Nem győzték hangsúlyozni, hogy milyen puritán körülmények között dolgozik majd a miniszterelnök a Várban. Most mégis egy nagy nevű étteremmel szerződtek. 

A Gundel kapta megbízást, hogy a Budai Várba költöző Miniszterelnökség menzáját üzemeltesse – tudta meg a hvg.hu. Az exkluzív étterem megerősítette információnkat, de további részletet nem árulnak el, így azt sem, mibe kerül mindez. A megbízását pályázaton nyerték el, és magában foglalja a teljes catering tevékenységet a kormány új székhelyén.

A Gundel étterem főz majd Orbánra a puritánnak ígért irodájában

Fotó: Miniszterelnökség

Az információt az étterem kommunikációs igazgatója, Angelus Barbara megerősítette, ahogy azt is, hogy tenderen nyerték el a megbízást. A szolgáltatás ellenértékéről és más részletekről viszont nem kívánt nyilatkozni.

A Gundel exkluzív étteremnek számít, a honlapjukon elérhető menüben a legolcsóbb főétel közel 6000 forint, míg a legdrágább 16 500 forint. Természetesen ebből nem következik, hogy a Miniszterelnökség menzájának üzemeltetését is ilyen árszinten vállalták, de az biztos, hogy a színvonalat tekintve magasra tették a lécet az új kormányzati munkahelyen.

Orbán Viktornak már volt alkalma tesztelni leendő menzájának konyháját, ezen a Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen például Ana Brnabic szerb miniszterelnök társaságában vacsorázott a Gundelben 2018 februárjában.

Egy névtelenséget kérő, szakmabeli forrás a hvg.hu-nak jó döntésnek nevezte a Gundel kiválasztását, leginkább  az étterem nemzetközi hírneve miatt, hiszen az Orbán Viktorhoz érkező, legmagasabb szintű delegációk előtt is bátran lehet majd dicsekedni azzal, hogy a Gundel remekeit szolgálják fel nekik.

A miniszterelnökség Várba költözését leginkább a költségek miatt támadták, de a kormány igyekezett hangsúlyozni, hogy puritán körülmények között dolgozik majd Orbán Viktor. A hétvégén meg is áldották az irodát. 

(HVG)

85 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Én részemről a Szent János kórházból a normál beteg menüt szolgálnám föl nekik!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
division
@verőce21: Jogos, sok esetben túllőttem a célon, de ezen már egy ideje változtattam, más lett némileg a szemléletem sok minden iránt, de van amiből azért továbbra sem engedek. Azért te sem vagy itt a legnagyobb kedvence a többségnek:-))
Fradigege
Francia urak is azt hitték, hogy puritánok, de aztán jött a nyaktiló.
evacica
Felkapaszkodott az uborkafára, nem tudja hol a határ! Ettől nem lesz úriember!
1magyar
800.-ft-os menüt nem mindegy hol főzik? Ezen mit rugóznak?
Eladott Ország
@1magyar: Többe kerül a menü 800 ft.-nál, csak áttételesen fizetjük meg.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.