A Miskolci Járási Ügyészség vádat emelt egy felnőtt és három fiatalkorú férfi, valamint egy tizenhárom éves lány ellen csoportosan elkövetett rablás bűntette és csoportosan elkövetett garázdaság bűntette miatt.

Villámhárítóra másztak a miskolci rablóhorda elől – így döntött a bíróság
Fotó: Pixabay

2017. november hó első napjaiban az éjszakai órákban az egyik fiatalkorú vádlott Miskolc belvárosában lévő bevásárlóközpont kijáratánál szóváltásba keveredett az üzletet akkor elhagyó négy sértettel, három férfivel és egy nővel, valamint egy további ott tartózkodó férfival.

A sértettek elhagyták a helyszínt, azonban a vádlott az időközben odaérkező rokonaiból és barátaiból álló 13 fős társaságnak odakiabált, hogy

jöjjenek, mivel az egyik sértettnél szerinte pénz van.

A társaságból kivált a további négy vádlott, valamint még hét férfi, és további két gyermekkorú fiú. Mindannyian követték a sértetteket, és többször megállásra szólították fel őket. Azok menekülni kezdtek, közülük az egyik férfi megbotlott, így a vádlottak közül

három férfi és egy gyermekkorú fiú utolérték, és azonnal bántalmazni kezdték, arcon ütötték, rugdosták.

Ezt látva, a többiek elfutottak, de a vádlottak és gyermekkorú társaik üldözték őket, mikor egy társasház mögötti gépjárműparkolóba értek, zsákutcába jutottak, nem tudtak hová menekülni, így a két férfi és a nő a ház falából kiálló villámhárítón felmásztak a légkondicionáló berendezéshez.

A sértettek közül az egyik férfi már nem tudott a társai után mászni, így őt a felnőtt korú és az egyik fiatalkorú vádlott

megfogták, földre térdeltették, majd több alkalommal pofon ütötték és fejbe rúgták. A bántalmazáshoz csatlakozott még két fiatalkorú vádlott is, akik ököllel ütötték.

A vádlottak közül a felnőtt korú férfi, a fiatalkorú lány a sértettektől értéktárgyakat akart megszerezni, ezért kövekkel és fadarabokkal dobálták őket, azt kiabálták nekik, hogy „pénzt vagy életet, különben meghaltok!”

A sértettek 600 forintot, valamint egy 500 forintos papírpénzt és még 60 forint összegű aprópénzt dobtak le a vádlottaknak. A cselekménynek az vetett véget, hogy a társasház egyik lakója felfigyelt a kiabálásra és értesítette a rendőrséget.

Az ügyészség a felnőtt korú vádlottal szemben fegyházbüntetést és közügyektől eltiltást, a fiatalkorú lánnyal szemben javítóintézeti nevelést, míg a további három fiatalkorú férfival szemben próbára bocsátás intézkedést indítványozott pártfogó felügyelet egyidejű elrendelésével.

ugyeszseg.hu

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ciki
Ez egy ellenzéki provokációs hír, mivel Magyarországon nincs bűnözés azt az olajszőkített bajszú miniszter már megszüntette két hét alatt.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nezelodo
Aha, a mini elnökünk rejtett erőforrása... Annyira rejtett, hogy a munkaerő piacon sem látszik. Sebaj majd jön a Sanya bá' és két hét alatt rendet tesz, (a balek autósok között, ha nem M. Richárdnak hívják).
namihami
Igazi magyar futbalszurkolók. A stadion éppen zárva volt, az energia pedig megkívánta a levezetést.
Viktor elvbarátai ismét...
Sámannus
Ezek a vityka szavazói voltak embörök! Tuggyuk kik.
ciki
Ez egy ellenzéki provokációs hír, mivel Magyarországon nincs bűnözés azt az olajszőkített bajszú miniszter már megszüntette két hét alatt.
Rockxy
a bírót kéne felzavarni a villámhárítóra és alatta egy hétig tartó tábortüzet gyútani
egyember
@Rockxy: Vagy imádkozni az Ég Urához (aki -még- nem o1g), hogy oda csapassa a ménküt ...
vacsi
Itt egy 13 fős cigánybanda támadta meg a sértetteket. A többi milyen büntetést kapott? Mindenesetre a bíró is az ő pártjukat fogta!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.