Szabadság miatt több szakrendelésen sem fogadnak betegeket az országban, Kazincbarcikán például két hónapig szünetel a belgyógyászati szakrendelés – tudta meg az RTL Híradó.

A nyári szabadságok miatt mindenhol szünetelnek a szakrendelések

Fotó: Kovács Tamás / MTI

A kórház Facebook oldaláról kiderül, más szakrendeléseken sem jobb a helyzet, van, ahol hetekig nem fogadnak betegeket – feltehetően azért mert nincs helyettesítő orvos – írja az RTL.

Nem fogadnak betegeket az egynapos szemészeten és a kardiológián is alig lesz rendelés. A televíziónak nyilatkozó helyiek szerint ez nagyon megnehezíti a betegek életét.

A gyöngyösi kórházban is hasonló problémával szembesülhetnek a betegek. Egy hete a Népszava írt arról, hogy bezárt a Békés Megyei Központi Kórház gyulai rendelőintézetének bőrgyógyászati osztálya, mert mindenki szabadságra ment.

Az orvoshiány egyre aggasztóbb méreteket ölt és ez a nyári szabadságolások idején a legszembetűnőbb – mondta az RTL Híradónak Lénárd Rita belgyógyász, az Újratervezés Orvoscsoport tagja.

Az egészségügyért felelős minisztérium úgy reagált: a betegellátás nyáron is folyamatos.

Napi.hu

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
Nyári szabadság - két hónapig. Aha. Mondjátok csak egyszerűen - orvoshiány.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
jesz
az egészségügyi tárca szerint a betegellátás folyamatos...

-Vakriasztás már megint... -nincs itt semmi látnivaló, kérem oszoljanak!
jesz
Kényszerből jártam egy szakrendelőben, ahol a folyosón láttam egy cetlin, hogy vérvétel külön szobában, soron kívül x összegért, röntgen szintén fizetősben azonnal...

Megy minden mint a karikacsapás...
Jozefina
Mindenki dögöljön meg keresztényi alapon!!! De előtte ássa meg saját sírját!!! Ez orbán maffia állama!!!
man at work
@jesz: Te azért vagy rosszabb durbincsnál, mert te komolyan gondolod.
Viszont azért vagy hülyébb durbincsnál (pedig az nem könnyű), mert te azt hiszed, hogy a süketeléseddel megszédíthetsz itt bárkit is, és átállíthatsz a sötét oldalra.
Magyarország egynegyede hülye. Ez van. Ennyit tudtatok összekalapálni. De többet soha!
Én ezt pozitívumnak értékelem - hiába a csalással megszerzett kétharmadotok.
Gauntlet
Hát ez már a rendszerszintű vég jele. Gondolom más ág ugyanígy áll!
Valaminek történnie kell !
Horizont
@Gauntlet: Semmi nem fog történni. orbán a magánrendelések irányába tolja azokat a betegeket akiknek van annyi pénze, a többinek marad ez ami van. Ha sorra kerül oké ha nem akkor nem. Ha meggyógyul oké ha nem akkor meghal. Narancsos orbános eutanázia.
A magánrendeléseken is sor van már. Csak ott meg az a baj, hogy lehet, hogy egy rendelésre összekaparja az ember a pénzt, de tovább kell menni magánkórházra, magánklinikára már nem fussa és a kör bezárul.
Semmilyen szándék nem látszik, hogy a hatalom bármit is szeretne kezdeni az egészségüggyel. Nyilatkozat van. Minden rendben folyik.Ja... Ennyi. Pedig ez az egy dolog aztán a fidesz hívőkön is csattan mégis hozsannázzák ezt a szemetet.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok