Sztrájkbizottságot alakított az Audi Hungária Független Szakszervezete (AHFSZ), miután az érdekképviselet eredménytelennek nyilvánította a szeptemberben kezdődött bértárgyalásokat – közölte honlapján a szervezet.

Minimum 75 ezer forintos béremelést követelnek a győri Audinál
Fotó: Krizsán Csaba/MTI

A tájékoztatás szerint a bizalmi testület egyhangúan utasította el az Audi Hungaria Zrt. utolsó hivatalos béremelési ajánlatát, a bértárgyaló delegáció pedig kedden átadta sztrájkkövetelését a munkáltatónak.

A felek megállapodtak abban, hogy a tárgyalásokat intenzívebben, nagyobb gyakorisággal folytatják,

tárgyalnak szerdán, csütörtökön és vasárnap is.

Továbbá egy esetleges sztrájk feltételeiről egyeztető bizottságot is felállítanak, aminek első ülését szerdán tartják.

A sztrájkkövetelés teljes mértékben megegyezik a szakszervezet utolsó munkavállalói bérkövetelésével, amelyet a honlapra feltöltött tájékoztatók szerint december 20-án adtak át a munkáltató képviselőjének.

A decemberi követelés rögzíti, hogy a bérmegállapodás egy évre szóljon,

az alapbéremelést kombinált béremelés alkalmazásával 18 százalékkal, de minimum 75 ezer forinttal emeljék meg.

Ezen felül az alapbérbe a mozgóbér négy százalékát építsék be, kapjon minden munkavállaló egy hónapban egy teljes szabad hétvégét, a gyermekek és az életkor után járó szabadságokkal pedig a munkavállaló rendelkezhessen.

A választható béren kívüli juttatás keretösszegét a jelenlegi 620 ezer forintról 787 ezer forintra növeljék, fejlesszék tovább a lojalitás bónuszt és vezessék be a jubileumi bónuszt.

Az MTI megkeresésére az Audi Hungaria Zrt. kommunikációs osztálya azt közölte, hogy a munkáltató ajánlata bizalmas, a tárgyalások során pedig minden fél számára előnyös bérmegállapodást szeretnének kötni.

Az AHFSZ-t egyelőre nem sikerült elérnie telefonon az MTI-nek.

Az Audi Hungaria Zrt.-nél legutóbb 2017. január 26-án tartottak két órás figyelmeztető sztrájkot a megrekedt bértárgyalások miatt.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Lepényleső
Győrben ha van ilyen szakszervezet,az akkor már más világhoz tartozó övezet,amihez
soha el nem érhet a sötét kelet.
simmering73
@durbincs a nyelvtanár. A hét vicce. Smucitură. Cum te numesc în Ploiești?
Eladott Ország
@Lepényleső: Csenyéte, Nagyhuta, Telki – Az abaúji településen valószínűleg nincs ilyen bérkövetelés. A közmunkás férfiak 5 hónapig dolgoznak egy évben, az asszonyok 3 hónapig, mert olyan nagy az igény erre a munkára, hogy cserélgetni kell az embereket. De van nekik fideszes képviselőjük Hörcsik Richárd személyében a rendszerváltás/gengszterváltás óta.
www.boon.hu/2016/10/csenyete5.jpg

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.