemény szerint a Pesti Központi Kerületi Bíróság egy év, négy évre felfüggesztett börtönbüntetésre, valamint a bűnügyi költségek megtérítésére ítélte hivatalos személy elleni erőszakért a férfit, aki ittas állapotban rátámadt a rendőrökre.

Az ügyről azt írták, a férfit még december 16-án, kora este akarták "intézkedés alá vonni", de ő megpróbálta megütni és lerántani a két intézkedő rendőrt.

A bíróság előtt a férfi

beismerte bűnösségét és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról, így a törvényszék nem vizsgálta a bűncselekményt és annak körülményeit, csak a büntetésről döntött.

Az ügyész súlyosító körülményként jelölte meg, hogy a férfi többszörösen büntetett előéletű, ittas volt és kirívóan agresszíven viselkedett.

A védelem enyhítő körülményként említette, hogy a férfi felfokozott hangulatú demonstráción vett részt, így igen izgatott volt; szerette volna elhagyni a helyszínt és eleinte

nem tudta felmérni, hogy rendőri intézkedés alatt áll. Letartóztatását követően mindig együttműködő volt és megbánást tanúsított, így a védő – perbeszéde végén – a legenyhébb büntetés kiszabását kérte.

"Az enyhe ítéletet a vádlott elsősorban annak köszönheti, hogy beismerte bűnösségét és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról, valamint őszinte megbánást tanúsított" – írta a bíróság, jelezve, hogy a hivatalos személy elleni erőszak büntetési tétele egytől öt évig terjedő szabadságvesztés.

A végzést az ügyészség és a védelem is tudomásul vette, így az jogerős – áll a közleményben.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sámannus
A szerencsétlent jól elkapták, mikor kiszórták a kocsmából.
No de láttunk mi fideszest is tökrészegen interjút készíteni. Be volt állva mint az atom mihez nem vagyunk mi hozzá szokva. Óbégázás megjöttek a fehérvári huszárok...ó az csak vitz:DDDD
RonaGyuri
ehhez képest a vadállatként viselkedő rendőr meggyanúsításán csak gondolkodnak! =))
Sámannus
A szerencsétlent jól elkapták, mikor kiszórták a kocsmából.
No de láttunk mi fideszest is tökrészegen interjút készíteni. Be volt állva mint az atom mihez nem vagyunk mi hozzá szokva. Óbégázás megjöttek a fehérvári huszárok...ó az csak vitz:DDDD
tudode
Egy elkeseredett embert HÍRTELEN FELINDULÁSA nem enyhítő körülmény ma már!
.
Szerencséje a társadalomnak, velük együtt a tüntetőknek is, hogy EGY ÁLMA még nem
(FELNŐTTKORI v milyen) sikeredett
.
----- Orbán Viktor: Vissza akarjuk kapni a halálbüntetés bevezetésére
.
hvg.hu/itthon/20150508_Orban_Viktor
.
Többes számban az egyszemélyi akármilyen hatalommal rendelkező ó-HAJA szerint!
.
A STATÁRIÁLIS gyorsaságú eljárás mellé ez lett volna HAB a tortács-KÁJÁN ennek az ELSZABADÚLT szóCSÉPLŐ viktorovics ágyúnak!
balos
@RonaGyuri: A 2006 os nemzeti csűrhe bezzeg még "élet járadékot" is kapott a mini dúcse nerjétől!"0 év múlva szobruk lesz a "hősők" templomában!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.