A Közbeszerzési Hatóság továbbképző és tudásmegosztó programot indított állami vállalatok vezetői számára, hogy intézményeik hatékonyabban használhassák föl a közpénzeket.

A KH keddi közleménye szerint a program keretében szervezett Közbeszerzési Akadémia résztvevői új piaci és jogi ismeretekhez juthatnak, jó gyakorlatokat és tapasztalatokat ismerhetnek meg.

Állami vállalatok vezetőit képzik tovább a hatékonyabb közpénzfelhasználásért

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

A nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter a közlemény szerint közös érdeknek nevezte a 16 ezer milliárd forintos állami vagyon gyarapítását közbeszerzésekkel. Bártfai-Mager Andrea hangsúlyozta, hogy az állami vállalatoknak a cégkultúra és a gazdálkodási hatékonyság terén is el kell érniük, esetleg meg is kell haladniuk a versenyszféra szintjét.

(MTI)

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Erről az jut eszembe, mikor az USA a magyar NAV részére ajánlott fel képzéseket, hogy javíthassák az adócsalások felderítésének hatékonyságát. A NAV nem kért a segítségből. Aztán jött a kitiltási botrány, Vida Ildikó vesszőfutása, majd a G nap.
lampa laz
Tehát ezentúl még hatékonyabban fognak lopni. Most épp a továbbképzés pénzét nyúlják, hiszen ezek a tolvaj tetvek már olyan képzettek a közpénz "hatékony felhasználásában", h ezek taníthatnák azt.
colibri
Röhej a köbön! Azok, akik teherautószám szórják a közpénzt minden haszontalanságra, azok oktatják a vállalatvezetőiket takarékos közpénz felhasználásra. Micsoda kamu, félrevezetés már megint...
Qqberci
"Tanuljunk könnyen, gyorsan lopni!"...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.