Az anyának nem fogadta el a papírpénzét a jegykiadó automata, a vonat indult, így felszállt rá. A kalauznál akart jegyet venni, de az meg akarta büntetni, amit az anya nem fogadott el – ezek után lett a nő leszállítva a vonatról.

A Blikk cikke szerint május elsején kora este akart egy háromgyerekes anyuka – karján öthónapos gyermekével – Budapestről hazajutni Fótra a barátnőivel. 

Öthónapos babával a karján szállítottak le egy anyukát a vonatról Újpestnél

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

A Nyugati pályaudvaron azonban a hosszú sorok mellett az is kiderült, hogy több jegykiadó automata nem működik, az pedig, amelyiknél a nő állt sorba, nem fogadott el papírpénzt, az anyukánál viszont nem volt fémpénz.

A vonat indulásáig mindössze három perc volt, így felszálltam, mert ha megint sorba állok, elmegy a szerelvény. Gondoltam, majd a kalauztól megveszem a jegyet. Ám ő hozzá akarta számolni a 8 ezres büntetést is. Én ott előtte felhívtam az ügyfélszolgálatot, ahol megerősítették, hogy három automata is rossz a pályaudvaron

- mondta el a Blikknek az anyuka, Popovics Nikolett.

A nő állítása szerint a kalauz Újpestnél megállíttatta a vonatot és rendőrt hívott rájuk. A nő a gyerekeivel és a barátnőivel leszállt a vonatról,  a rendőrök pedig felvették az adatokat.

Először azt mondták, szálljunk vissza nyugodtan és vegyük meg a jegyet az ellenőrtől. De ő így sem engedte velünk elindítani a vonatot. Végül a rendőrök javaslatára végleg leszálltunk, majd megvártuk a következő szerelvényt

- mondta el a lapnak az anyuka, aki másnap a Nyugati pályaudvaron összeszámolta, a 10 automatából 5 nem működött.

A Blikknek nyilatkozott Dorner Lajos is, a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE) elnöke is, aki szerint húsvétkor sem működött sok automata (vagy nem fogadott be papírpénzt), ami miatt lényegesen lassabban lehetett jegyhez jutni, mint egy pénztárnál.

A lap megkereste a MÁV-ot is, ahonnan azt a választ kapták, hogy 

a Nyugatiból Vácra induló vonaton történtek kivizsgálása még folyamatban van a kamerafelvételek, a jegyvizsgáló és a rendőrség bevonásával.

Azt is hozzátette a MÁV sajtóosztálya, hogy "a szabályok szerint a vasút munkatársa a menetjegy vagy a pótdíj megfizetésének megtagadása esetén sem szállíthatja le a vonatról többek között a 10 évesnél fiatalabb gyermeket és kísérőjét: ezt csak rendőr teheti meg.

A MÁV elismerte, hogy az adott napon valóban nem működött több automata a Nyugati pályaudvaron. A készülékek meghibásodásait vizsgálják. Hozzátették: újabb automatákat telepítenek majd a forgalmasabb állomásokra" – áll a cikkben.

