A környékbeliek ledöbbentek, mert szerintük egy köztiszteletben álló, jómódú családból származik az Üllő környéki "viszkis". Az ügyészség szerint a rablót felesége is segítette.

Volt tévés rabolt bankot Üllőn és Bugyin a felesége segítségével

Fotó: Police.hu

Egy vidéki televízió munkatársaként, egy esti hírműsor lokális sztárjaként kezdte karrierjét az a maszkos rabló, aki Üllőn és Bugyin rabolt bankot – tudta meg a Blikk. A lap úgy tudja, a férfi egy esti hírműsort vezetett, és bár csupán külsős munkatársa volt a csatornának, minden pillanatát élvezte a munkájának. Ezt egy volt kollégája is megerősítette a lapnak.

Valóban dolgozott nálunk, mondhatni ő volt a szóban forgó műsor arca. Ám nagyjából egy év után távozott a tévétől

– mesélte az egykori munkatárs.

A Blikk nem írja, hogy pontosan melyik televízióról van szó, illetve hol élt a bankrabló, de korábban a rendőrségi közlemény ózdinak mondta a férfit.

Az ózdi férfi Pest megyében két hét alatt két pénzintézetet rabolt ki. A TEK a bankrablót két napja Ócsán kapta el, amiről egy videót is közzétett a rendőrség:

A férfi a rendőrség közleményes szerint fegyverrel, avagy annak utánzatával az ott dolgozókat készpénz átadására kényszerítette, majd a pénzzel elmenekült a helyszínről. A 34 éves férfi lövést egyik esetben sem adott le.

A Blikk információi szerint amikor kommandósok jelentek meg a férfi szüleinek utcájában, mindenki meglepődött, mert a család köztiszteletben állt a településen, senki nem tudja, hogy mi vihette rá a fiatal férfit, hogy fegyvert rántson és kipakoljon két pénzintézetet is. A helyiek elmondása szerint az "üllői viszkis", vagyis a bankrablóvá lett tévés korábban nem volt balhés figura.

Nem akarjuk elhinni, hogy ez valóban megtörtént, és tényleg ő lenne az elkövető. Tartunk tőle, hogy valamilyen filmből vette a bankrablás eszelős ötletét. Mindene megvolt, hát miért rabolt volna?

– tette fel a kérdést a lapnak a család egyik ismerőse.

Bár sokan látták a TEK és a rendőrség munkatársait a család háza előtt, ám a hivatalos tájékoztatás szerint nem ott, hanem Ócsán sikerült elkapniuk a férfit.

Ügyészség: felesége is segítette a bankrablót

Az ügyészség szerint felesége segítette a két bankfiók kirablásával gyanúsított férfit, ezért mindkettejük letartóztatását indítványozzák

- közölte a Pest Megyei Főügyészség pénteken az MTI-vel.

A rendőrök szerdán vették őrizetbe a férfit, aki a gyanú szerint két hét alatt két pénzintézetet rabolt ki Pest megyében. 

Az ügyészség közleménye szerint a házaspár anyagi helyzete 2019 nyarára nehézzé vált, tartozásaik halmozódtak fel. A férfi elhatározta, hogy felesége segítségével kirabol egy bankfiókot Üllőn.

Június 18-án reggel autójukkal érkeztek a pénzintézethez, a nő ügyfélként ment be, körülnézett, majd a látottakról beszámolt férjének. Némi várakozás után a férfi ment be, egy lőfegyvert vagy annak utánzatát az egyik alkalmazottra szegezte és pénzt követelt. A bankfiók dolgozói több mint egymillió forintot adtak át neki. A megszerzett pénzzel elhajtottak.

A házaspár július 1-jén azonos módon követett el rablást Bugyi nagyközségben, és több mint egymillió forintot szereztek meg.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói másnap elfogták és őrizetbe vették a házaspárt.

Az ügyészség szerint a szökés, a bizonyítékok eltüntetésének veszélye és a bűnismétlés eshetősége miatt indokolt a házaspár letartóztatása, annak elrendelését a Monori Járási Ügyészség indítványozta.

Forrás: Blikk, Index

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Cicamama55
Miért nem mutatják az arcát is, vagy legalább a nevét írják ki! Egy biztos, hogy nem ellenzéki, különben több képe is ki lenne biggyesztve!!
kokopelli
@Cicamama55: ..."és együtt jóban rosszban!"..szólt a körösztényi eskü esküjük (;-))!
Cicamama55
@kokopelli: Ez annyira feltűnő! Még a hajóbaleset okozóját is takargatják, pedig mennyi ártatlan ember halálát okozta a felelőtlensége...Mert ugye jönnek elő az őt terhelő bizonyítékok folyamatosan. Például Ceglédi Csabáról viszont minden szögben feltettek itt képeket...Nesze neked jogállam! A hatalom embereinek kijár a védelmi jog, a többieknek meg?! :(((
Lepényleső
Maradt volna a tévében,rabolhatta volna nyugodtan tovább az adófizetőket,azért
esetleg kitüntetés is kinézett?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.