A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerint az ENSZ egyik funkcionáriusa semmibe veszi a magyar bíróságot és a magyar jogállamot, amikor az Ahmed H. ügyében hozott ítéletet kritizálja.

Bakondi Györgyöt arról kérdezték kedden az M1 aktuális csatornán, hogy Fionnuala Ní Aoláin, az ENSZ egyik emberi jogokkal foglalkozó biztosa Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszternek küldött levelében azt írta, a terrorcselekmény miatt elítélt Ahmed H. jogai sérültek Magyarországon. A biztos kritikával illette a magyar törvényeket és az eljárást, valamint úgy vélte, a férfi nem terrorista és sérültek az emberi jogai.

Bakondi szerint az ENSZ egyik tisztviselője semmibe veszi a magyar bíróságot

Fotó: kormany.hu/Hornyák Dániel

Bakondi György úgy fogalmazott: ez a biztos "a Soros-birodalom szoros szövetségese".

Szerinte az ENSZ biztosa meglepő kijelentést tett, hiszen a bíróságok jogerős döntését általában nem szokták vitatni, és a bíróság börtönbüntetésre ítélte Ahmed H.-t terrorcselekmény elkövetése miatt. Kiemelte: ezt a kijelentést a kormány a lehető leghatározottabban visszautasítja.

Jelezte: reméli, hogy a levélben megfogalmazott állítások a biztos magánvéleményét tükrözik, nem az ENSZ migrációs paktumának valamilyen folyományát jelentik.

Megjegyezte azt is: Ahmed H.-t jelenleg nem tudják hova utaztatni, volt tartózkodási helye, Ciprus nem akarja befogadni, ahogy más országok sem.

A szír férfit a 2015 szeptemberi röszkei tömegzavargás résztvevőjeként terrorcselekmény miatt ítélték öt év börtönre.

(MTI)

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

qxy
Nem akarom basztatni Bakondit de ez a rész hogy,- miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerint az ENSZ egyik funkcionáriusa semmibe veszi a magyar bíróságot és a magyar jogállamot,
Akkor azt is észre kellene venni hogy a a magyar bíróság és a jog egy nagy kalap szar mert a fidesz szerint van. Vagy tegyem fel a kérdést hogy Tisztelt Bakondi úr ön mennyit kap orbántól hogy a szeme csukva legyen,
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
qxy
Ezek a mostani nagy " illetékes faszok az átkosban már kurvára tudtak helyezkedni és nyalni.
Horizont
Mi is semmibe vesszük baszki Bakondi csicska!
kereső
@qxy: ó dehogy! Ezek mind úgy születtek ide,40-60 évesen, demokrataként- semmi közük nem volt a kádár korszakhoz.
Érdekes, hogy az életrajzukból is mintha kitörlődött volna az az időszak.Nem voltak, nem éltek, nem töltöttek be semmiféle állami-és pártfunkciót egy sem.
desir62
Ez a bolondi már csak bolond marad, de azt jó pénzért teszi.
Nessy
Tudja Bakondi elvtárs, a magyar bíróságot a fidesz és a haveri köre is semmibe veszi! Hogy is van a közérdekű adatok kiadása a birósági ítélet dacára? Tudja, Felcsúti aréna! Meg a többi! Talán előbb itthon szíveskedjenek példát mutatni, aztán mutogatni!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok