Tarlós nem kíméli Karácsony Gergelyt és Kálmán Olgát a levelében.

Nyílt levelet írt Tarlós István budapesti főpolgármester az ellenzéki főpolgármester-jelölti előválasztásról a kormánypárti Magyar Nemzetbe, amelyben azt írja, hogy az ellenzék egy része évek óta olyan képet építget róla, amely szerint ő nem önálló, de ez

képtelen szamárság, és ezt épp a Fideszben tudják a legjobban.

Tarlós nyílt levélben kritizálja az ellenzéki jelöltek programját

Én nem vagyok a Fidesz tagja, 30 éves politikai pályafutásom alatt soha nem volt keresztapám, és senkitől nem kaptam utasításokat. A Fidesz 30 éve támogat minden választáson, és jó néhány, a jövőt is érintő ügyben (például illegális bevándorlás, nemzetállamiság, európai – benne a magyar – keresztény értékek és kultúra, családmodell, családpolitika) komoly érték- és érdekazonosság van köztünk, de voltak és vannak vitáink. Abban sem statiszta voltam, hogy 2019-ben is közvetlenül választhatják a főpolgármestert

– írja Tarlós, aki szerint Kálmán Olga vagy Karácsony Gergely sokkal kevésbé önállóak Gyurcsány Ferenc árnyékában.

Októberben rólam fognak szavazni, nem a miniszterelnök úrról. Engem kell legyőzniük. Arról pedig nem érdemes vitába bocsátkozni, hogy Kálmán vagy Karácsony majd bemászik a karmelitába, és delejezi Orbán Viktort" – érvel Tarlós maga mellett.

A főpolgármester szerint az előválasztás egyébként nem a választás törvényes szabályai szerint történik, nem ellenőrizhető, és az egész procedúra szerinte csak

egy választásnak álcázott marketingtevékenység. Agitpropművelet, tömegmanipuláció, a sajtóban való szakadatlan forgolódás és a szereplők átárazásának kísérlete, továbbá nyilván listakészítés a szavazókról, amit ők szavakban annyira elítélnek.

Azt is kifogásolja, hogy nem volt tényleges vita a szereplők közt, és szerinte ha az ellenzéknek lenne felépített, jól felkészült, beérett jelöltje, akiben erősen bízik, akkor egyébként sem lenne semmi szükség előválasztásra.

A továbbiakban Tarlós elmondja a véleményét az előválasztási jelöltekről is: Karácsonyról azt írja, Zuglóban szerinte teljes a káosz, a tapasztalatokat tekintve pedig ő 1994-ben tartott ott, ahol most Karácsony; Kálmán Olga szerinte egzisztenciális okokból akar főpolgármester lenni, mert a médiában bezárultak előtte a kapuk és "láthatólag fogalma sincs az önkormányzati rendszer működéséről".

Kerpel-Fronius Gábort nem említi, de Puzsérról azt írja,

ő legalább nem mondott akkora dőreségeket, mint Karácsony vagy Kálmán, akik szerinte teljesíthetetlen ígéretek özönét zúdítják a gyanútlan polgárokra, mert a kétharmados parlamenti többség nem fog egy ellenzéki polgármester kedvéért törvényeket módosítani.

Tarlós kritizálja a jelöltek ígéreteit is:

képtelenségnek nevezi Kálmán Olga ígéretét, hogy minden BKV-buszt elektromosra cserélne, mert csuklós e-busz Magyarországon nincs is, az elektormos buszok ára pedig a duplája a dízelbuszokénak, a különbség sok tízmilliárd forint lenne.

a fővárosi tulajdonban lévő önkormányzati lakásokról azt írja, 1244 ilyen van, ezekben laknak, és ezekkel nem lehet a piacot befolyásolni.

Cikk- és címlapkép: AFP

(magyarnemzet.hu)

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tudode
Nem nyílt levelezni kellene, hanem ki kellett volna állni vitatkozni azokkal, akik élhetőbbé szeretnék tenni a fővárost.
.
Ha másért nem is, azzal orbitálisat ártott a LEVELEZŐ, hogy a P+R rendszert nem fejlesztette tovább a rendelkezésére álló eszközök felhasználásával, hanem megszüntette, és azzal is, hogy lassan NAGY FELCSÚT lesz a főváros a meg nem valósúlt sportesemények BETONTEKNŐINEK megépítésével, erdőnyi fa kivágások, lehetne sorolni, hogy melyek azok a feladatok, amelyeket nem gátolt meg ŐSZENTSÉGÉNÉL!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
tudode
Nem nyílt levelezni kellene, hanem ki kellett volna állni vitatkozni azokkal, akik élhetőbbé szeretnék tenni a fővárost.
.
Ha másért nem is, azzal orbitálisat ártott a LEVELEZŐ, hogy a P+R rendszert nem fejlesztette tovább a rendelkezésére álló eszközök felhasználásával, hanem megszüntette, és azzal is, hogy lassan NAGY FELCSÚT lesz a főváros a meg nem valósúlt sportesemények BETONTEKNŐINEK megépítésével, erdőnyi fa kivágások, lehetne sorolni, hogy melyek azok a feladatok, amelyeket nem gátolt meg ŐSZENTSÉGÉNÉL!
Qqberci
Piffti! Nem levelezni kell, hanem felelős polgármesterként (kellett volna) dolgozni!...
Jozefina
Kitől tanulhatta a levelezgetést a párbeszéd helyett??? Papa irány a nyugdíj, amíg el nem zavarnak!!!
szaboria1
Jó nagyot hazudott!!! Mi az, hogy nem kapott senkitől sem utasítást? Akkor az Orbán számára nem létezik.
DR Eric CARTMEN
Tarlóspipi programját hol lehet elolvasni ??
nemfideszes
Pifti, esetleg a metrókocsik felújításáról, ha hallhatnánk valamit?! Tudod ami klíma nélkül, "fakockával", másfélszer annyiba került, mintha újakat vettünk volna klímával, "fakocka" nélkül!
rokker33
Azt ugye senki sem hiszi el amit ezek az ellenzéki csűrhe ígérget! A fidesz semmit sem fog nekik megengedni bármelyik nyeri az csak veszteni fog!Ezt most tapló Pista is megmondta gondolom a főnöke mondta neki aki ugye nem parancsol pistának!! :) :)
jesz
Érdekes...ez a Kerpel említésre sem érdemes...
CsipkeRózsa
@jesz: Tévedsz, nagyon értelmes, és nagyon jó gondolatai vannak Budapesttel kapcsolatban.
kereső
Az előválasztási vitát az atv-n több mint 700 ezren nézték.
Commenter
@kereső: remélem az ellenzék befutója sem kíméli majd tarlóst. Ha csak azon múlna hogy hogyan teszi próbára egyes bkv járatokon a 40 fokos hőségben nap mint nap a budapestiek türelmét már megbukna.
Borsodi
A fIdeszhez semmi köze de azért a levelezési módszere ugyanaz.Már csak azért se szavaznék rá mert egy vén kiöregedett ember örülhetne,hogy még él.Elhúzhatna magától hogy esélyt adjon nála jóval fiatalabbnak.Nem a pénzért remegni még mindig.:
csetere
@CsipkeRózsa: Mások a gondolatok és mások a tettek!
Commenter
@Borsodi: nem az a baj hogy idős, nem a kora az elsődleges baj vele. Nagyon sok politikus dolgozik, dolgozott még az ő korában vagy még idősebb korban. Gondoljunk csak Ronald Reagan-re aki az USA valaha volt legidősebb korában beiktatott elnöke. Tarlóssal a baj a szervilizmusa, a korruptsága, a begyöpösödöttsége.Ő sem a Fidesz-ben kezdte, tehát még köpönyegforgató is. Korábbi pártját, párttársait is kiszolgáltatta a Fidesznek, azzal hogy beállt közéjük.
advocat
És kérdezte ezt tőle valaki? Akkor meg mit dumál?
Egyébként meg mindent lebont ami "komcsi". Ahelyett, hogy építene. Mert a város piszkos, kopott, elhanyagolt. Ez nem zavarja. Csak egy felüljáró? Hogy nem szép. De fontos. Ugyan sétáljon át csak a belvároson. Minden ami ott van tele csikkel, eldobált üvegekkel, mindenhol meglévő hajléktalannal, a megállókban dohányzókkal (minden megálló tele csikkel), a széttaposott parkokkal és mocsokkal. Stb. Stb. És miért nincs légkondi az "olcsó" metrón?
Borsodi
@advocat:A fideszre ez jellemző,Borsodban is amit fel lehetne újítani az vagy parlagon hever megy tönkre vagy lebontják és háromszor annyiért építenek egy újat amit két év múlva már újítanak ,mert a munka minősége még valahogy el is menne,de az anyagot kilopják,el csalják.Egyedül amit évek óta csinálnak az a járda térkő rakása,lerakják majd összetörik az autósok, és kezdik újra.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.