Az emberi erőforrások minisztere szerint a Magyar Tudományos Akadémia együttműködhet majd az újonnan létrehozott Magyarságkutató Intézettel. Kásler Miklós az InfoRádió Aréna című műsorában nem tartotta jóhiszeműnek az intézet vezetőjét ért kritikákat.

Forrás: infostart.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Az EMMI-s pártcsinovnyik megint megcsillogtatta,

azonban ha belegondolunk sok mindent meg is magyarázott, többek között Palkovicsék ámokfutására is magyarázatot ad

Egy barátom hívta fel a figyelmemet a beszámolóról arról, hogy miket hordozz össze Kásler Miklós az InfoRádió Aréna című műsorában.
A teljesség igény nélkül:
megismételte abbéli vélekedését, hogy „Nem egészen jóhiszemű megközelítés, hogy számonkérik az intézetet megszervező embertől valamelyik szaktudományágnak a magasszintű ismeretét. Nem ez a dolga… az intézetvezetőnek az intézmény megszervezése, működtetése, a pályázatok tisztességes lebonyolítása, konferenciák rendezése a feladata.”. Ami túl azon, hogy a helyzet sokkal rosszabb, mert egy ócska pártkatonáról van szó, aki ezeddig az intézmény irányítási felkészültségéről sem tett tanúságot, a mondat az ismert szlogen „a szakmai hozzáértés egy ócska komcsi trükk” reinkarnációja.
Ennél már csak az frappánsabb és sokban magyarázza Palkovicsék ámokfutását, abbéli vélekedése: „ Magyar Tudományos Akadémia célja is az, hogy tudományos szinten tisztázza a kérdéseket. A Magyarságkutató Intézetnél is erről van szó … történészek, régészek és már tudósok ezen a fórumon bebizonyíthatják saját teoriájuk minél magasabb valószínűségét” =))
De még erre is rá tudott tenni egy lapáttal:
„A Magyarságkutató Intézet elindítására biztosított 800 millió forintot nem tartja kiemelkedőnek Kásler Miklós, ugyanis szerinte a Magyar Tudományos Akadémia ezzel a kérdéssel foglalkozó osztályai több év alatt ennek a sokszorosát fordították a magyarság eredetének kutatására.”
szaboria1
Nem kell neki érteni akkor honnan fogja tudni, hogy kiket kell majd meghívni egy konferenciára. Igaz a 800 millácska eltüntetéséhez lehet, hogy jobban fog érteni.
justhpeter
Értem Káslert, de azt még mindig nem tudom, hogy ha nem a szaktudományokhoz kell értenie akkor mihez ? Akkor a kiválasztásnál miért pont erre az emberre esett a választása ?
adrenalink
@justhpeter: Mihez kell értenie?
"szopok, nyalok, gombot varrok" /Hofi örök... /

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.