A tavalyi év legnagyobb eseménye az arany állományának jelentős emelése volt a devizatartalék-kezelés szempontjából, a tartalékok nagy része viszont továbbra is jó minőségű állampapírokban van. Az MNB most megjelent éves jelentése szerint a tartalékportfólió teljesítménye enyhén negatív volt, amit kompenzáltak az egyéb eszközök. Mennyi most a tartalékunk?Tavaly 4 milliárd euróval nőtt az MNB devizatartaléka, mely így az év végén 27,4 milliárd eurót tett ki. Év közben az ÁKK adósságtörlesztési célú tételei összességében közel 3 milliárd euróval mérsékelték a devizatartalékot. Két nagyobb lejárat volt 2018-ban, februárban 1,25 milliárd dollárnyi papírt kellett törleszteni, majd júniusban egy 1,5 milliárd eurós tétel járt le. Ezek mellett voltak kamatfizetések. A bevételi oldalon volt egy jelképes, 30 milliárd jenes, egy egymilliárd eurós és egy 2 milliárd renminbis kínai kibocsátás. A tartalékok növekedése irányába hatott emellett az Európai Bizottságtól beérkezett nettó 4,6 milliárd...

Forrás: portfolio.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tudode
Csak rátekintve ERRE a csodálatos HALSZAPORÍTÁSRA, arról bezzeg nem szól a fáma, hogy a Paks2, és a kinai ZSUDI vasúttal járó kötelezettségek miatt ETETIK BE a lakosságot olyan ÁLLAMPAPÍRRAL, amely nem volt (de volt)
.
---- Ilyen állampapír még nem volt: Varga Mihály elárulta a részleteket
.
www.portfolio.hu/befektetes/allampapir/ilyen-allampapir-meg-nem-volt-varga-mihaly-elarulta-a-reszleteket.319687.html
.
Amelyben benne lehet az esetleges NARANCSBUKTA lehetősége, olyan MANYUP típusú!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.