Beer Miklós szerint egyre rosszabb a romák helyzete, már-már az ország szétszakadásával fenyeget. A váci püspök a Klubrádióban elmondta, egyetért Székely János szombathelyi püspökkel, aki a napokban a hazai cigányság helyzetével kapcsolatban úgy fogalmazott: AZ ORSZÁG KETTÉSZAKADÁSÁTÓL KELL TARTANI, ÚJ TRIANON JÖHET, A 24. ÓRÁBAN VAGYUNK. Beer Miklós szerint kellett egy világos megszólalás, mint Székely Jánosé, hogy az egyházon belül elinduljon valami, ami aztán tovább terjedhet. A katolikus egyház ugyanis eddig odáig eljutott, hogy megállapítsa, tenni kell valamit, de itt megállt, leginkább csak néhány lelkes pap foglalkozik helyi szinten a cigánysággal. A püspök szerint az elmúlt harminc évben sokat romlott a helyzet, a társadalom számára nem fontos ez a kérdés. Pedig nem elég a közmunka, átgondolt szakképzésre, valódi munkára volna szükség, olcsó bérlakások kellenének, amelyeket a szegények is meg tudnak fizetni. Úgy látja, hogy egyelőre még az állami koncepció is...

Forrás: index.hu
Feltöltő: durbincs
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Kormánytól várni koncepciót ? A püspök úr téved. Nem kicsit, nagyot.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Commenter
@durbincs: komolyan fejezze be ezt..Akárki is maga, hagyjon békén. Kérem... Ami a süllyedést illeti, a maga gazdájának a hajója süllyed. Egyszer fenn, egyszer lenn, ilyen az élet, így jár majd maga is, majd meglátja...
Commenter
@papa.49: Ő azon kevesek egyike, aki felemelte a szavát a Stop Soros és a hajléktalan törvény kapcsán is. Tisztelet érte.
Commenter
@durbincs: mondja még, mondja még...soknevű hal, nem fogom fárasztani az összes nevével, komolyan.
Commenter
@durbincs: nehogy már előadja itt nekem a Thálesz tételt, a függőmátrixot a valószínűségszámítást, a kétismeretlenes egyenletet meg ki tudja mit? Én hálával tartozom magának. Remélem a maga gyerekkora is olyan szép és boldog volt, mint az enyém. Remélem, hogy nem verték, és nagyszüléje sem rugdosta soha.Csak úgy lazán lábbal, át a küszöbön mondjuk úgy 3 éves korában. Komolyan. Ezért írtam azt, hogy senkit nem szabad verni, pedig magát itt a fórumon ütik mint a rongyot. Legalábbis ezen a nevén. Nem, durbincs, a hülyét sem kell ütni, még a fejét sem...akkor sem, ha román. Szép délutánt és estét magának!
Commenter
@durbincs: nem, nem mindenkinek.Nekem pláne nem. És kellemes húsvétot magának, ha már szóba hozta az Istent. Tudja nálunk nincs húsvét de ismerjük a maguk ünnepét.Nálunk ezt az ünnepet úgy hívják hogy Eid Al Fitr.
Commenter
@durbincs: bizony.ortodoxok? és nem unortodoxok mint a magyar gazdaságpolitika, ó, pardon, az unortodoxia már ment az illiberalizmussal együtt a kukába nyolc év után.Pedig olyan sokat dolgoztak rajta. Magának nincs mit félnie egy denevértől, ott a tengerben.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.