Egy ingyenes telefonos alkalmazás jelent meg. Magyarországon világviszonylatban is nagyon magas az amputációk száma, évente közel 7000 végtag teljes, vagy részleges eltávolítása történik meg keringészavar miatt. Ez két és félszerese az európai átlagnak, sőt, egész Európában nálunk a legtöbb érszűkület miatt végzett nagy amputáció.

Forrás: 24.hu
Feltöltő: 1magyar
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
1magyar
A fidesz dohányzásellenes programja jó, de a fiataloknak kellene jobban elmagyarázni mi a következménye a dohányzásnak, drognak, alkoholnak stb.
Magához való eszük kellene az embereknek, hogy legyen.
De érsebészet helyett amputálás? ez középkor.
Eladott Ország
"Három szoba, három gyerek, négy kerék" ... két láb. Nincs láb = nincs doki. Nem csak az orvoshiány miatt szeretik lekapdosni a lábakat ám. Sajnos a támogatási rendszer is úgy van kitalálva, hogy egy amputáció több normatívát jelent a kórháznak, mint egy érsebészeti beavatkozás. Ha csak a számokon fordítanának (az érsebészeti beavatkozásra több normatíva járna), már akkor meglepően csökkenne az amputációk száma. Kicsit olyan ez mint a szülésnél a császármetszés. Azt sem csak indokolt esetben végzik (illetve keresnek hozzá indokot mindig), európai szinten kiugróan magas az aránya, mert több a normatíva rá.
Yoda69
@1magyar: Ha nincs ersebesz, akkor megis hogy mentsek meg a labat? De jol mondod, ez a kozepkor. A fideSS ezt is akarta elerni a feudalizmust, az uram-batyam rendszert. Abban is biztos lehetsz, ha egy orban slepp kerulne a mutoasztalra, akkor valahonan de elokeritenenek egy ersebeszt, vagy vinnek a pacienst Becsbe (mondanom se kell, hogy a magyar adofizetok penzen)
Sámannus
Lehet, hogy csökkenne az amputálásuk száma, ha előbb a lopósok kezét amputálnák. Kicsit durva, de lehet, hogy eredményesebb lenne.
Macskaszem
@Sámannus: Pokorny Zoltán egyébként is azt igérte anno, hogy aki belenyúl a közösbe, annak levágják a kezét. Elképzelem a sok félkarú rablót, amint hosszú, tömött sorokban friss kötéssel a csonkon ballagnak ki a Honvéd kórház VIP részlegéről.
Sámannus
@Macskaszem: Azt hiszem vadászat sem lenne több, mert nem lenne aki meghúzza a ravaszt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.