A 4iG Nyrt. és a T-Systems Magyarország Zrt. konzorciuma nyerte a KTI Közlekedéstudományi Intézet által Helyközi Közösségi Közlekedési Információs Rendszer (HKIR) kivitelezésére kiírt pályázatot – tette közzé az informatikai vállalat a tőzsde honlapján csütörtökön.

11 milliárdos közbeszerzést nyert a 4iG

A várhatóan 2020 végére kiépülő országos rendszer nettó 11,15 milliárd forintból valósul meg, amelynek bevezetésétől

a fenntartók hatékonyabb és átláthatóbb üzemeltetési körülményeket várnak a közösségi személyszállítás területén.

A projektben összehangolják majd a helyközi közösségi járatok – MÁV, Volán – működését és jegyértékesítési rendszerét. A szolgáltatások versenyképességét valós idejű, interneten és mobiltelefonon is elérhető utastájékoztatás segíti majd.

Közölték: az új rendszer az elektronikus jegyértékesítésen túl számos szolgáltatást biztosít, többek között integrált menetrendi rendszert, és elektronikus ügyfélszolgálatot. A helyközi közösségi közlekedés digitalizációja a közlekedéstudományi intézet felügyeletével és koordinációjával valósul meg.

A tájékoztatás szerint a nyertes konzorcium végzi az egységes jegyértékesítési rendszer kialakítását és ahhoz szükséges központi- és háttér-infrastruktúra rendszer beszerzését és komplex kiépítését. Emellett a társaságok feladata a fődiszpécseri és forgalomirányító rendszer, valamint az ügyfélszolgálati és utastájékoztató központ kialakítása, 25 érintőképernyős és vandál-biztos kültéri jegykiadó automata rendszerbe állítása. További 5300 autóbuszt szerelnek fel jegykiadó és jegyellenőrzési funkcióval rendelkező fedélzeti számítógéppel (OBU), és a szükséges hardverek, valamint szofterlicencek beszerzése, és szofverfejlesztési szolgáltatások ellátása is a konzorcium feladata – írták.

(MTI)

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tudode
És láss csodát! Az IQ huszár betette a lábát már oda is, amelyet ugathat/het, mint kutya a holdat. (Amely a cikkből még csak nem is sejlik:
.
11 milliárdos informatikai közbeszerzést nyert a Mészáros-Jászai-féle 4iG
.
index.hu/gazdasag/2019/07/25/11_milliardos_informatikai_kozbeszerzest_nyert_a_meszaros-jaszai-fele_4ig/
.
""""A 4iG vezette konzorciuma lett a befutó a MÁV-hoz és a Volánhoz kapcsolódó közbeszerzésen, amelyen a két közösségi közlekedési vállalat e-jegy rendszerének kiépítésére kerestek vállalkozót – jelentette be a 4iG a tőzsde honlapján. A Jászai Gellért és Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó cég közösen indult a közbeszerzésen azzal a T-Systemsszel, amelyet nemrég felvásárolt."""
.
Ezek az IQ huszárok szárNYALNAK, miközben a lakosságot kiszolgáló szakemberek, azaz kisvállalkozók döglödöznek, mint hal víz nélkül!
.
Mi kéne még ha VONA!
.
Ja!
.
Az ikertesó "üzlettel nem foglalkozik"!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Jozefina
Nem lesz nehéz dolguk, csak le kell másolni pl. a német rendszert!!! Sok papírmunka kell, hogy a lopott pénzt dokumentálni tudják. Ehhez idő kell!!!
Qqberci
@Eladott Ország: Természetesen menet közben felmerülhetnek új igények, előre nem látható problémák, amik a vállalási összeget és a határidőt is jelentősen befolyásolják, de a részteljesítéseket rendben kifizetik...
namihami
És ez csak egy a sok közül, ami véletlenül beesett az ablakon ugyanabban az órában
human
Ki nem látta ezt jönni? Ja, biztos a fideszesek.
nezelodo
Istenem, ha nem árulják el, sosem tudom meg, és tudatlanul halok majd meg! Ha még azt is elárulnák, hány kisebb de eredményes szoftverfejlesztő céget döntöttek ennek érdekében be, és hány ember nem kapott azóta ott fizetést, (fél éve amikor kipattant az egyszemélyes döntéshozó fejéből), ahol ez megtörtént, az lenne az érdekes sztori. A tender nyerése természetesen verseny semlegesen a legjobb és legnagyobb múltú számos referenciával rendelkező cég sikere lett.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok

Meghalt Bodó Andrea olimpiai bajnok tornász
Sport - 2022. September 29., 15:41
Meghalt Bodó Andrea olimpiai bajnok tornász
Meghalt Coolio
Szórakozás - 2022. September 29., 08:34
Meghalt Coolio
Gyilkosokat fogtak a Lurdy Házban
Itthon - 2022. September 28., 21:55
Gyilkosokat fogtak a Lurdy Házban