„Ismétlődő szülés veszélye” miatt nem hosszabbították meg a szerződését és elutasították az álláspályázatát egy kismamának az egyik országos állami intézménynél.

Családbarát állam: "ismétlődő szülés veszélye" miatt rúgta ki az állami vállalt

A nő hiába dolgozott főnökei szerint jól, hiába voltak munkatapasztalatai, nem alkalmazták tovább, írja közleményében a Helsinki Bizottság.

Ráadásul kiderült: nem ő volt az egyetlen nő, aki munkaviszonya alatt „elment szülni” és nem foglalkoztatták tovább. A Magyar Helsinki Bizottság ügyfele beperelte egykori munkaadóját.

Az érintett nőt azzal biztatták, hogy próbáljon meg egy újabb gyakornoki állásra pályázni, amit néhány hónappal később írtak ki. De a 2018. őszi pályázaton sem járt sikerrel, és amikor Dóra rákérdezett, a munkaügyi osztály munkatársa arról tájékoztatta: valószínű, hogy újra elmenne szülni. Később egy volt kollégája is megerősítette, hogy

elutasításának oka az "ismétlődő szülés veszélye".

Aztán az is kiderült, hogy a nőnek két kismama sorstársa akad, ők is éppen így jártak.

Figyelemre méltó, hogy míg a vele dolgozó három férfi gyakornok állásban maradt, addig a velük induló összes női munkatárs jogviszonya megszűnt

– írja a Helsinki Bizottság.

A nőnek azóta egyéb kellemetlenség is érte, írja a Helsinki Bizottság: egykori munkahelye megszüntette egészségbiztosítását, és egy mostani kórházi kezelés során szembesült azzal, hogy nincs nyilvántartva jogosultként.

Tóth Balázs, a Magyar Helsinki Bizottság ügyvédje a közleményben úgy nyilatkozott:

Önmagában az is jogellenes, hogy határozott idejű szerződésekkel trükközget a munkáltató, miközben ügyfelünk jogviszonyát nyilvánvalóan határozatlan idejűnek kell tekinteni. Az pedig minden szempontból elfogadhatatlan,hogy egy munkavállaló nő az esetleges jövőbeli várandóssága miatt ne dolgozhasson. Különösen súlyos ez a jogsértés, mert egy állami szervnél történt és több nő is áldozata lett. Sokat hallunk mostanság népességfogyásról és családvédelemről, meg a nők kötelességéről. De jól látszik, az államnak a saját háza táján is akad tennivalója, hogy a szülő nőket és anyákat ne érje hátrány.

Forrás: index.hu

33 hozzászólásarrow_drop_down_circle

SystemError
@Pegero: Tudod ezen még egy fideszes is felháborodni. Persze nem a retek, fizetett csótányok itt a propin. Szóval az elvtelen féreg te vagy! :)
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
tulipan
Hűű, ez a hazug narancsos "családbarát" közhanulat! Igy ne is várják, azokat a remélt, "milliós" babákat!!!
SystemError
@Pegero: Tudod ezen még egy fideszes is felháborodni. Persze nem a retek, fizetett csótányok itt a propin. Szóval az elvtelen féreg te vagy! :)
Aki Én
@Pegero: Nem meglepő, hogy ha nektek kedvezőtlen hír lát napvilágot, akkor egyszerűen kétségbe vonjátok, letagadjátok. Ez azért pozitív, mert olyan durva, hogy szerintetek igaz sem lehet, de ezekről az esetek többségében kiderül, hogy igaz és akkor jön a néma kuss. Erről is ki fog derülni, hogy igaz, és akkor már kussolni fogsz.
Ez olyan, mint orbán lányának az esküvőjén a DNS minta az eltűnt telefon miatt. A szekta ordított, hogy ez már durva rágalom, ilyen nem fordulhat elő,mert valóban olyan durva eset, hogy hihetetlen. Aztán mikor kiderült, hogy bizony igaz, akkor senki nem mondta, hogy NABASZDMEG...
Szóval a féreg te vagy, te buta, hazug propagandista pöcs.
lampa laz
"Sokat hallunk mostanság népességfogyásról és családvédelemről, meg a nők kötelességéről. De jól látszik, az államnak a saját háza táján is akad tennivalója, hogy a szülő nőket és anyákat ne érje hátrány."

Fontos tennivalójuk akadt, mert így akarják visszaterelni a nőket a fakanál meg a bölcső mellé, h szaporodjon a magyar. Az állami cégekben fideszesek lébecolnak. Csak a hülyék dölnek be mindenféle családbarát baromságnak.
csipetke
Hápersze...végülis a családok éve van,és fideszéknél így megy ez.Meg lehet nézni,hány nő van pl a kormányban.Csak az az egy papagáj,novák...
SystemError
@Pegero: Jaj, ha meg mondta volna, "amit ugye nem tehet meg" és ezt is te is tudod, akkor meg ropssz hírnév keltésért adná ki a főnököd, hogy irj ide. érdekes, hogy a fidesz propaganda híreknél már vakon mész rá a fa...ra...te igazság bajnoka! Tudod itt buktok meg mindig, azoknál az ügyeknél, amiben a lakosság szinte 100% empatikus, mert ember és ilyenkor nem fideszes vagy ellenzéki. Ti viszont feladattal vagytok itt és ez ilyen eseteknél tökéletesen ki is jön, mert csak ti szopjátok ilyeny fényesre azt a golyszlit..:) Mondjad még nyugodtan a féreg elsikálásodat...! :)
Aki Én
@SystemError: Most azt mondja a kretén propagandista, hogy ,,ilyen szemétség jutna a tudomásomra".
Vagyis elismeri. De figyeld meg, hogy kussol majd ha jön a bizonyíték.
Ha nem fideszes a rossz hír, hanem bárki másról szól, akkor nincsenek ilyen fenntartásai. Mocskos komcsi hazaárulók ezek.
SystemError
@Pegero: Amúgy nincs ott a rendes kommunikációs szakember, aki koordinálja a "munkátokat". Ok tudjuk a hírek és az ellenpropaganda az központi adat. Mondjuk te a 10 évnyi karriereddel már ravaszabb róka lehetnél, bár akkor nem ezt a melót csinálnád...
SystemError
@Aki Én: Érzem a másik férgen is, hogy új partitúra van..Amúgy ezen is buknak sokszor, hogy levágósak a stilisztikai váltások, viszont pont ugyanúgy a többinél is érezhető, kivéve durbincs mert ő félautómata..:)
SystemError
@Aki Én: Egy dologban tévedsz velük kapcsolatban szerintem, hogy a komcsi vagy náci az valamilyen... Ezek semmilyenek, ha az nyjáról kell holnap azt posztolni, hogy a sorosbérenc, akkor arról. Ezeknek nincsennek elveik, érveik. Sima fizetett kurvák mind!
csak úgy....
@Pegero: Ezzel azt akarod mondani,hogy még annál is hülyébb vagy,mint amit mi rölad föltételeztünk?
nezelodo
Nem lep meg a történet, ezt a mostanra "családbaráttá" vált kormányunk nyaloncai már az első királyság alatt is elkövették. Még jó, hogy az érintet hölgyek állkapcsát, a példaadójuk követéseként nem törték el!
SystemError
@Pegero: Akkor te szolgalelkűségből vagy ilyen hülye és egyben elvtelen, empátia teljes hiánya persze a kormány javára..? Egy olyan közben töltöd időd egy jelentős részét, ahol folyamatosan széllel szemben hugyálsz de sem anyagi, sem szociális visszacsatolást nem kapsz, nem vársz a közegtől. Hogy mondjam ez nem természetes viselkedési minta...:) Az is érdekes, hogy ezt többen is csináljátok itt...:) Milyen véletlenek a nagy-számok törvénye összeomlik mi..:) Tudod a nácik a náci fórumon, a komcsik a komcsi fórum, stb, stb. szoktak, mert ott érzi jól magát.. Tehát motivációidat tekintve, egy szocipata lennél...aki nem tudja mit csinál ingyen, ami neki nem is jó, ráadásul az adott közeg 100% ellenszenvét váltja ki? :) Miért csinálod ezt? Vagyis a semmit miért csinálod itt, mert arra kitértünk, hogy kommunikáció az nulla..csak a hazug propaganda Állításokkal szemben nem fogalmazol meg lényegi választ, csak óvódás képeket, melyek szintén nem tartalmaznak semmilyen információt amúgy... Amikor te állítasz valamit, akkor már a második poszt után sem tudod megvédeni, de lássuk be nem is akarod..., nem ez a cél...:) Szóval így levezetve, te vagy egy elmebeteg szociopata vagy céllal csinálod ezt "amit". Szerintem ez utóbbi, te egy régóta szakmáját űző fizetett kurva vagy és abból a kiégett, csipőből hazudó fajta! További torkos estét kívánok neked féreg! :)
justhpeter
A "családok éve" duma ugyanolyan primitíven hazug volt mint a "családbarát állam" és "családbarát kormány". Mert hát a nemzeti-kleptokrata-keresztény kormány nyaloncai ekkorra már nem tették hozzá a "gazdag" jelzőt, mert annak lett volna valami igazság alapja. A "gazdag családok éve", a gazdag család barát állam" és a "gazdag család barát kormány" jelszavakat nem merték használni, hiszen ezek árulkodók, még annak ellenére is, hogy igazak.
justhpeter
Ezt követően Novák Katalin vagy perel az állam ellen, vagy csomagolhat.
papa.49
@justhpeter: Ez a ,,családbarát,, kontár kurmány igazi arculata !!!
Aki Én
,,Családbarát állam: "ismétlődő szülés veszélye" miatt rúgta ki az állami vállalt"
Tényleg nincs már cím sem hiba nélkül?
SystemError
@Pegero: Persze, mert egy senki, féreg vagy... Hidd el a szitu fontos, amit itt műveltek közpénzen, nem te! Szóval azért ne legyél oda magadtól, hogy 10 év után valaki leírta, hogy mit művelsz :)Persze a válaszoddal, csak folytatólagossá teszed a kórképet, amiben beleillik az összes hazáját eladó bérkommentelő..Te is!
advocat
Katóka drága! Ilyen "lapot" természetesen nem olvas.
SystemError
@Pegero: Nem tudsz így dolgozni, szegény! :) tps://moly.hu/system/covers/big/covers_176991.jpg
SystemError
@Pegero: Nem szeretném elsajátítani as 10 éves rutinodat köszi! Élj ezzel te együtt! :)
SystemError
@Pegero: Amúgy 10 év alatt nem jöttél rá, hogy egy "ht" hiányzik az elejéről...:)
SystemError
@Pegero: Azt csak magadnak köszönheted, de ok nem kell már hozzá :)
SystemError
@Pegero: De dolgozzál tovább, lássam az idióta képeket. Legyen meg a célszám reggelre, gyerünk, gyerünk.! :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.