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
dr. prédikátor
Micsoda empátia a kaller részéről!!! tiszta emberbaráti hozzáálllás!!! Hajrá máv, hajrá kallerok!!!
Yoda69
Ez orbanisztan! A kalauz csak masolja, amit orbanek csaladbarat politikajanal lat.
orbanek eddig 34 ezer csaladot tettek utcara. Tobbsegukben gyerekeseket. Akkor az mar nem is hir hogy orbanek egy 3 gyerekes anyat leszednek a vonatrol, pedig nem a sajat hibajabol nem vett jegyet, hanem azert mert a rendszer amit valamelyik fideSSes haver telepitett egy kalap szar!
görbetükör
A kalauz nem volt helyzete magaslatán, ez tény. Embertelenül, együttérzés nélkül intézkedett.
Azonban az is tény, hogy utazáshoz nem három perccel a vonatindulás előtt kell érkezni. Pláne nem három gyerekkel!
justhpeter
@görbetükör: Ha tudom, hogy az állomáson a MÁV által telepített és engedélyezett jegyautomata van, a MÁVnak kötelessége üzemképesen tartani és akár 3 perccel a vonat indulása előtti működőképességet biztosítani. Gondolom, azért tett oda automatát és nem jegypénztárat.
Erre a vasútra és erre a személyzetre egy motorkát sem bíznék, nemhogy intercityt.
papa.49
A máv nem érzi hibásnak magát !!!
KI VÁRT MÁST ???
görbetükör
@justhpeter: Teljesen igazad van.
Azonban emellett fenntartom azt, hogy időben kell kijutni az állomásra.Mert senki másra nem lehet számítani, csak önmagunkra.
Aki Én
@Csizmás Kond: @Shikari: Szerintem a rendőrök is libsik lehettek...
Ti jártok még?
namihami
Hülye, hülyébb, leghülyébb
Postás, rendőr, VASUTAS.
tulipan
@Aki Én: Há' perrrszeee, csakis! Elvégre, a nagy nemzethy kalauzok/rendőrök csak nem szállíthatnak le, egy szent anyát??? Pláne manapság,amikor az. a legjobban (meg)fizetett nemzethy "foglalkozás"!!!
vacsi
Soha nem jutna eszembe automatából bármit is venni! Amerre csak szétnézek, azt látom, hogy az automaták éppen bekrepálnak: a kávéautomatában először kijön a kávé, ráömlik a cukor, majd a tetejébe dobja a poharat...
Láttam már olyan csokikiadó automatát, ami csak a pénzt vette el; láttam olyan bankautomatát, ami kevesebb pénzt adott ki, mint ami a számlán megjelent; És láttam azt a jelenetet is, amit valaha egy western filmben mutattak: a jegyautomatából a gomb megnyomása után egymás után jöttek ki a jegyek!
szaboria1
Bezzeg a nem az idén barnult magyarokhoz még szólni sem mer a kalauz ha nem mutat fel jegyet. Kecskemétről jöttem haza a tavaly egy úr meg kérdezte a kalauzt miért nem bünteti meg őket a válasz sokan vannak és nem akarja, hogy megverjék. Igaz Városföldön már le is szálltak.
kokopelli
@papa.49: Én is szívesen vonatozom,holott van egy "méregerős" autóm!
A MÁV bezárja a Keletit,természetesen a főszezonban két hétre,ami azt jelenti,hogy jegyet
adtak Budapest-ig,a pályaudvar megjelölése nélkül,de helyjegyet nem! Annyira barmok,hogy
cca. két hétbe került annak a "kigolyózása",hogy Kelenföldig fog ezidő alatt a RailJet közleked-
ni,mint a régi utólsóelőtti állomásig,amit eddig is érintett! MÁV főnököknek nem kell okvetlenül
hülyénak lenni,de az nagyon megkönnyíti a dolgot!?(Azt sem értettem,hogy minek adják a ki a
jegyet,helyjegy nélkül,ami kötelező!)
Borsodi
A Keletiben egy ismerősöm utazott volna a családjával,annyira rosszindulatú bunkó pénztáros volt, mint ez a kalauz, .Azt mondta nem ad jegyet mert nincs sín, vonat se megy Miskolcra.Azt se tudta milyen rendezvényen van.Panasz irodában viszont , ahol egy merőben ellentétes,udvarias fiatal ember rögtön tudott jegyet adni és érdekes volt sín is.A MÁV nagyon le van pusztulva a Keletivel együtt,pedig fontosabb volna mint egy stadion rongylábú focistáknak.
vacsi
@kokopelli: Nem akarok a történetedre rátramfolni, de az enyém is megér egy misét:
Szerencsről utaztam volna a Tulipán IC-vel, Nyíregyházán át Ceglédig. A Tulipán építkezés miatt nem körben men, mint szokott, a Bp. Keleti-Miskolc_Nyíregyháza-Bp. Nyugati útvonalon, hanem 2 részletben: Nyíregyházán át kellett szállni egy másik Tulipán IC-re. Az átszállási idő 2 perc(!) volt, a menetrend szerint. Érdeklődésemre megtudtam, hogy ha az első része késik (erre a részre nem is adtak ki helyjegyet), a második nem várja meg, mivel ez IC, és csatlakozásra nem vár. Ezek után inkább személyvonattal döcögtünk haza!
papa.49
@kokopelli: Én már gyűlölöm a vonatot, nem is használom, az utolsó utam végleg betette a kaput ...
Történt hogy visszavittem a vállalati kocsit Debrecenbe, és vonattal jöttem vissza, az hogy Debrecenben várnom kellett a vonatra egy dolog, de mivel láttam hogy késik a tuja, kérdeztem a klajzit elérjük-e a csatlakozást Szajolban, PERSZE volt a válasz ...
Hát az történt, hogy mire beértünk Szajolba, már nem volt idő átvánszorogni a másik a szentesi vonathoz, még az aluljáróban gyalogoltam mikor kiment ...A következő vonat Szentes felé 1.5 óra múlva jött, szerencsémre viszonylag jó idő volt a peronon ülve vártam meg a tuját ... Na ekkor mondtam a főnöknek én TÖBBET VONATTAL NEM MEGYEK, ÉS NEM JÖVÖK VISSZA SE !!! Inkább kocsival pedig én már ingyen utazom !!! A máv egy nagy határ kula nem más !!!
kokopelli
@papa.49: ... én nem a MÁV-al utazom! A DB-vel és az ÖBB-vel,amit a MÁV akadályoz!
Négy hétig tartott nekik,hogy az egy szóbajöhető végállomásból (Kelenföld) a legjobbat
kiválasszák,és a Kelenföld mellett döntöttek!Az én utam akár még 2000km is lehet,de ha
időben veszem meg a jegyeket,akkor akár oda-vissza 2x49,90€-ért (+2 helyjegy) is utazhatok!
KisGenyo2
Már mobillal is lehet jegyet venni. Nem csak a gyerekgyártáson kellene gondolkodnia...
papa.49
@kokopelli: Amikor végre kijutottam Nyugatra már kocsival tettem !!! '90 előtt meg nem kaphattam útlevelet !!!
kokopelli
@papa.49: Csak a Balatonra használom a MÁV-ot! Én annyit autóztam már életemben,hogy
tele van a "csomagtartóm" vele! Soha nem szerettem az autót,de rákényszerített a melóbajárás!
Nem értem a '90 előttet,mert én 1980-ban már simán mehettem nyugatra,és bele is szerettem! (-))
papa.49
@kokopelli: Te akkor nem jártál a cseheknél, meg rakéta lövészeten ' 70 tavaszán a Szu. ban, meg nem voltál a rendőrség ,,kitüntető,, figyelmébe, mint én, hát persze bőven tettem érte hogy a hatalom utáljon ...
kokopelli
@papa.49: ..én tartalékos alhadnagyként szereltem le 23-hónap után!Hál' istennek nem
kellett mennem a nagy kazachsztáni rakétalővöldözésre,de nekünk is megmondták,hogy so-
káig ne is álmodjunk a nyugati utakról!Mit tesz Isten az egyik bajtársunk egy év múlva meglá-
togatta a rokonait Londonban és vissza is jött! Csodálkoztunk,de nem is volt pénzünk túriasta-
ként nyugat felé indulni!Egyszer, pár év múlva,továbbképzésre bahívtak ami egybeesett az esti
továbbtanulásommal! A diploma megkapása után minden nehézség nélkül mehettem volna nyu-
gatra!Malacom volt? Előtte voltam "jugóban",és ott (Rovinj-ban) simán felülhettem volna a komp-
ra és áthajózhattam volna Velencébe! A németek hívtak is,és mesélték,hogy sok magyar lép le
úgy!Azért röhögtem a Mándokin,aki eladta a nagy "kalandot" mint veszélyes hőstettet! Olaszból
simán átvittek volna a német kempinges új ismerősök bennünket is Németbe,kontroll nélkül!(Min-
den évben ott nyaraltak vagy 50-en,és ismerték a határátkelőket !!
papa.49
@kokopelli: Regényes volt a te életed is, én meg botor módon azt mondtam ez az ország a hazám, itt akarok élni :.. Mikor már mehettem volna akkora már 53 éves voltam és nem indultam el, ez 2002. volt, de már szerettem a saját ágyamban aludni, és csak melózni jártam ki. pár napra esetenként...
kokopelli
@papa.49: Angyalföldi gyerekként rendes haverokkal,dolgos szülőkkel,nem volt nehéz regényes
életet élni,és később saját,megkeresett pénzzel inkább bejárni a fél világot,mint ücsörögni és csak
tervezgetni!Soha nem akartam házat,vagy lakást venni,mert az utazás volt a mindenem! A párom
is olyan őrült volt a mehetnékje miatt! (nem akartam soha gazdagon a temetőbe kerülni!) (;-))))))
advocat
Ha ez a bátor vasutas 2-3 kigyúrt fiúval is megtette volna!
papa.49
@kokopelli: Igazad van belátom, én gürcöltem egy életen át, és mire megöregedtem, pont mindenemet el is vesztettem, így most vén fejjel, betegen dolgozhatok tovább míg fel nem fordulok ...
Egyetlen dolog amit nem bántam meg, mind a 4 gyermekünk, a választott szakmájában, hivatáséban megállja a helyét, igaz ebből nem lehet kenyeret venni, de azért jó érzés, hogy legalább ennyit tudtam nekik adni az életükhöz...
kokopelli
@papa.49: A haverok is gályáztak mint az ökrök,és most én látogatom meg őket otthon,vagy
"taxizom" a kórházba!A család (bratyó,öccs,sogornők már mind"elmentek"! Az én felnevelt "gye-
rekeimnek (3db) nincs szükségük az én anyagi támogatásomra,mert sínen vannak saját erőből!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.